Dobrodružství Kellena a vražedného kočkoveveráka pokračuje…

Kouzelnice


Autor: Sebastien de Castell

Série: Divotvůrce 3.

Originální název: Charmcaster

Žánr: YA, fantasy

Počet stran: 432

Vydavatelství: Egmont

Oficiální anotace: Vydejte se potřetí do magického světa fantasy série Divotvůrce.
Kellen, Reichis a Ferius cestují do Gitabrie, země proslulé úžasnými vynálezy. Když se k nim zvláštními argosanskými cestami dostane zpráva o mechanickém ptáčkovi oživeném magií, uvědomí si, co všechno je v sázce. Co když Gitabriánci dokážou oživit i něco mnohem nebezpečnějšího? Mezitím jim cestu zkříží neznámý rudý mág a také nečekaný jan’tepský spojenec. Čas nemilosrdně ubíhá a karty ve Feriusině balíčku varují před blížící se válkou.

"Děláš si legraci? Chceš dát naše životy v sázku na základě plané myšlenky, která mě napadla mezi blesky na poušti?"

Poté, co jsme s Ferius a Reichisem opustili zemi Sedmi písků, se nic závratného nezměnilo. Ovšem až do okamžiku, kdy Ferius vyhrála v pokeru kartu s mechanickým ptáčkem, která nás zavede do Gitabrie. Město v sobě ukrývá nesmírné množství vynálezů. A dokonce i onoho mechanického ptáčka, který na první pohled působí naprosto neškodně. Jenže podle Ferius se jedná o vynález, který způsobí válku.

Nezbývá nám tedy nic jiného než té válce zabránit. A nebudeme na to sami. Cesty nám totiž zkříží někdo, o kom jsem nedoufal, že ho ještě někdy uvidím. I tak to ale nebude jednoduché, a to ani nemluvím o mém obchodním partnerovi, Reichisovi, který stále krade jak umanutý. Ta kočkoveverka mě jednou přivede do hrobu…

"Pokud někdy budu muset být vysvobozen kočkoveverkou, postarejte se prosím, aby nikde poblíž nebyly žádné lesklé předměty."

Vtipné a napínavé dobrodružství pro kluky i holky od 12 let, které však dokáže překvapit a zaujmout i daleko starší čtenáře. To je kniha Kouzelnice od Sebastiena de Castella, třetí díl ze série Divotvůrce. U těchto příběhů platí, že co díl, to lepší příběh, a i tato kniha to pravidlo potvrzuje. Příběh je opět od začátku do konce perfektní a vy po jeho dočtení potřebujete další díl, jelikož ty postavy vás jen tak neomrzí.

Sebastien de Castell (zdroj)
Příběh stále vypráví Kellen. Normální kluk, který je hlavní postavou celé série, ale autor z něj neudělal nějakého přehnaného hrdinu. Tentokrát mu je už sedmnáct a my můžeme skvěle sledovat, jak se od prvního dílu mění. V této knížce můžeme na Kellenovi pozorovat asi tu největší změnu a jeho vyprávění zas získává jiný pohled na věc. Samozřejmě je tu i neohrožená Ferius Parfax a vražedný kočkoveverák, kterého byste nejraději obejmuli, i přestože by vám vyhrožoval, že sní vaše oči. :) Některé věci se hold v sérii Divotvůrce nemění, a to je na tom to krásné. Krom starých známých postav tu máme i nové, které příběh krásně oživí a opět nám přirostou k srdci.

Kočkoveverák tedy stále válí, Ferius Parfax nejde nemilovat a Kellen je zkrátka Kellen, jen tentokrát zas o trochu vyzrálejší. Celý svět je opět nádherně vykreslený a dá se okamžitě představit. Sebastien de Castell umí psát a tato knížka to jen potvrzuje. Příběh je od samého začátku čtivý, poutavý a ukrývá v sobě dobrodružství, které s hlavními hrdiny chcete prožít. A jak už je u této série zvykem, budete se smát z plných plic.

Obálka je opět skvělá. Spoustu lidí nemá rádo oranžovou barvu, ale já ano, takže se mi líbí jak barevně, tak i celkově tím, jak ladí k předchozím dílům. Ten vzhled obálek ve stylu žolíkových karet mě asi nikdy nepřestane bavit. Navíc i hřbety celé série krásně ozdobí vaši knihovnu.

Co se týká mého názoru, tak já jsem z knihy nadšená. Příběh mě opět nezklamal a já si ho užívala od začátku do konce. Bylo to milé, odpočinkové, čtivé a mě ten styl autorova psaní zkrátka baví. Nemám nic, co bych příběhu vytkla a už se nemůžu dočkat pokračování. Příběh je vážně stále lepší a lepší a já se už nemůžu dočkat toho, co dalšího si pro nás autor připraví. Už chci další díl!

Stejně jako předchozí díly tak i tento doporučuji všem čtenářům nehledě na věk. Kniha je příjemné a odpočinkové čtení, které starší čtenáři můžou brát jako milou pohádku a ti mladší jako napínavý příběh plný dobrodružství a objevování nových světů.

A teď už hodnocení!

    95%

Znáte tuto knížku? Četli jste ji nebo se na ni zatím chystáte? Máte rádi sérii Divotvůrce? Který díl se vám zatím líbil nejvíc?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)


Komentáře

  1. Recenzi jsem jen tak prolétla, abych si to nevyspoilerovala, ale těší mě to vysoké hodnocení! :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je zatím Divotvůrce díl od dílu lepší, takže se máš rozhodně na co těšit! :)

      Vymazat
  2. Tiež som recenziu iba prelietla rýchlo, keďže momentálne mám už pekných pár mesiacov rozčítanú prvú knihu, ale som rada, že si séria drží stále vysoké hodnotenie a možno sa k nej konečne cez leto dokopem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce, abys na příběhy měla brzy čas a mohla se do nich pustit. :)

      Vymazat
  3. taky me to strasne laka, moc se mi libil i autor, kdyz jsem koukala na videa z Humbooku... ale zatim si pockam, kolik to bude mit dilu, protoze vetsina toho, co me vzdycky zaujme jsou serie a pak je nekonecne to davat dokupy, abych mela vsechny dily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle toho, co autor říkal autor na Humbooku, tak by měla mít série šest dílů. Ale stoprocentně si tím jistá nejsem... :/

      Vymazat
  4. boží, skvělý, dokonalý! Sice to není stále na 5/5 ale jinak jsem nadšená. Za mě nejlepší díl zatím :-) Těším se na další :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím! Jen pro mě si to těch 5/5 zasloužilo. :)

      Vymazat
  5. Já zatím četla jen 1. díl a moc se mi líbil ♥
    Těším se na ostatní díly.

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se ti líbil. :) Věřím, že tě zaujmou i další díly. Ty jsou totiž ještě lepší! <3

      Vymazat
  6. Četla jsem všechny tři díly a mám Divotvůrce ráda. Líbí se mi, že hlavní hrdina vlastně není hrdina. Miluju Reichise a jeho smysl pro humor.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...