Říká se, že protiklady se přitahují…

Lov


Autor: Elle Kennedy

Série: Briar U 1.

Originální název: The Chase

Žánr: NA, román, erotická literatura

Počet stran: 448

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Říká se, že protiklady se přitahují. A nejspíš to je pravda, protože neexistuje žádný logický důvod, proč by mě měl přitahovat právě Colin Fitzgerald. Obvykle totiž neletím na potetované hokejisty, kteří si libují ve videohrách a jsou přesvědčení, že jsem povrchní a přelétavá.
Jeho názor na mě mu vynesl první černý puntík.
Nepomáhá ani fakt, že se kamarádí s mým bratrem.
A jeho nejlepší kamarád se do mě zamiloval.
Jo, a zmínila jsem se, že jsme spolubydlící?
Na tom ovšem nejspíš nezáleží. Fitzy dal jasně najevo, že o mě nemá zájem, přestože to mezi námi jiskří tak, že by z toho náš dům lehl popelem. Nejsem holka, která by kluky lovila, a nehodlám s tím začínat. Mám dost práce s novou školou, úlisným profesorem a před sebou nejistou budoucnost. Takže až si můj sexy mlčenlivý spolubydlící uvědomí, o co přichází, ví, kde mě najde.

"„V tomto domě o Daphne nemluvíme,“ vysvětlí mi Kaya. Propána. Jedno ubohé vypumpování žaludku a z Daphne je hned Voldemort?"

Jeden přešlap. Jedno neúmyslné podpálení domu mého sesterstva a vše se musí změnit. Jsem vyhozena z vysoké, a dokonce i z domu Kappy na své nové škole. Nemám kde bydlet a do domu rodičů se vracet nehodlám. Stal se ze mě na Silvestra bezdomovec. Naštěstí mám ale svého bratra, který mě dnes pozval na párty a ještě mi sehnal bydlení. A to rovnou u třech univerzitních hokejistů…

Každá holka v mém okolí by byla štěstím bez sebe, že s nimi může bydlet, jenže já ne. Zaprvé to jsou přeci kamarádi mého bráchy. A no… pak jsou tu takové menší problémy. Například ten, že jsem se s jedním z nich nedávno líbala a rozhodně to už nechci opakovat. Což ale nejde říct o tom klukovi. No a ten jediný, o kterého bych měla zájem, je tajemný jak hrad v Karpatech a přesně řekl, co si o mě myslí. Takže já nikoho lovit nehodlám a zvlášť ne takového osla, jako je Fitz!

"Podle mě ale neexistuje lepší pocit, než když pod rukou cítím tvrdý povrh skicáku a slyším škrábání tužky nebo skřípání uhlu, který přejíždí po papíru."

Příběh s potetovaným a vypracovaným hokejistou v hlavní roli, který zbožňuje umění, a navíc sám kreslí… Holky, tohle potřebujete! Kniha Lov je prvním dílem z volné série Briar U, která lehce navazuje na postavy série Off-campus. Tato kniha je doslova plná krásných hokejistů, což je právě ideální čtení na tyto dny, kdy se hraje mistrovství světa v ledním hokeji. Příběh je klasickým NA románkem, u kterého si krásně odpočinete, takže pokud na podobnou knihu máte zrovna náladu, běžte si pro ni do knihkupectví.

Elle Kennedy (zdroj)
Ve vypravování se zde střídají dvě hlavní postavy. Máme tu tedy náhled na celou situaci z pohledu Summer i Fitze. Každý z nich má něco do sebe a na oba si svým způsobem musíme zvyknout. Fitz je takový frajírek, který neměl jednoduché dětství, takže se raději straní veškerým citům a dramatům. No, a právě Summer je jedno velké chodící drama. Právě ona ze začátku působí dost rozmazleně a nafrněně, ale když si na ní zvyknete a vžijete se do ní, začne vám být sympatická, její vypravování vás začne bavit a až do konce vás nepustí.

To nejzajímavější a svým způsobem i nejlepším na této knize je, že autorka do příběhu vložila i téma ADHD. Právě touto poruchou jedna z hlavních postav trpí a celý děj rázem působí zajímavěji. Je však škoda, že na ADHD narazila jen tak okrajově a nevěnovala se této poruše trochu víc do hloubky. Celý příběh je jinak ohromně vtipný, čtivý, romantický a odpočinkový, takže já vám knihu můžu jen doporučit.

Když nechcete dát na obálku NA románu polonahého chlápka, dejte tam zmalovanou holku… To jako vážně?! Přesně taková byla má první reakce na přebal této knihy. A s odstupem času to vidím úplně stejně… Ovšem na obhajobu Baronetu musím napsat, že se inspirovali originálním přebalem, takže bych tu přehnaně růžovou a blonďatou obálku dávala za vinu hlavně původnímu vydavatelství. Co si o tom myslíte vy?

A jaký je můj názor na knihu? Já jsem si příběh moc užívala. Přesně něco takového pohodového a odpočinkového jsem potřebovala, takže jsem spokojená. Sice mi zpočátku lezla hlavní hrdinka trochu na nervy, ale pak jsem se do ní docela vžila a začala mě ohromně bavit. V celé knize mě ale překvapilo to velké množství překlepů. Tohle se tady Baronetu celkem vymklo z rukou, ale budu doufat, že si na korektuře dají příště více záležet… Jinak já se už nemůžu dočkat druhého dílu, který se bude jmenovat Risk a má vyprávět o Brenně, což je nejlepší kamarádka Summer a já si ji ze všech postav oblíbila nejvíce…

Tuto knihu by neměla minout žádná dívka tak od šestnácti let, která má ráda módu a hokejové romance.

A teď už hodnocení!

    71%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Baronet, u kterých si knihu Lov můžete pořídit.


Komentáře

  1. Moc pěkná recenze. :) Možná to nebude znít dobře, ale já mám takovéhle jednoduché odpočinkové knihy. Člověk u nich vypne a pročístí si hlavu. :)
    Souhlasím, že obálka působí lehce prvoplánově. Na druhou stranu u tohoto žánru to tak většinou bývá. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Věřím, že by se ti tahle knížka mohla líbit!

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...