#28 Přečteno za měsíc - duben 2019

Zdravím, knihomolové!

Vítám vás u nového článku! Dnes máme poslední den května a já vám stále dlužím své Přečteno za duben, takže můžeme jít konečně na to! Já měla duben hodně úspěšný a podařilo se mi přečíst celkem dvanáct knih. V tomto článku tedy bude spousta inspirace na čtení a já doufám, že si zde každý najde to své.


Nejen na počet, ale i žánrově byl duben hodně různorodý. Mám tu nějaký NA román, fantasy, thriller, sbírku moderní poezie, válečný román a také jednu podmaňující prvotinu od mladého českého autora. Takže se do toho můžeme jít pustit!



První dubnovou knížkou jsou Pravidla dohazovačů od Rachel Van Dyken. Jedná se o první díl z volně navazující série Dohazovači s.r.o. a pokud hledáte NA román, u kterého se zasmějete, tak tuto knihu potřebujete! Já se u knihy bavila od začátku do konce a můžu vám ji z celého srdce doporučit. Navíc brzy bude vycházet i druhý díl a já se už nemůžu dočkat, až si přečtu příběh zas jiných postav z této série. Tuto knihu přečtete za jedno odpoledne, skvěle si u ní odpočinete a zasmějete se, takže proč do ní nejít?

Mé hodnocení…     77%

Pokud vás zajímá má recenze, najdete ji ZDE.



V dubnu jsem si konečně našla čas na Kouzelnici od Sebastiena de Castella. A co na to říct? Já tuto sérii Divotvůrce zbožňuji a už aby vyšel další díl! Hlavní postava Kellena mě opět nezklamala. Ferius Parfax je stále dokonalá a pro mě asi na nejsympatičtější postava ze všech YA fantasy knih. No, a pak je tu kočkoveverák, který stále válí a dokáže vás rozesmát v jakékoli situaci.

Knize jsem nemohla dát méně než…     95%

Recenzi knihy Kouzelnice najdete ZDE.



Poté jsem si čtení odlehčila dalším NA románkem, a to Barvou půlnoci od L. J. Shew. Od této knihy jsem možná svým způsobem očekávala trochu víc, ale i tak mě bavila a dokázala mě překvapit. Na NA román to má podle mě trochu delší popisy, ale to vůbec nevadí. Mě to právě naopak potěšilo a překvapilo. Jsou zde sympatické postavy, děj vás zaujme, a hlavně je zde hudba. Pokud máte rádi takovéto romantické knihy, a navíc rockové balady, tak tuto knihu vám moc doporučuji.

Příběh jsem ohodnotila…     82%

Mou recenzi najdete ZDE.



Jaro je pro mě jak stvořené na romány z 2. světové války a já měla to štěstí, že se mi do rukou dostala Krása a jed Oleandru od Teresy Simon. V tomto příběhu se střídá minulost (válka) s dneškem a od knihy se nejde odtrhnut. Celý příběh je krásně citlivě napsaný a autorka vás dokáže svými zvraty překvapit. Já si knihu i přes její složité téma užila a vážně vám ji můžu moc doporučit!

Jak jsem knihu ohodnotila?     87%

Recenzi na Krásu a jed oleandru najdete ZDE.



Do třetice všeho dobrého tu mám ještě jeden NA román a tím je PS: Nesnáším tě od Winter Renshaw. V této knize najdeme dopisy, vtipnou a sarkastickou hlavní hrdinku a hrdinu, který pracuje jako voják na misích. No, nezní tohle dobře? Pro mě tohle byl zatím ten nejlepší NA román, který jsem si ohromně užila bavil mě od začátku do konce…

Mé hodnocení…     76%

Celou mou recenzi najdete ZDE.



Už by to chtělo nějakou klasiku, co říkáte? Do autora Francise Scotta Fitzgeralda jsem se po přečtení Velkého Gatsbyho naprosto zamilovala. Když tedy teď nově vycházela jeho kniha Poslední kapitán, musela jsem se do ní pustit. Z příběhu jsem byla nadšená. Hodně mě překvapilo, že se vlastně jedná pouze o první 2/3 knihy, jelikož autor před svou smrtí nestihl příběh dopsat. Celý děj se odehrává u Hollywoodské smetánky a dává nám krásnou možnost nahlédnout do doby, kdy se začínala filmová tvorba rozjíždět ve velkém.

Posledního kapitána jsem ohodnotila…     84%

Recenzi této knihy najdete ZDE.



Když jsem se pouštěla do knihy Na dostřel od Taylora Adamse, měla jsem od příběhu obrovská očekávání. Ale co tohle bylo?! Jak tato kniha může být tak velký bestseller? Mám pocit, že tohle asi nikdy nepochopím. Příběh se mi vůbec nelíbil. Působilo to na mě jako naprostý nesmysl a vůbec ne tak napínavě a dokonale jak všichni tvrdí… Nápad to mělo, ale ten vývoj byl celý postavený na hlavu.

Knihu jsem ohodnotila...     61%



Teď se konečně dostáváme té podmaňující prvotině od mladého českého autora. Trny v čase od Jana Tomeše. Je tu někdo, kdo o této knize ještě neslyšel? Pokud ano, tak to je potřeba napravit! Trny v čase vypráví nádherný, milý a napínavý příběh plný filozofie. Já vám tuto knížku prostě musím doporučit! Celý příběh jsem si nesmírně užila a moc ráda si ho v budoucnu přečtu znovu.

Knize jsem dala…     88%

Mou recenzi na Trny v čase najdete ZDE.



Máte se pouštět do knížky Catwoman: Zlodějka duší od Sarah J. Maas? Ano či ne? Rozhodně ano! Tento příběh je skvělý! Maasová si u mě napravila reputaci a já si ji opět zamilovala. Catwoman je dalším dílem ze série o mladých hrdinech DC a zatím je to ten nejlepší díl. Dokonce i předčila mého oblíbeného Batmana. U Catwoman navíc nemusíte mít rádi pouze hrdiny. Pokud jste jako já a dáváte přednost hlavně Jockerovi, Harley Quinn a Poison Ivy, tak tuto knihu potřebujete!

Catwoman ode mě dostala…     96%



Když jsem se pouštěla do knihy Arabella z Marsu od Davida D. Levina, moc jsem nevěděla, co od příběhu očekávat. Každopádně teď musím říct, že to bylo skvělé a odpočinkové fantasy, které rozhodně zaujme každou malou dívku s dobrodružnou duší. Já si příběh moc užila a jsem ráda, že jsem si knihu nakonec vzala na recenzi, protože přesně něco takového jsem potřebovala…

Mé hodnocení…     75%

Recenzi na tuto knížku najdete ZDE.



Od příběhu Amy Engel, Divky z Roanoke, jsem si hodně slibovala. Mělo se jednat o strhující psycho thriller. Ovšem tohle? Mám pocit, že víc úchylný příběh jsem nečetla. Bohužel jsem byla knihou dost zklamaná, ale na druhou stranu to mělo něco do sebe. Hodně mě tu zaujala hlavní hrdinka, která měla krásně vykreslený charakter a celá ta myšlenka dívek z Roanoke také nebyla špatná. Jen ten můj počáteční šok a pak ještě nechuť k celému příběhu si trochu vybrala svou daň.

Knihu jsem ohodnotila…     62%

Pokud vás zajímá má recenze, najdete ji ZDE.



A dostáváme se konečně k poslední a dvanácté knížce, kterou jsou Květy slunce od Rupi Kaur. Tuto sbírku moderní poezie vám asi není potřeba představovat. Autorka je hlavně známá díky své předchozí sbírce Mléko a med. Když tyto její dvě sbírky porovnám, tak za mě jednoznačně vyhrávají právě Květy slunce. Na této knize je totiž skvěle vidět, že si s ní autorka dala daleko větší práci. Ukrývá v sobě více textu a daleko hlubší myšlenky, které dokáže čtenáři předat.

Květy slunce jsem ohodnotila…     95%

Mou recenzi najdete ZDE.


Tak a jsme u konce dnešního článku. Já vám děkuji, že jste se dočetli až sem. Dnes to bylo vážně dlouhé a já vám můžu s jistotou slíbit, že příští Přečteno bude o pár knížek chudší. Každopádně doufám, že jste si zde našli nějakou tu inspiraci na čtení. A teď mi nezbývá nic jiného než vyhlásit tu nejlepší knížku měsíce. No, bylo to dost těžké. Měla jsem totiž rovnou tři adepty. Ovšem nakonec jsem se rozhodla, že tou nejlepší knihou za duben je pro mě Catwoman: Zlodějka duší od Sarah J. Maas. Ty autorčiny popisy jsou totiž skvělé!

Jaký byl váš duben? Kolik knih jste přečetli a jak se vám líbily? Četli jste některou knihu z výše zmíněných? Kterou a jak se vám líbila? Zaujal vás některý příběh natolik, že si ho přečtete?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Pěkná hromada knížek. :-) Já v dubnu přečetla 6 knížek. Trochu jsem si oproti minulém měsíci pohoršila, ale nedá se nic dělat. :D :-) Ale myslím, že tenhle měsíc jsem na tom zase o něco lépe.
    Co mě zaujalo - Catwoman, Trny v čase a Dívky z Roanoke. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý měsíc je na čtení úspěšný jinak. :) To se nic neděje. Vsadím se, že se teď zas rozjedeš. :)
      Catwoman a Trny v čase ti doporučuji všemi deseti, ale Dívky z Roanoke... No, už jsme si o nich psaly, takže víš, co si o nich myslím. XD

      Vymazat
  2. Krásná hromádka knih! Já za duben přečetla 13 knih :-) A dost z tvých dubnových jsem četla i v květnu :-)
    Trny v čase je neskutečně skvělá kniha, kterou jsem si zamilovala a rozhodně jsem ji nečetla naposledy! Poslední kapitán mě bohužel zklamal :( Pořád jsem doufala, že si příběh více oblíbím, ale bohužel. Květy slunce se mi líbily, ale ne tolik, jak jsem očekávala. Četla jsi něco od Atticuse? Možná díky němu mám anglickou poezii nastavenou příliš vysoko :-(
    Na dostřel mě také zklamalo a souhlasím s tvým názorem an ni. Kouzelnice byla skvělá! Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. A poslední Catwoman se mi líbila ale měla jsem k tomu pár malinkých výhrad. Ale moc mile mě překvapilo, že se v ději objevila také Harley Quinn <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. <3 To já dala třináct knih za květen a už teď vím, že červen až tak úspěšný nebude. Mám pocit, že teď nic nestíhám. :(
      S tím Posledním kapitánem mě to mrzí a Atticuse jsem nečetla. Dost se bojím, že právě jeho poezie mě zklame...
      Co se týká Kouzelnice, tak se už nemůžu dočkat nového dílu. :)) A Catwoman s Harley Quinn byla naprostá bomba! <3

      Vymazat
  3. Od L.J. Shen som čítala tri diely jej inej série, tam mi chýba už iba posledný Bane a veľmi som si obľúbila jej štýl písania - a túto knihu mám tiež v pláne (hoci, v angličtine).

    Inak veľmi pekná hromádka kníh, už dlho som takto veľa kníh za mesiac neprečítala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se podívám o dva roky zpět, tak v tu dobu bych rozhodně nevěřila, že tolik knížek můžu za měsíc přečíst, takže co není, může být. :))

      Asi se po dalších knížkách od L.J. Shen budu muset podívat... :)

      Vymazat
  4. Krásné knihy jsi v dubnu přečetla. Mě se kniha Trny v čase moc líbila! ♥ Ostatní jsem bohužel nečetla ale láká mě v originále Květy slunce :)

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trny v čase snad ani nemůžou zklamat. <3 A co se týká Květů slunce, tak ty ti doporučuji i v češtině. Ten překlad se moc povedl! :)

      Vymazat
  5. Pěkná nálož knížek! A hezky sepsané textíky! :-) Z této hromádky jsem sama zatím nic nečetla, ale nejvíce mne lákají knihy Trny v čase a Arabella z Marsu. Možná zkusím i tu novou Rupi Kaur. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se ti článek líbí. :) Všechny tři knížky, které tě zaujaly, moc doporučuji. Hlavně tedy Trny v čase! :))

      Vymazat
  6. Četla jsem akorát Kouzelnici, která se mi také líbila. Sérii Divotvůrce mám ráda, ale beru ji jako takovou oddechovou četbu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jsem brala jako oddechový jen první díl. Ty ostatní už jsou stále lepší a stává se tam tolik zvratů, že mi to už moc odpočinkové nepřijde. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...