Nejlepší knihy roku 2017...

Zdravím knihomolové!
 
Vítám vás u posledního článku tohoto roku a zároveň výčtu těch nejlepších knih za rok 2017. Původně jsem měla v plánu napsat vám znova mých TOP 10 knih, jako tomu bylo minulý rok. Ovšem při prohlížení mého celého seznamu se to ukázalo jaksi složité a nakonec jsem skončila na čísle 11. Pod jedenáctku jsem se zkrátka nemohla dostat. Nešlo vyškrtnout ani jednu z knihy, které vám tu dnes ukážu…
 

 
Tyto knížky jsem však nevybírala podle mého hodnocení, ale podle toho jak na mě zapůsobily. Mohla bych sem hypoteticky dát 11 knih, kterým jsem za tento rok hodnotila nejlépe, ale to by podle mě nebylo fér. Některé knížky, které nejsou tak dobře napsané, mají zas lepší příběh, který se mě více dotkl. Proto jsem do těchto nejlepších knih dala především ty příběhy, které se pro mě staly nezapomenutelnými, a chci vám je znova ukázat.
 
Knížky zde mám seřazené pouze, tak jak jsem je četla. Není to tedy tak, že první knížka, kterou vám zde ukážu, je ta nejlepší. Jen jsem ji zkrátka četla první. :) Nebudu se zde už více rozepisovat a můžeme jít rovnou na seznam mých nejlepších knih za rok 2017…
 
 
Dědička ohně
 
Autor: Sarah J. Maas
 
Série: Skleněný trůn 3.
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: Celou sérii Skleněný trůn mám velmi ráda, ale tento díl se řadí mezi ty, na které nejvíce ráda vzpomínám. Sice jsem ji nehodnotila nejlíp, ale moc mě na tomto díle bavily scény se Celaenou a Jeřábem. Vůbec by mi nevadilo, kdyby zde jejího cvičení bylo více, ale už takto se pro mě staly nezapomenutelné a mám chuť si celou sérii přečíst znovu. Do nejlepších knih za rok 2017 spadá rozhodně celá série, ale tuto mám s odstupem času asi nejraději. :))
 
    95%
 
 
 
 
Bez jablka
 
Autor: Miloš Řícha, Michelle Losekoot
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: Bez jablka patří mezi knihy, u kterých jsem se kdy nejvíce nasmála, a proto do tohoto žebříčku zkrátka patří. Nejen že je doplněna krásnými ilustracemi, ale především v sobě ukrývá výstižné fejetony zaměřené na určité životní situace, které jsou napsány z pohledu muže i ženy. Osobitý humor obou autorů navíc dodává knize krásné kouzlo a mě to zkrátka baví!
 
    100%
 
 
 
 
 
 
Napůl ztracený
 
Autor: Sally Green
 
Série: Napůl zlý 3.
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: Dokonalý závěr série, který mě totálně dostal, a já opravdu nic takového nečekala. Tuto knížku z celé série mám ráda opravdu nejvíc a zkrátka mě ta knížka dostala. Na tento příběh nejde zapomenout a já jsem celá naměkko, když si na něj vzpomínám. Tato knížka je právě jedna z těch, které nehodnotím zas tak vysoko, ale zkrátka se mi zapsala hluboko do srdce…
 
    87%
 
 
 
 
Scarlet
 
Autor: Marissa Meyer
 
Série: Měsíční kroniky 2.
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: K tomuto asi nemůžu nepsat nic jiného než to, že Červená Karkulka s vlkem je od této knihy mou nejoblíbenější pohádkou. Tento retelling mě prostě baví a mrzí mě, že autorka nerozepsala příběh Scarlet ještě víc…
 
    91%
 
Recenze zatím stále není, ale pořád ji mám v plánu napsat…
 
 
 
 
 
Paní půlnoci
 
Autor: Cassandra Clare
 
Série: Temné lsti 1.
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: Asi není žádným tajemstvím, že knihy o Lovcích stínů naprosto miluju. Takže ani Paní půlnoci se nestala výjimkou. Tento příběh je zkrátka dokonale tajemný, překvapivý a originální. Navíc je zde zmíněna i Clare a Jace ze série nástroje smrti, takže pro mě je tato knížka naprosto dokonalá. :)
 
    98%
 
 
 
 
 
 
Bajky barda Beedleho
 
Autor: J. K. Rowling
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: Harryho Pottera není nikdy dost a toto nové vydání bajek mě okouzlilo na první pohled. Knížka je navíc krásně doplněna komentáři Albuse Brumbála a díky tomu mě knížka bavila ještě víc. A málem bych zapomněla zmínit ty krásné kresby uvnitř knížky. Bajky barda Beedleho jsou pastvou nejen pro oči ale také pro srdce každého mudli, který stále doufá, že obdrží svůj dopis z Bradavic.
 
    100%
 
 
 
 
 
 
Pomněnčino dítě
 
Autor: Amanda Prowse
 
Série: Není větší lásky 3.
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: Konečně jeden příběh, který není fantasy, ale i tak je naprosto perfektní. Tato knížka je první, která se ke mně od této autorky dostala a já nestačila žasnout nad krásou celého příběhu. Mám ráda šedesátá léta a Anglii, takže tento příběh byl jak stvořen pro mě. Pokud jste romantické duše a tuto knížku ještě neznáte, určitě se po ní podívejte. Takovýto dojemný příběh jste totiž ještě nečetli…
 
    100%
 
 
 
 
 
Divoká píseň
 
Autor: Victoria Schwab
 
Série: Monstra z Verity 1.
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: Zrůdy a zrůdičky velký i malý… Tuto dětskou říkanku, která byla právě v této fantasy knížce založené na příběhu Romea a Julie, znám nazpaměť a nemůžu ji vyhnat z hlavy. Tento příběh je jedinečný i všemi těmi monstry, které nedokážu pochopit, jak autorka dokázala vymyslet. Pokud jste tuto knížku nečetly a jste fanoušky fantasy, tak se v příštím roce po této knížce rozhodně mrkněte. Já už se nemůžu dočkat dne, kdy vyjde druhý díl Temný duet. :)
 
    89%
 
 
 
 
Můj přízvuk je skutečný
 
Autor: Kunal Nayyar
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: Příběhy, které vždy rozesmějí, až se chytnete za břicho. Něčeho takového není nikdy dost, a proto mám tuto knížku tak ráda. Knížka je plná krásných vět, které si toužíte zapamatovat, a já ji od přečtení otevřela už několikrát, protože jakýkoli příběh Kunala dokáže rozesmát a zlepšit mou náladu.
 
    100%
 
 
 
 
 
 
 
Shannarovy elfeíny
 
Autor: Terry Brooks
 
Série: Letopisy rodu Shannara 2.
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: Já zkrátka dlouhé popisy můžu a tady jsou všechny situace popsány naprosto dokonale. Příběh Wila jsem tak trochu znala už ze stejnojmenného seriálu The Shannara Chronicles, na který jsem se však dodívala po přečtení této knížky. A jak už to tak bývá, kniha byla stokrát lepší. Styl psaní Terryho Brookse mě zkrátka baví a rozhodně se chystám si přečíst další knížky od tohoto autora.
 
    100%
 
 
 
 
 
Probuzení Simona Spiera
 
Autor: Becky Albertalli
 
Proč tuto knížku řadím mezi nejlepší: Ta nejroztomilejší knížka a zároveň příběh, který si rozhodně hodlám ještě někdy přečíst. To přesně je příběh Simona Spiera, kterého jsem si oblíbila každým jeho slovem a myšlenkou ještě víc. Tato knížka do mých nejlepších knih roku 2017 neodmyslitelně patří, protože příběhů ze střední nebudu mít nikdy dost a tenhle byl za uplynulý rok rozhodně nejlepší.
 
    87%
 
 
 
A to by bylo pro dnešek a i pro tento rok vše. Doufám, že se vám článek líbil a že jste si třeba vzaly nějakou tu inspiraci ke čtení. Přeji vám v posledních hodinách roku 2017 jen to nejlepší a šťastný start do roku 2018 s jen samými skvělými knihami.
 
Líbí se vám některá z mých TOP knih tohoto roku? Jaké knihy jsou ty vaše nejoblíbenější za rok 2017? Shodneme se na některé?
Budu moc ráda za jakýkoli váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka

 

Komentáře

  1. Simon Spier a Dědička ohně jsou rozhodně nejlepší knihy za 2017, to platí i za mě :D Bajky na mě čekají, ale už je asi nestihnu. Shannara mě dlouho láká, snad se mi taky bude líbit :) Hodně štěstí do nového roku! ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se s někým shodnu :) Tak Bajky můžeš zařadit do nejlepších knih roku 2018 a Shannaru taky, pokud se ti tedy bude líbit. :)) Tobě přeji také štěstí do nového roku. ;)

      Vymazat
  2. Scarlet jsem četla nějakou dobu zpátky a bylo to perfektní! Ta knížka se mi líbila mnohem víc než Cinder. Jinak jsem z tvého seznamu nic nečetla, ale už pěkně dlouhou dobu se chystám na ty Bajky Barda Beedleho (a to si říkám fanoušek Harryho Pottera) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě se Scarlet líbila nejvíc z těch základních čtyř dílů. Na ty doplňkové se zatím chystám... Já si taky říkám fanoušek Harryho Pottera a jsem zatím u Vězně z Azkabanu. 🙈 :)) Jinak Bajky ti doporučuji, tak ať se ti líbí. ;)

      Vymazat
  3. Shannara se mi taktéž líbila ani Scarlet nebyla špatná. ;-) Ale na Dvůr mlhy a hněvu nemá žádná kniha. :D Ať se daří i nadále. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou, lepší než Dvůr mlhy a hněvu je rozhodně Dědička ohně! :)) Děkuji, tobě také. :)

      Vymazat
  4. Vybrala jsi krásné knihy, a ta koláž fotek knih je parádní :-)
    Já chci vybrat jen svých Top 5 a taky je to docela oříšek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji. :) Tak to já plánovala napsat pouze Top 10 knih, ale zkrátit to už nešlo. Méně jak jedenáct knih jsem dát dohromady nemohla. :)) Držím palce, aby se tobě povedlo vybrat těch 5 nejlepších. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...