Unboxing #34

Zdravím, knihomolové!

Po delší době vás vítám zas u jednoho unboxingu, ve kterém by se měly ukrývat dvě knížky z nakladatelství Omega. Každá knížka je jiný žánr. Mělo by se zde ukrývat pokračování mé milované fantasy série a druhá knížka by dokonce měla vyprávět o skutečném životě někoho z veleslavné anglické rodiny. Koho? Tak to si pojďte přečíst celý článek a načerpat tak inspiraci na nové knížky… :)


Nejprve menší náhled do balíčku.


A první knížka je zde!


Kniha The Crown od Roberta Lacey vypráví o životě Alžbětě II., legendární panovnici, která sedí na trůnu už neuvěřitelných 65 let. Já sice nejsem moc velkým fanouškem královské rodiny, ale mám ráda Anglii, takže jsem se rozhodla trochu vzdělávat a dozvědět se toho o Alžbětě II. co nejvíce. Podle této knížky, a tedy i životě Alžběty je natočen seriál, na který bych se po přečtení ráda podívala. Doufám tedy, že mě knížka nezklame, půjde číst rychle, a hlavně mě bude bavit. Tak snad to bude dobré…

„Vše, co jsem slíbila, provedu a dodržím. K tomu mi dopomáhej Bůh.“

Anotace: Tato kniha vám nabízí fascinující průřez dětstvím a mládím královny Alžběty II. jako princezny i královny, doplněný rozsáhlým průzkumem, dobovými materiály a krásnými fotografiemi.
Alžbětu Mountbatten zaskočilo, že její otec zemřel tak náhle. V žádném případě neočekávala, že na trůn nastoupí takhle mladá a bude muset vládnout natolik velké a mocné zemi. Korunovace proběhla v jejích pětadvaceti letech. Tou dobou byla již manželkou a dvojnásobnou matkou. Sledujte pouť ženy, která se naučila, jak panovat.
Zatímco se Británie snažila zotavit po válce, nová panovnice čelila svým vlastním problémům. Matka neuznávala její manželství. Strýc v exilu pochyboval o jejích schopnostech. Manžel nelibě nesl, že musel obětovat svou kariéru a příjmení. Mezitím se její vzpurná sestra zamilovala do nesprávného člověka, a tím ohrozila staletí trvající vazby mezi Církví a Korunou. Přečtěte si příběh o tom, jak Alžběta II. vynaložila veškerou svou snahu, aby zajistila, že se Koruna dostane na vrchol.


Druhou a zároveň poslední knížkou tohoto balíčku je Hořící stránka od Genevieve Cogman. Toto je příběh, na který se těším jak malé dítě na Ježíška. Jedná se totiž o třetí díl ze série Neviditelná knihovna, kterou naprosto zbožňuji. O této sérii sice někdo tvrdí, že je zde až příliš fantasy bytostí, ale to je přesně to, co já můžu a nepřestane mě to snad nikdy bavit. Navíc se to odehrává v knihovně a co jiného si může přát takový knihomol jako já, než knížku plnou knih. :) Jsem na to ale zvědavá, jelikož druhý díl za tím prvním trochu pokulhával, tak doufám, že Hořící stránka této sérii spraví reputaci…

"Špionka v nemilosti a hromada potíží k tomu."

Anotace: Knihovnice a špionka Irene musí dodržovat jisté standardy, zejména když je v podmínce. A utíkat z mise skrze hořící budovu není moc dobrý nápad. Ale když úniková cesta domů vzplane, tak co jiného špionce zbývá? Zdá se ovšem, že brány do Knihovny se zavřely i v jiných světech. A co je ještě horší, zodpovědný za to he Irenin úhlavní nepřítel Alberich, který má políčeno na samotnou Knihovnu.
Irene a její asistent Kai jsou vysláni do Petrohradu. Tam se na scéně objeví sám Alberich. Irene se mezitím pokouší zachránit svého přítele Valea, i když tím riskuje vlastní život. Ale přítel i samotná Knihovna za to přece stojí...


A jsme tedy na konci tohoto unboxingu, který tu pro vás mám až takto odpoledne, jelikož jsme se dnes trochu naháněli s poštou. Znáte to, ne? Ale podařilo se mi je sehnat už dnes, takže doufám, že jste si zde snad vzali nějakou tu inspiraci na čtení. Řekla bych, že obě knížky budou vydařené, tedy zatím v to jen doufám, ale tak snad nezklamou. Nejdříve se asi pustím do života Alžběty II. a kdo ví, třeba to budu prokládat i Hořící stránkou. No, uvidíme… Každopádně pokud vás knížky zajímají, tak se už můžete těšit na recenze!

Znáte některou z těchto knih? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste některou četli, líbila se vám? Znáte sérii Neviditelná knihovna nebo se zajímáte o královskou rodinu v Anglii?
Budu moc ráda, když mi vše napíšete do komentářů. :)

Mějte s krásně,
vaše knihomolka Šárka



Komentáře

  1. Super kousky, snad se ti obě knihy budou líbit :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Obě knihy mi také dorazily, tak ať se nám líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné knížky!
    Crown - na seriál koukal přítel na Netflixu (v orig.znění) a vypadal dost zajímavě (i když jsem z velké části nerozumněla). Tím chci říct, že by se mi knížka asi mohla líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Ta knížka se od seriálu hodně odvíjí, ale zároveň se dá číst i bez toho, abys ho viděla. V knížce autor poukazuje na ty chyby, kterých se v seriálu dopustili a ukazuje skutečnost bez filmového přikrášlení a úprav... Už jsem v polovině a zatím ti knížku rozhodně doporučuji! Možná by si ji oblíbil i tvůj přítel. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...