Unboxing #41

Zdravím, knihomolové!

Vítám vás u nového článku, kterým je po více než měsíci nový unboxing. A tentokrát rovnou dvou balíčků! Jeden mi dorazil už ve středu, ale jelikož jsem očekávala ještě další, tak jsem si řekla, že s tím rozbalováním chvilku počkám. Počkala jsem si tedy do pátku a můžu vám ty nové knížky ukázat najednou. A pokud vás zajímá, jaké knihy jsou, tak jedna je novinkou z nakladatelství Cosmopolis a ta druhá knížka je z Baronetu.


Balíčky by tu tedy byly, a teď menší náhled…


První knížka je na světě!


V dobrém i zlém od jihoafrické autorky Michelle Sacks slibuje napínavý psychothriller, ze kterého vás bude mrazit. To je přesně knížka, kterou právě teď hledám a když jsem na ni narazila v novinkách u Cosmopolisu, věděla jsem, že si o ni brzy napíšu. Jenže paní Bára, která v nakladatelství pracuje, byla rychlejší – popravdě mám takový pocit, že mi na dálku četla myšlenky :)) – a poslala mi nabídku na tento recenzní výtisk ještě dřív, než jsem se odhodlala k tomu, že jí napíšu sama. Tím pádem tu mám knížku už teď a můžu se do ní hned pustit.

"Napínavý psychothriller plný nečekaných zvratů, který provokativně odhaluje temnou stranu manželství, mateřství a přátelství."

Anotace: Bezmezně milující manželka, oddaný manžel, opečovávané dítě. Američané Merry, Sam a Conor jsou perfektní rodina, žijící na perfektním místě. Merry si domácký život nemůže vynachválit – pečení, práce na zahradě, péče o malého syna. Sam začíná po odchodu z univerzity s novou kariérou filmaře. Občas se přistihnou, že sami nevěří tomu, jak šťastní jsou. Tady na švédském venkově, kde začínají žít svůj nový perfektní život.
Když je v jejich švédském ráji navštíví Merryina kamarádka Frank, stane se okamžitě součástí rodiny. Sblíží se s malým Conorem. A se Samem. Frank a Merry jsou skoro jako sestry, proto Frank okamžitě odhalí věci, které ostatním unikají. Faleš a zradu, kterým se dá při pohledu na tuhle pohádkovou rodinku těžko věřit. Ale jenom Frank ví, co se tady skutečně odehrává… . Kdo je manipulátor a kdo oběť?



Druhý balíček ukrýval srpnovou novinku z Baronetu, ovšem tentokrát to není žádný románek, který mi chodí obvykle, ale tato česká nádhera. Ostrov smrti od Jana Cimického mě zaujal okamžitě svým jménem. A když jsem si přečetla anotaci, naprosto jsem knize podlehla. Teď jen doufám, že bude opravdu tak skvěla, jak si přeji. Zatím jsem od tohoto autora nic nečetla, takže jsem opravdu zvědavá, jak mi jeho styl psaní sedne.

"Příběh o ostrovu Bangba je obrazem dnešní společnosti a varováním, kam může vést bezbřehá a nekontrolovatelná moc nad lidskými osudy, vložená do rukou psychopata."

Anotace: Moderní doba, mění se prostředí, zkracují se vzdálenosti. Objevujeme i ty nejzapadlejší kouty naší planety. A zároveň jsme často svědky, jak v lidských vztazích narůstá krutost a bezcitnost, agresivita a bezmocnost. Média předkládají stále hrubší obrazy trestných činů, které mají jediný cíl, zaujmout a omráčit. Vzbudit zájem. Podvědomě se tak ukládá i u dětí představa, že jediná správná komunikace je rána do zubů. Současně jsme svědky, jak bohatství a moc bezohledně určují směr vývoje dějin.
Na jedné straně putování za krásou a souladem do panenské přírody, na druhé straně koncentrace touhy ovládat druhé tím nejsofistikovanějším způsobem a k tomu využít i nejnovější objevy a vynálezy. A co když se to vše dostane do rukou psychopata? Vrací se snad doba bez smilování, tvrdá a bez citu, krutá a rafinovaná, zrůdně vynalézavá? Kam ještě může člověk zajít ve své záludné fantazii? Ubráníme svůj svět?


A to by bylo z dnešního unboxingu vše. Doufám, že se vám knížky líbí. Už brzy se můžete těšit na recenze, které snad během příštího týdne stihnu. Já se jdu tedy pustit do knihy V dobrém i zlém. Jsem opravdu zvědavá, zda mi nažene husí kůži. Poté se samozřejmě hned pustím do Ostrova smrti. Zatím to vypadá na parádní víkendovou společnost, tak snad to tak opravdu bude. :)

Znáte některou z těchto knížek? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste některou četli, jak se vám líbila? Která kniha vás zaujala více?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. V dobrém i zlém také očekávám a jsem na knihu velmi natěšená :-) Užij si čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtení si zatím užívám, jsem zvědavá, jak to dopadne. :) Také ti přeji hezké čtení, až se k tobě příběh dostane. :)

      Vymazat
  2. Obě knížky vypadají zajímavě. Počkám si na recenze a pak uvidím, zda se po nich poohlédnu. Ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji... O knize V dobrém i zlém už můžu napsat, že je opravdu vydařená a recenze bude snad ve čtvrtek. A co se týká Ostrovu smrti, tak na ten jsem se bohužel zatím nedostala (V dobrém i zlém mě trochu psychicky rozebrala, a tak jsem se pustila do něčeho lehčího), ale snad se na knihu během zítřka či úterý už dostanu. :)

      Vymazat
  3. Ke knihám gratuluju. Mě osobně ani jedna neláká, ale věřím, že si je užiješ. Třeba mě v recenzích přesvědčíš. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tak to doufám, že tě mé recenze nalákají. XD Na jednu se můžeš těšit už ve čtvrtek. ;)

      Vymazat
  4. Těším se na recenze, obě knihy mě zaujaly :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na knihu "V dobrém i zlém" recenze už vyšla a na "Ostrov smrti" bude zítra. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...