Jsi rudá v mém černobílém světě…

Alfa samec


Autor: Vi Keeland

Oficiální název: Egomaniac

Žánr: New Adult, román, erotická literatura

Počet stran: 288

Vydavatelství: Ikar; edice New Adult

Oficiální anotace: Tu noc, kdy Emerie poprvé potkala Drewa, myslela si, že se vloupal do její nové kanceláře na Park Avenue. Než stihla zavolat 911, ukázalo se, že tenhle arogantní a pekelně pohledný chlapík je skutečným majitelem kanceláře a ona jen naletěla podvodníkovi.
Drew nečekal, že se bude po návratu z dovolené dohadovat s touhle temperamentní mladou ženou. Taky nečekal, že ji nebude moct dostat z hlavy. Zvlášť potom, co dovolil, aby v jeho kanceláři zůstala, než si najde něco jiného.
Jak se velmi rychle ukazuje, ti dva by nemohli být rozdílnější. Zatímco Emerie zachraňuje lidem manželství, Drew je namyšlený lamač srdcí. Zatímco ona je zamilovaná do jiného, on se neplánuje zamilovat nikdy. To jediné, co je spojuje, je prostor jedné kanceláře a odzbrojující přitažlivost, která sílí každým dnem…

"Když lidé někoho milují, tak ho neopouští, ale drží při sobě navždy."

Myslela jsem si, že strávím poklidný Silvestr ve své krásné nové kanceláři. Budu si připravovat podklady pro své klienty a postupně se tu zabydlovat. To jsem se ale zmýlila. Vtrhne mi sem totiž nějaký chlapík. Prý že je to jeho kancelář. Ale to přeci nemůže být pravda? Vždyť jsem zaplatila předběžný nájem na několik měsíců dopředu…

Jenže ukázalo se, že měl pravdu. Ten namyšlený egomaniak, který se jmenuje Drew, jak jsem zjistila, mi nelhal. Mluvil pravdu. A z toho plyne, že mě obelhali a okradli. Mé úspory jsem dala podvodníkovi a teď se můžu jít klouzat. Drew však přijde s nečekaně dobrou nabídkou. Do té doby, než se vrátí jeho sekretářka, můžu pracovat ve vedlejší kanceláři se svými klienty a zároveň mu dělat sekretářku. Proč ne? Stejně teď nemám jiné místo, kde bych mohla pracovat. Jenže jak to mám vedle toho namyšleného a sobeckého chlapa vydržet?

"Když někomu sfouknete svíčku, neznamená to, že se ta vaše rozzáří jasněji."

Vi Keeland (zdroj)
Kniha, u které vypnete a než se nadějete jste na jejím konci. Přesně takový je příběh Alfa samec od Vi Keeland, autorky, kterou jste již u mě na blogu mohli zaznamenat. Tato autorka krom svých samostatných příběhů totiž často spolupracuje s Penelope Ward, se kterou napsala knihu Milá Bridget, chci tě a koncem února od nich u nás vyjde první díl série Rush Duet. Jejich společné knihy slibují odpočinkový román i s nějakou tou erotickou linkou a přesně takové příběhy píše autorka i ve svých sólových knihách.

Vypravěči děje jsou oba hlavní hrdinové Drew a Emerie. Nečekaně však svůj prostor více dostává Drew, což je rozdíl oproti ostatním New Adult románům, které po většinu času vypráví spíše žena. V kapitolách Drewa je možná z počátku složitější se do nich vžít a srovnat se s tím, že se hold každou chvíli bude rozplývat nad některou částí Emeriina těla, ale dá se to přežít. Oba dva jsou navíc sympatičtí a hodně velkou výhodou je, že hlavní hrdinka není na ránu a lehce se s ní sžijete.

Alfa samec však i přes svou jednoduchost v sobě ukrývá citlivé téma rodičovství a soudů, kterého se autorka zhostila skvěle. Celý děj je od prvního okamžiku skvěle čtivý, vtipný, dojemný a natolik milý, že knihu hravě přečtete za jedno odpoledne, pokud mátě dost volného času.

Obálka knihy je opět tím typem, se kterým asi jen tak mezi lidi nevyjdete, ale takové jsou hold přebaly NA knih. Tento je navíc i převzat z originálu, jen mě mrzí, že nebyl ponechán i název. Egomaniak mi k celému příběhu sedí přeci jen o trochu více než Alfa samec…

Můj názor na knihu se ubírá především tím pozitivním směrem. Ano, šlo tam něco vylepšit, ale příběh byl až nečekaně čtivý a bavil mě, a to je u takovýchto knih asi to nejzásadnější. Kdybych to však porovnala s Milou Bridget, tak ta se mi líbila víc. Za mě byla daleko víc vtipnější, a tak trochu padlá na hlavu, takže jsem se u ní bavila od začátku do konce. Alfa samec je však o něčem více, než jen o sexu a vtipných scénách a v tomto směru ho zas hodnotím pozitivněji.

Knihu doporučuji každé ženě, která hledá odpočinkový a čtivý New Adult román s lehkou erotickou linkou a se sympatickými postavami.

A teď už hodnocení!

    82%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ní chystáte? Četli jste jinou knihu od této autorky? Jakou a jak se vám líbila?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)


Komentáře

  1. Alfa Samca som čítala už v slovenčine, ale rozhodne stojí za to. Vi Keeland mám noazaj talent na písanie a veľmi sa mi jej knihy páčia, sú dosť dobré na odreagovanie, také aj trochu nenáročné :) Rozhodne odporúčam aj iné knihy od Vi Keeland :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, na odreagování jsou její knihy perfektní. :)) Já doufám, že se brzy pustím i do Šéfa. :)

      Vymazat
  2. Vii Keeland je super autorka. U nas kniha vysla s nazvom Egomaniak uz pred nejakym casom a totalne ma bavila. Erotika a hlavne humor, to je moje. Som zvedava, kedy nam Ikar na SR prinesie viac knih od nej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se kniha líbila i tobě a držím palce, aby i u vás brzy vyšly další autorčiny knihy. :) Já mám nejraději její spolupráci s Penelope Ward. Dohromady totiž tvoří ještě lepší příběhy. :))

      Vymazat
  3. Tak to si musím přečíst!!! Škoda, že neponechali původní název.

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze :-) hodně jsi mě na knihu nalákala, hodilo by se teď něco odpočinkovějšího, což tato kniha tak působí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Ano, odpočinková je hodně, takže nad ní neváhej! ;)

      Vymazat
  5. Knihu si chci sehnat jako eknihu a přečíst si ji. Miluji tyhle odpočinkové knihy. Díky moc za recenzi! :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vi Keeland píše skvěle, takže věřím, že se ti tento příběh bude líbit. :) Nemáš zač. ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...