#10 Knižní tipy z komiksového světa

Dneska jsem vyšla z domu!

Autor:
Cassandra Calin

Ilustrace: Cassandra Calin

Originální název: I Left The House Today!

Žánr: YA komiks

Počet stran: 154

Vydavatelství: CooBoo

Oficiální anotace: Komiksové stripy o introvertech, knihomolech, mileniálech, zkrátka o těch, kdo odmítají dospět, protože dospěláckej svět je tak trochu ošklivej...
Tahle knížka je o strastech mileniálského života, o škole, stresu a tunách nezdravého jídla. Ale taky o holení nohou a udržování zdravého sebevědomí. Perfektně ilustruje častý rozdíl mezi očekáváním a realitou a je ideálním dárkem pro mladou holku a vlastně kohokoli, kdo by mohl potřebovat trochu legrace a pošťouchnutí, aby dneska vyšel z domu.


Krátké a výstižné náhledy do života dívek milénia. Tak to je jednoduše řečeno tento kraťoučký komiks od rumunské kreslířky Cassandry Calin. Knížka Dneska jsem vyšla z domu! vypráví o životu introvertky, ve které se většina mladých žen a dívek zajisté v mnohých případech uvidí. Autorku můžeme znát i z jejího instagramu, kde většinu kreseb z komiksu i objevíme. Ovšem pro ty, kteří se raději smějí nad knihou než nad mobilem, je tato knížka skvělá.

Máme tu jednoduché černobílé kresby, které jsou i přes svou jednoduchost krásně výstižné. Autorka má svůj osobitý styl, díky kterému jde skvěle rozeznat od ostatních. Najdeme tu různé situace ze života, a to ať se týká snahy o dokonalý účes, make-up, partnerský život nebo také věčném děsu z těch osminohých potvůrek všem známým jako pavouci.

Knížka je jednohubkou na půl hodinky a je jen škoda, že není delší. Já si u knihy kolikrát smíchy málem pobrečela. Bylo to vtipné, roztomilé a správným způsobem uhozené. Já se viděla asi tak v polovině stripech, a i díky tomu mi kniha skvěle sedla. Komiks je vážně krátký, takže k němu asi není potřeba víc co dodávat. Každopádně ať už si procházíte čtecí krizí, nebo hledáte jen nějakou jednohubku, u které se pobavíte a budete se k ní rádi vracet, tak Dneska jsem vyšla z domu! vám moc doporučuji.

A teď už hodnocení!

    91%

Znáte tento komiks? Četli jste ho nebo se na něj chystáte? Pokud jste ho četli, jak se vám líbil.
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)



 

Komentáře

  1. Tahle kniha vypadá opravdu skvěle. Připomíná mi Dospělost je mýtus, kterou mě skutečně bavila. :) Podle několika fotek vidím, že je to typ humoru přesně pro mě. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...