#24 Přečteno za měsíc - prosinec 2018

Zdravím, knihomolové!

Konečně vás vítám u mého prosincového "Přečtena". Ráda bych vám dnes ukázala všechny knihy, které mi v minulém měsíci dělaly společnost. Poslední měsíc v roce mi vždy připadá, že nic nestíhám, a to jak v osobním životě, tak i v tom knižním. Tentokrát byl však prosinec nezvykle pohodový a mě se podařilo přečíst celkem deset knih.


Ovšem ne každý příběh byl dokonalý… Mám pocit, že každý prosinec mám na knihy nesmírně smolnou ruku. Sice jsem četla pěkné knihy, ale žádná na mě neměla ten "wow" efekt, který by způsobil, že se pro mě příběh stal nezapomenutelným. Tedy vlastně jedna kniha taková byla, ale tím byl Harry Potter a od toho se to dá očekávat. Teď se však pojďme na jednotlivé knihy podívat…



Zámek v oblacích od Kerstin Gier v sobě ukrývá příběh z nádherného prostředí zasněžených Alp, který je pro tuto zimní dobu tím ideálním čtením. Kniha je hodně odpočinková a svou lehkou kriminální zápletkou zaujme nejednoho čtenáře či čtenářku YA románů. Já jsem z příběhu byla sice lehce zklamaná, jelikož jsem toho od autorky po její sérii Drahokamy čekala víc, ale jako jednohubka na večerní čtení ke krbu je to perfektní příběh.

Mé hodnocení…     73%

Pokud vás zajímá celá recenze, najdete ji ZDE.



Druhá kniha, do které jsem se v prosinci pustila, byl první díl série After. Polibek od Anny Todd je příběh, který se dočkal filmového zpracování a já si ho samozřejmě potřebovala přečíst dříve, než uvidím film. No, a co na knihu říct… Je to hodně oddechové a dost mi to připomínalo sérii DIMILY nebo Padesát odstínů šedi jen tentokrát pro trochu mladší čtenáře… Takže se asi chápeme. V příběhu není pomalu nic jiného než sex a hádky a takto se to střídá neustále dokola. Některé myšlenky však byly zajímavé a až budu mít opět náladu vypnout, nejspíš se pustím do druhého dílu…

Jak jsem knihu ohodnotila?     76%



S třetí knihou ta kvalita literatury naštěstí vzrostla. Dostal se mi do rukou příběh Marlene od Hanni Münzer, který některými postavami volně navazuje na knihu Medová smrt. Příběh se převážně odehrává za druhé světové války a popisuje hrůzy, kterých se nacisté dopouštěli na ženách. Je to však také kniha o síle žen, které dokázaly takřka nemožné v neuvěřitelně kruté době. Pokud čtete rádi válečné romány, tak Marlene byste neměli minout!

Knihu jsem ohodnotila…     91%

Celou mou recenzi na Marlene najdete ZDE.



Když jsem se pouštěla do Dračího města od Petry Machové vůbec nic jsem od knihy neočekávala. A to bylo nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohla udělat. Příběh se mi líbil jen a pouze z důvodu, že se rychle četl, dalo se u něj odpočinout a asi tak dvě či tři postavy mě ohromně zaujaly. Jenže… potencionál draků zde autorka naprosto zabila a hlavní hrdinka byla tak na ránu, že kam se na to hrabe Eden z DIMILY. Do druhého pokračování této série se asi pouštět nehodlám…

Knize jsem dala…     43%

Recenzi najdete ZDE.



Po předchozí knize jsem si potřebovala zpravit náladu, a tak jsem sáhla po příběhu Růže pro Charlotte od Elizabeth Craft a Shey Olsen. Toto byl opět odpočinkový YA román, který neurazí a ani nijak extra nenadchne, ovšem přečtete ho za jeden den a hned máte náladu pustit se do něčeho náročnějšího.

Knihu jsem ohodnotila…     67%



Lískový les od Melissy Albert je fantasy příběh připodobňovaný k Sirotčinci slečny Peregrinové, Alence v říši divů a uvnitř se nachází spousta narážek na Harryho Pottera. To se může zdát už lehce přehnané, ale kniha si své čtenáře dokáže najít. Ukrývá v sobě pohádkový příběh, který však dokáže nahnat husí kůži a donutí vás ohlížet se přes rameno, zda za vámi někdo není.

Mé hodnocení…     78%

Mou recenzi na tuto knihu najdete ZDE.



U dalšího příběhu se na mě konečně usmálo štěstí. Láska a jiná vykolejení od Leah Konen je nádherná zimní romance, která začíná ve vlaku a vyvíjí se v neuvěřitelné dobrodružství… Pokud mám hledat svůj nejoblíbenější zimní příběh, tak teď bych rozhodně volila právě tuto knihu, která dokáže skvěle pohladit po duši. Jedná se o YA příběh, který vás dokáže překvapit a není ani přehnaně romantický, jak by se u takovéhoto příběhu dalo očekávat.

Láska a jiná vykolejení ode mě dostala…     86%

Recenzi na tento příběh najdete ZDE.



Po neustálých YA romancí jsem se pustila do očekávaného New Adult thrilleru King od T. M. Frazier. A tato kniha byla naprostá bomba. Z počátku to sice zajíždělo do kolejí průměrné erotické romance, ale ten konec?! Ano, vím, že to píši všude, jenže to bylo něco tak nečekaného, že si to zkrátka musíte přečíst. Opět je to příběh na jeden den, který nebude moct odložit a pokud hledáte knihu, u které vypnete, King je to pravé pro vás!

Kinga jsem ohodnotila…     75%

Celou recenzi najdete ZDE.



A je to konečně tady. Kniha, o které jsem psala na začátku a tím je Harry Potter od J. K. Rowling. Tentokrát jsem se pustila do Prince dvojí krve a co vám budu nalhávat. Ten konec jsem probulela jako želva. Musím však přiznat, že mě nečekaně tento díl více baví ve své filmové verzi. Ale na knize se mi zas líbí ta romantická linka, která ve filmu tolik nevynikne.

Harryho asi nejde hodnotit jinak než…     100%



Poslední kniha, se kterou jsem završila rok 2018 byla Bojovnice slunce od P. C. Cast, pokračování série Příběhy z nového světa. Bohužel mi tento díl přišel trochu výplňový, ale i tak mě příběh bavil. Byla to taková odpočinková pohádka s poutavými a dlouhými popisy, které se však čtou sami. Navíc ta přírodní magie a láska ke zvířatům, která se v příběhu ukrývá, je něco tak kouzelného, že vás děj okamžitě vtáhne a pohltí vás.

Mé hodnocení…     71%

Pokud vás zajímá má recenze, najdete ji ZDE.


Tak, a to by bylo z dnešního článku vše. Já doufám, že vás některé knihy natolik zaujaly, že si je připíšete na svůj čtecí seznam. A pokud jste některé už četli, budu ráda, když mi dáte vědět, jak se příběhy líbily vám. Nezbývá mi nic jiného než vyhlásit tu nejlepší knihu prosince a jak už vám asi došlo, nemůže jí být nic jiného než Harry Potter a princ dvojí krve od J. K. Rowling.

Jaký byl váš prosinec? Zaujala vás některá ze zmíněných knih? Četli jste některou? Pokud ano, jak se vám líbila?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Na After sa chystám snáď odkedy kniha vyšla. Pamätám si, že som vtedy pracovala v Tescu na informáciách a hneď vedľa seba sme mali knihy. Vždy, keď som nemala zákazníkov (hlavne teda večer), tak som sa tam prechádzala a pozerala kúsky, ktoré by sa mi mohli páčiť. Vtedy ma After a vlastné celá séria zaujala a povedala som si, že tieto knihy musím mať, ale zdali sa mi byť pridrahé... stále sa mi zdajú byť pridrahé a už aj nedostupné, hlavne prvý diel :D (nech žijú eshopy a eknihy), ale tak keď bude filmové spracovanie v kinách, tak som si povedala, že si konečne zoženiem všetky knihy a prečítam <3

    Jaji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si After kupovala v akci na podzim za 99,- (i druhý díl), bez slevy bych se k jeho koupi asi nedokopala. Také mi knihy normálně připadají předražené... Ale pokud máš náladu na hodně odpočinkový New Adult román a nevadí ti, když je kniha plná hádek, pošťuchování a všelijakých postelových scén, tak ti After můžu jen doporučit. :)

      Vymazat
  2. Teda! Tys stihla za prosinec přečíst opravdu hodně knihy! Četla jsem z tvých knih Lásku a jinou vykoleení, která byla opravdu hodně skvělá. After mám doma a pořád nevím, zda se do ní pouštět nebo ne :-( harry je klasika, toho jsem také četla a tento díl byl opravdu hodně smutný. Růže pro Charlotte se mi naopak vůbec nelíbili :_(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Láska a jiná vykolejení je nesmírně sladký příběh, který jsem rozhodně nečetla naposledy. <3 Co se týká After, tak nevím, jestli je to to pravé pro tebe. Jelikož vím, že tě moc nezaujalo DIMILY, tak bych se do After asi nepouštěla... :(

      Vymazat
  3. Páni, tobě se opravdu dařilo!
    Dračí Dračí mesto mě na pohled zaujalo, ale koukám, že ho nehodnotíš moc kladně :o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nečekaně se mi dařilo, i když jsem čekala, že to bude lepší. :D A co se týká Dračího města... no... asi tě raději odkážu na mou recenzi. Moc se mi nechce se znovu rozčilovat. XD

      Vymazat
  4. Teda to je super, tolik přečtených knížek :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je krásné číslo! A i krásné knihy jsi přečetla! Zámek v oblacích si chci přečíst, tu autorku mám moc ráda. Ale její sérii Drahokamy už nic nepřekoná. Ani série stříbrná mě moc až tak moc neohromila ale líbila se mi :) Tak uvidím.

    Kinga teď čtu a dost se mi líbí :)

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať se ti King líbí až do konce! :) Co se týká Zámku v oblacích, tak se jedná o neskutečně milý příběh, ale na Drahokamy to rozhodně nemá...

      Vymazat
  6. Stihla jsi toho za prosinec přečíst opravdu hodně. Stejně jako tobě i mě se líbila kniha King a Lískový les. :) V blízké době se chystám i na Bojovnici slunce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se na Kingovi a Lískovém lese shodneme. Tak ať se ti líbí i Bojovnice slunce! :))

      Vymazat
  7. proste harry ♥.... draci mesto me uz davno nelaka a jsem rada :-) mozna zkusim kerstin gier

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Harry je Harry. <3 Rozumím, mě by po takovém hodnocení Dračí město také nelákalo. :)) Pokud se do Kerstin pustíš, přeji hezké čtení!

      Vymazat
  8. články tohohle druhu miluju! a hned mám hromadu tipů na nové knihy :D jinak Kinga už mám doma a moc se těším až se do něj pustím - tvá recenze mě fakt hodně nalákala. Navíc popravdě mě vždy příjemně pobaví, když tu knihu zmíním a lidi první myslí, že mluvím o Kingovi jako o autorovi xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám takovéto články také ráda, jen pak nevím, do které knihy z té hromady tipů se mám pustit dřív. XD

      Vymazat
  9. Páni! Deset knih?! To je úžasné číslo. :D
    Mě se v prosinci také nevedlo špatně, přečetla jsem 5 knih a nejlepší z nich byla Láska a jiná vykolejení, kterou jsi také četla! Jsem ráda, že se ti líbila, mě taky a docela dost! Opravdu krásný zimní příběh s nádechem dobrodružství, ke kterému se budu ráda vracet. ♥
    Četla jsem i další knihy, které jsi ty přečetla minulý měsíc. Třeba Růži pro Charlotte a na to klišé téma to byla fajn oddechovka! Co se týká After: Polibku, tak pro mě ten první díl byl zabiják. :D Dočetla jsem ho, a nejen to, já jsem se probojovala i dalšími díly! Jo! Minulý rok jsem přečetla v létě trojku i čtyřku a víc to nechci ani vidět. :D Tohle prostě je furt to samé, jako na kolotoči - hlavní hrdinka to s Hardinem nechce vzdát a on ji stále ujišťuje jak se polepší, a že nikde už na ni nevyskočí další tajemství, které skrývá. :D Na film jsem zvědavá, ale že bych na to šla do kina, to si nemyslím. :D
    Pokoušela jsem se i přečíst Dračí město, ale vzdala jsem to na 80 stránce. Vůbec mě to nezaujalo a to jsem na rozdíl od tebe měla od knihy velká očekávání, jelikož jsem na ni čekala 3 roky! Tak uvidím, jestli se ke knize někdy vrátím, ale zatím to neplánuju. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ale i pět knih je nádherných! Obzvlášť pokud jsi měla šťastnou ruku. ;)
      Láska a jiná vykolejení je vážně nádherný příběh na zimu a jsem ráda, že se líbil i tobě. Také se knize budu moc ráda vracet. <3
      No, co se týká After, tak to vidím celkem podobně. Nejspíš to v budoucnu také přečtu celé, ale nejdřív na to musím dostat pořádnou náladu. Ale na ten film asi do kina půjdu. :D
      To mě Dračí město připadalo krásně odpočinkové a dalo se u příběhu dokonale vypnout. Ale chápu, že jsi to vzdala. Mě tam tak rozčilovala hlavní hrdinka, že jsem měla sto chutí s tou knížkou hodit a dokonce ji přejet i vozíkem. XD Neudělala jsem to, ale jen tak tak... :D

      Vymazat
  10. Rozhodně jsi měla velmi produktivní prosinec! :)
    Z tvého seznamu jsem kromě Harryho Pottera nečetla nic. Ale chystám se na Zámek v oblacích, Kinga a Lásku a jiná vykolejení. :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se ti King a ostatní knihy líbí, až se do nich pustíš. ;)

      Vymazat
  11. Harryho jsem četla, to je jasné jako facka :D Jinak jsem ze zmíněných knih četla Dračí město a mám úplně stejný názor jako ty. Do čtení jsem se pustila bez očekávání, a i tak jsem byla zklamaná. Krásná obálka, slibný námět, ale špatné provedení. Doteď nechápu, proč se kniha jmenuje Dračí město, když se v příběhu žádní draci nevyskytují. Jana s Ondřejem mě neskutečně vytáčeli a do čtení jsem se musela nutit. Tuhle sérii rozhodně dočítat nebudu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se týká Harryho, tak mně stále chybí přečíst si poslední díl. takže tak jasně jako facka to zas není. XD Ale jsem ráda, že s Dračím městem to máme stejně. :D Pokud mě při vydání druhého dílu nepřepadne slabost, tak pokračování číst také nebudu. Ale uvidíme... XD

      Vymazat
  12. Na většinu knih se chystám, jen na Dračí město rozhodně ne. To mě nelákalo ani před všemi těmi negativními recenzemi. Ale na Kinga jsem fakt zvědavá.:)Jinak v prosinci jsem se docela pustila do komiksů. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se chtěla do komiksů pustit během roku, tak snad se k nim dostanu... Pokud se do některé knížky - třeba do Kinga - pustíš, doufám, že se ti bude líbit. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...