Workoholička a volnomyšlenkář s averzí vůči svému otci…

P.S.: Je to výzva

Autor: Winter Renshaw

Série: P.S. 3.

Originální název: P.S. I Dare You

Žánr: NA, román, erotická literatura

Počet stran: 240

Vydavatelství: Beta

Oficiální anotace: Drahá slečno Keanová,
dříve, než tato směšná domluva započne, dovolte mi, abych se dostatečně jasně vyjádřil: vím, kdo jste, vím, že Vás můj otec najal, a vím, proč Vás najal, nejpodstatnější však je, že Vaše služby nejsou zapotřebí. Ve skutečnosti nestojím o žádnou část miliardového impéria svého otce, a nic na tom nezmění ani skutečnost, že mi „dopřeje“ jednu z „nejlepších asistentek v zemi.“ Jen plýtvá penězi. A Vy svým časem.
Nicméně jelikož jste tak pošetile podepsala neprůstřelnou smlouvu s klauzulí o zásahu vyšší moci a jelikož mě můj otec dotlačil do přijetí této funkce, zdá se, že jsme tu společně uvízli – alespoň do příštího měsíce, než Vaše smlouva vyprší. Naše spolupráce ve WellesTechu by měla proběhnout relativně bez problémů, avšak nenamlouvejte si, že jsem si nevšimnul toho, jak mě Vaše krásné oči sledují nebo jak zadržujete dech, když se naše ruce střetnou. Fascinuji Vás, což Vás ničí, protože se mnou stěží dokážete vydržet v jedné místnosti.
Máte mě za problém, který stojí za vyřešení? Za nerozluštitelnou hádanku? Zajisté, do toho. Vypočítejte x. Prolomte kód. Možná to bude i legrace (ale pouze pro mě, pro Vás ne).
S úctou Calder Welles II
PS: Je to výzva!

"Není nic špatného na tom bojovat s chaosem pomocí pořádku."

Asistentka, která dovede vaši práci zorganizovat tak, že se váš pracovní výkon zlepší natolik, aby se vaší firmě dařilo, jak nejlépe to jde. No, to jsem přesně já. Workoholik, který pomáhá firmám a jejím majitelům zlepšit své kvality. Aktuálně jsem přijala novou pracovní nabídku. V jedné velké firmě mám dělat asistentku synovi majitele, který ovšem své budoucí místo ředitele neustále odmítá.

Zní to jako velká výzva, a to je přesně pro mě. Jenže jak se ukázalo, Calder Welles junior je neskutečný idiot. Nemůžeme se vystát. Náš moment poznání nedopadl zrovna nejlíp. Vše navíc pokračuje jednou velkou katastrofou za druhou. Nejraději bych okamžitě skončila. Ale přeci to jen tak nevzdám!

"Nikdy jsem se tolik nebála.
A nikdy jsem si ničím nebyla tolik jistá."

Sukničkář a příliš hodná holka, která ho má za úkol napravit. Co z toho asi tak může vzniknout? Děj plný otřepaných frází, ve kterém si autorka moc nelámala hlavu s originalitou… Ano, přesně tak to bohužel je. Kniha PS: Je to výzva je třetím dílem volně navazující trilogie P.S., která je bohužel díl od dílu horší. Tento závěrečný díl se autorce vážně nepovedl. Najdeme tu všechna otřepaná klišé, na která si vzpomeneme. Postavy také nevyzařují žádnou extra chytrostí a jediné, co jde knize připočíst k dobru, je čtivost.

Winter Renshaw (zdroj)
Vy vypravování se stejně jako v předchozích dílech střídají dvě hlavní postavy. Těmi jsou v tomto příběhu Aerin a Calder. Ve zkratce lze napsat, že zde Aerin většinu času řeší dilema, zda Caldera zabít, utéct od něj, nebo s ním skočit do postele. A co se Caldera týká, asi málokterá rozumná lidská bytost pochopí, proč Aerin nespáchala to první. Tak namyšleného egoistu, který se chová k ženám jak k tomu největšímu odpadu, jen tak někde nenajdete. Proč to autorka musela čtenářům dělat?!

O knize se tedy rozhodně nedá napsat, že je to něco hlubokomyslného. Jedná se zkrátka o takový ten erotický román, který vám na pár hodin vymyje mozek, vy si odpočinete a hned se pak můžete pustit do něčeho náročnějšího. Bohužel to ale není nijak záživný příběh. Zasmějete se nad absurdností, odpočinete si, a to je bohužel tak vše. Autorka zde bohužel vážně shodila svůj talent, který projevila u prvního dvou dílů. PS: Je to výzva je totiž až nemožně otřepané…

Obálka knihy stále krapet převyšuje originalitou ostatní knihy, které jsou u nás vydávané, z žánru NA erotických románů. Osobně mě už však u tyto polonahé obálky trochu zakamuflované dýmem začínají vadit. I tak jsem ale ráda, že se zde Beta držela původních přebalů a nešla do vlastních experimentů.

A teď je na řadě můj názor… Asi jste už všichni pochopili, že jsem z příběhu zklamaná. Sice jsem si čtení docela užila, ale přeci jen to bylo z důvodu, že jsem příběh měla za necelé čtyři hodiny přečtený. Víc času bych nad ním totiž vážně strávit nechtěla… Caldera jsem měla sto chutí proplesknout po první kapitole, ve které se vyskytl, a postupem času to nebylo o nic lepší. Po prvních třiceti stranách jsem si říkala, že jediný kýč, který tam chybí, je skousnutí rtu. A ejhle, ani ne po třech stranách se tam objevil. Co na to říct, vážně je to klišé… Bylo to ale skvělé čtivé, a i jsem se u toho zasmála. Ale jednou to stačilo.

P.S.: Je to výzva doporučuji těm, kteří hledají odpočinkovou jednohubku a nevadí jim otřepané kýče…

A teď už hodnocení!

    47%

Znáte tento příběh? Četli jste ho, nebo se na něj chystáte? Pokud jste ho četli, jak se vám líbil? Který díl je váš nejoblíbenější?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)


Za tuto knihu bych chtěla velmi poděkovat knihkupectví Dobrovský - Beta,
v jejichž prodejnách si knihu PS: Je to výzva můžete pořídit i vy.

Komentáře

  1. Všechny její knížky si chci přečíst, tak jsem sama zvědavá zda se mi budou líbit. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že v tomhle žánru je těžké napsat něco nového, originálního a nezklouznout přitom do klišé. :) Tahle série nejspíš opravdu nebude nic světoborného, ale jako odpočinkové čtení na odreagování se, jsou myslím tyhle knihy ideální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vymyslet něco nového je vážně těžké, ale jsou autorky, které dokazují, že to jde. I Winter umí vymyslet něco originálního, ale bohužel mám pocit, že v tomto dílu se vůbec nesnažila. Úplně se zde oproti předešlým dílům změnila... :(

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...