#8 KNIŽNÍ TIPY Z KOMIKSOVÉHO SVĚTA

Fangirl

Založeno na stejnojmenném románu od Rainbow Rowell

Autor:
Sam Maggs

Ilustrace: Gabi Nam

Série: Fangirl Volume 1

Žánr: YA komiks

Počet stran: 204

Vydavatelství: VIZ Originals

Oficiální anotace: Cath is a Simon Snow fan. Okay, everybody is a Simon Snow fan, but for Cath, being a fan is her life. Cath's sister has mostly grown away from fandom, but Cath just can't let go... Cath doesn't need friends IRL. She has her twin sister, Wren, and she's a popular fanfic writer in the Simon Snow community with thousands of fans online. But now that she's in college, Cath is completely outside of her comfort zone. There are suddenly all these new people in her life. She's got a surly roommate with a charming boyfriend, a writing professor who thinks fanfiction is the end of the civilized world, a handsome new writing partner... And she's barely heard from Wren all semester!


Bez velkého mučení se narovinu přiznávám, že tohle bude více než recenze takové jedno velké doporučení nadšeného čtenáře. Jak už asi mnozí tuší, tento komiks byl založený na YA románu od Rainbow Rowell. Já na tuto knížku narazila ještě předtím, než jsem vůbec objevila bookstagram a s blogem jsem byla ještě hodně v začátcích. Už tehdy se však stal tento příběh mou srdcovkou a nedám na něj dopustit. Když jsem se tady dozvěděla, že bude komiks a dokonce se blíží i jeho vydání, neváhala jsem ani vteřinu, a musela jsem si ho předobjednat už v originále.

V knize nalézáme příběh Cath, která se svým dvojčetem odchází na vysokou. Jenže její sestra už nechce být tou druhou polovinou a hodlá se osamostatnit. Cath se s tím hodně špatně vyrovnává, ovšem stále tu má svůj milovaný příběh z kouzelnického světa o Simonu Snowovi, na který píše hodně úspěšné fanfikce, a celé je to pro ti takovým osvobozením od všedního života. Rainbow v knize dokázala svým postavám vdechnout život. Ale jak je na tom komiks? S nadšením musím potvrdit, že skvěle. Jestli jste četli původní román a oblíbili jste si ho, tak si troufám tvrdit, že tohle rozhodně potřebujete!


I přestože se kniha čte obyčejně zleva doprava, už na první pohled působí jak manga. Kresby jsou černobílé a odvedené do těch nejmenších detailů. A stejně jako ty v originále, tek i tyto přímo vyskakují z papíru. Celé je to vtipné, poutavé, milé a zároveň to neztrácí tu hloubku původního příběhu. Nenajdeme tu jen příběh Cath, ale také pár částí se Simonem a Bazem z jejích fanfikcí. Tím je kniha ještě dokonalejší!

Knížka si tedy získala mé srdce stejně jako původní román. Na první pohled mě zaujala svou obálkou, a i když jsem trochu zklamaná, že kresby uvnitř nebyly barevné, vůbec mi to nevadilo v tom, abych si užila příběh. Hezky se to četlo a nutilo mě to se po celou dobu blaženě usmívat. Angličtina je tu hodně jednoduchá, takže s tím nebudete mít problém, pokud s anglickými knihami začínáte. A pokud přehlédnu ty rovné vlasy Simona Snowa, nemám tomu co vytknout. Teď se jen dočkat dalšího dílu. Za mě tedy spokojenost a velké doporučení!

A teď už hodnocení!

    93%

Znáte tuto knížku? Četli jste její původní verzi? Jak se vám líbí předělaná do komiksu? Kterou knihu máte od Rainbow Rowel nejraději?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)




Komentáře

Oblíbené články...