Podrobnosti ze světa DC

DC COMICS: Absolutně všechno, co musíte vědět

Autor:
Liz Marshamová, Melanie Scott, Landry Q. Walker, Steven Wiacek

Originální název: DC Comics Absolutely Everything You Need to Know

Žánr: Obrazový průvodce, encyklopedie, komiks

Počet stran: 200

Vydavatelství: Slovart

Oficiální anotace: Znáte nejpodivnější Supermanovy schopnosti a Batmanovy kouzelnické triky, které popírají fyzikální zákony? V této knize se dozvíte nejen to, ale mimo jiné zjistíte, kdo vyhraje, když se do sebe pustí Wonder Woman a Cheetah. Připomeňte si nejlepší (i nejhorší) Jokerovy kousky. Propátrejte Aquamanovu Atlantidu i nejtemnější kouty všemožných známých i méně známých světů. Každá stránka je nabitá spoustou informací a odhaleními, z nichž vám polezou oči z důlků!

„Jsem bojovník se zločinem a detektiv. Nenazývám se hrdinou.“
- Batman

Milá obrazová publikace ze světa DC, jež potěší každého fanouška všech superhrdinů a superpadouchů, o které zde není nouze. Tak přesně to je kniha Absolutně všechno, co musíte vědět, která je takovým souhrnem základních informací, o nichž by fanouškové DC neměli přijít. To nejlepší zde však jsou dokonalé ilustrace, které zkrátka nemají chybu, a kniha by bez nich poztrácela význam.

Ať už jste fanoušky Supermana, Flashe, nebo nedáte dopustit na ty nejdokonalejší padouchy z Gothamu, najdete si tu to své. Navíc nám kniha prozradí i něco málo o méně známých postavách, které aktuální tvůrci seriálů a filmů o DC zas tak nezmiňují. Vše je rozděleno na několik základních částí. Jako první zde máme dvoustrany věnované jednotlivým postavám, a to jak těm kladným, tak i záporným. Najdeme tu však i část věnovanou týmům, vědě, magii, multivesmíru a všem významným místům.

Každá strana je úžasně graficky obohacena. Jsou tu použité výrazné barvy. Postavy nemáme nakreslené pouze tak, jak je známe nyní, ale máme tu i vývoj jejich vzhledu během let. Jedná se svým způsobem o takovou hodně jednoduchou encyklopedii, která zaujme každou věkovou kategorii, jež si podmanil svět DC. Je to tedy kouzelná pastva pro oči, která pohladí na srdci všechny, kdo na DC nedá dopustit.

Co se týká obálky knihy, tak ta je natolik zářivá, že nejde přehlédnout. Ke komiksům však za mě tyto výrazné barvy patří, takže rozhodně nemám nic proti. Obálku navíc zdobí snad ty nejznámější postavy z DC a tak by to podle mě mělo být.

Můj názor na knihu asi nemůže být pozitivnější. Doufala jsem v něco, co mě upoutá mezi svátky, kdy nebudu mít náladu na obyčejnou beletrii. A podařilo se. Mohlo zde být sice víc informací, které by čtenářům rozšířily jejich znalosti, ale jako základ to bylo fajn. Byly tu zajímavosti ohledně let, kdy byla daná postava stvořena, romantické linky, a především dokonalé ilustrace, na které jsem se nemohla vynadívat. Za sebe tedy knížku vřele doporučuji!

A teď už hodnocení!

    90%

Znáte tuto knihu? Už jste ji četli, nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila? Jste spíše fanoušky DC nebo Marvelu?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)





Za zaslání knihy moc děkuji nakladatelství Slovart,
u nichž si DC COMICS: Absolutně všechno, co musíte vědět můžete pořídit i vy.





 

Komentáře

Oblíbené články...