I přes snahu zapomenout vás minulost stejně dožene…

Neopouštěj mě

Autor:
Laura Kneidl

Série: Nedotýkej se mě 2.

Originální název: Verliere mich. Nicht.

Žánr: NA román

Počet stran: 408

Vydavatelství: Red

Oficiální anotace: Bojí se lásky. Ale ještě více se bojí, že by ho mohla ztratit…
S Lucou byla Sage šťastná jako nikdy dřív. Ukázal jí, co znamená důvěřovat sobě samé i druhému. Co znamená žít. A milovat. Ale Sage znovu, tentokrát silněji než kdy jindy, dostihla její temná minulost – a zničila právě začínající štěstí ještě v základech.
Ať se Sage snaží sebevíc, nemůže na Lucu zapomenout. Každý den bez něj je pro ni jako den bez části vlastního Já. Existuje pro oba ještě vůbec nějaká šance, když mezi nimi na základě nevyřčené pravdy a manipulací vyrostla tak obrovská zeď, že už se přes ni ani jeden nedostane?

"Dívali jsme se na sebe snad celou věčnost. A i když jsem jeden od druhého byli vzdáleni jen pár kroků, v té chvíli jsme si nemohli být vzdálenější."

Byla jsem šťastná. Poprvé za celý svůj život jsem se nebála. Žila jsem daným okamžikem, a hlavně s pocitem, že nějam skutečně patřím. Jenže pak se to stalo. Jako rána pěstí do obličeje se tu přede mnou zjevila minulost a já se v ten moment začala zas propadat do hrůz dřívějška. Znovu kolem mě povstaly ony vysoké zdi a já zůstala zas na všechno sama…

"Zavřela jsem oči, ale ničemu to nepomohlo, protože srdce se zavřít nedalo."

Závěrečný díl dilogie Nedotýkej se mě od německé autorky Laury Kneidl je konečně zde! Na knížku Neopouštěj mě čekalo už spoustu čtenářek, které po konci prvního dílu jen bezmocně seděly nad závěrem. Ale je to tady! I přestože se jedná o odpočinkovou a na první pohled předvídatelnou sérii, tak se v knížkách ukrývá něco, díky čemuž se jen stěží odkládají…

Děj je opět celý vyprávěný hlavní hrdinkou Sage, která se opět utápí v depresích. Její chování lze jen těžko soudit. I když si představíme, že bychom byli v její kůži, jen stěží bychom se tak jak chceme chovali i v reálu. Autorka tu krásně zpracovala její úzkostné stavy, které tím, že každý jednáme jinak, působí přesto realisticky. Krom Sage tu pak nalézáme úžasnou partu přátel, o kterých chceme vědět víc. Kdyby tedy autorka napsala například o sestře mužského protagonisty Luci, určitě by se nikdo nezlobil. Spíše naopak bychom to všichni autorčini fanoušci uvítali s otevřenou náručí.

Autorka si pro nás opět připravila vlastní playlist, který se můžeme ke čtení pouštět. Tím si tedy můžeme při čtení užít plnohodnotný zážitek, který okouzlí nejen naši mysl, ale i uši. Jak už víme z předchozího dílu, tak příběh je nejen odpočinkový a jednoduchý, ale zároveň v sobě ukrývá i heavy stránku. A to nejen v návaznosti na deprese, ale také na to, co k nim vedlo, tedy zneužívání. Autorka však toto téma zvládla zpracovat jednoduše a nenásilně, takže i příběh s takto náročnou tématikou dokážeme přečíst za jeden volný den, aniž bychom utrpěli nějakou psychickou újmu. Navíc zde objevíme krásné myšlenky a ta čtivost ve stylu knih od Mony Kasten nás zkrátka strhne.

Obálka je krásná a není k ní asi potřeba nic co dodávat. Svou pastelovou modrou a stejným vzorem, jako u prvního dílu, k sobě série hezky ladí. Oproti jiným románům je zde milá změna, jelikož tu nemáme žádný pár a obálky tak zůstávají stejně něžné, jako děj uvnitř.

Tak a teď už jen můj názor… Z příběhu jsem zkrátka nadšená. Musím přiznat, že jsem až překvapená, jak jsem si čtení užila. Příběh se mi totiž přesně trefil do nálady. Nejenže jsem se teď rozjímala nad onou sladkou romancí, ale zároveň jsem se dojímala pomalu až k slzám. Bylo to čtivé pohlazení po duši a ty postavy mi tentokrát přirostly mnohem více k srdci, než tomu bylo u předchozího dílu. Dokonce mě i bavil závěr knihy a celé rozuzlení té hlavní zápletky, kolem Sage a její minulosti. Sice to bylo lehce uspěchané, ale zároveň tu bylo vše, co jsem od knihy chtěla, takže celkově nakonec hlásím spokojenost.

Knihu Neopouštěj mě doporučuji všem romantickým duším, které hledají příběhy plné krásných myšlenek a vzájemné podpory mezi přáteli.

A teď už hodnocení!

    87 %

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji už četli, jak se vám líbila? Který díl vás zaujal víc?
Budu ráda, když mi vaše názory napíšete do komentáře. :)


Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh Neopouštěj mě také pořídit.

Komentáře

  1. Zajímavá série. Hlavně vizuálně na mě působí, plus autorka z fotky vyloženě vypadá sympaticky. :-) Tak třeba se ke knihám někdy dostanu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...