Když se nová láska objeví na místě, kde ji nejméně čekáš…

Nové začátky

Autor:
Lilly Lucas

Série: Láska v Green Valley 1.

Originální název: New Beginnings

Žánr: NA román

Počet stran: 352

Vydavatelství: Red

Oficiální anotace: Svůj roční pobyt v USA jako au pair si dvacetiletá Lena z Berlína představovala docela jinak. Místo uznávané metropole nakonec skončí v malém městečku Green Valley ve Skalistých horách, kde provozuje její hostitelská rodina malý penzion Bed & Breakfast. Přestože jsou pro Lenu, holku z velkoměsta, hory něčím docela cizím a nezajímavým, v domě Jacka a Amy Cooperových i jejich malého syna Liama se poměrně rychle zabydlí. Všechno by bylo i nadále báječné, kdyby tady nebyl Jackův mladší bratr Ryan, „padlý hrdina“ z Green Valley. Po vážné nehodě, která se mu stala při jednom z lyžařských závodů, musel ukončit svou kariéru profesionálního lyžaře a bydlí teď, spíše nedobrovolně, u Cooperových, kde si všechnu svou nezměrnou zlost a frustraci vylévá právě na Leně. Jednoho dne však Leně dojde trpělivost a dá mu to patřičně najevo. A od té chvíle se mezi ní a dobře vypadajícím Ryanem začne všechno pozvolna měnit…


Když jsem si řekla, že na jeden rok vycestuji z rodného Německa dělat au pair do USA, doufala jsem, že skončím v nějaké metropoli. Místo toho jsem se však ocitla v Green Valley. Malém městečku obklopeném horami, kde každý už od dětství stál na lyžích. A hádejte co, já na nich nestála ani jednou. Rodina, ke které však jedu, nemůže být sympatičtější. Takže se přeci není čeho bát, no ne?

OK, tu poslední větu beru zpět. Poté co přistanu na letišti si připadám jak v nějakém špatném snu. A to nemluvě o tom, že když dorazím k jejich domu, otevře mi nějaký hulvát, který sotva vstal, a od prvního okamžiku se do mě jen strefuje. S rodinou Cooperových totiž žije ještě Ryan. Bývalý profesionální lyžař, který aktuálně nachází svůj největší požitek ve válení se na gauči a vybíjení své frustrace na ostatních…

"Pomalu jsem začínala mít dojem, že špatná nálada u něj není jen otázkou jednoho dne, ale že mu tenhle emocionální stav doslova proudí v žilách."

Nová německá autorka a s ní i nová série z amerického prostředí, kterou si oblíbí všichni milovníci sérií od Mony Katen. Tak přesně to je kniha Nové začátky od Lilly Lucas, která se českým čtenářům představí 16. srpna s prvním dílem série Láska v Green Valley. Mělo by se jednat o volně navazující sérii, která bude mít pět dílů. Což je stejné, jako tomu bylo u série Začít znovu od Mony. Ovšem v Green Valley se nevyskytujeme ve školním campusu, ale v nádherné horské přírodě, kterou zatoužíme sami navštívit.

Vyprávěním děje se protentokrát ujímá Lena. Oproti ostatním románům od německých autorek, je milé, že hlavní postava, která nás do celé série uvádí, je z Německa. Máme tu tedy zmínku o jejím rodném Berlínu, ale také dalších městech, které můžeme sami navštívit. Co se pak týká její charakteristiky, tak můžeme v jejích vývoji vidět určitý posun. Na druhé straně tu pak máme Ryana, který by se dal z počátku charakterizovat jako bad boy. Ovšem všechno není tak černobílé, a především jeho postava nepůsobí toxicky, jako tomu u podobných typů bývá. Mimo této ústřední dvojice tu samozřejmě máme ještě spoustu dalších postav, v nichž se dobře orientuje, a hlavně se tu krásně otevírá příběh dalšího páru, na který se můžeme těšit příště.

Charakteristika si možná zasloužila více prohloubit, ale stále tu máme postavy, které nás zabaví, a jejichž příběh nás chytne. Celé prostředí hor tu máme barvitě popsané a není problém si tamní přírodu dokonale představit. Objevujeme zde také nějaké popkulturní narážky a lehkou hate-to-love romanci. O knize se sice dá říct, že je kýčovitá a předvídatelná, ale je tak nesmírně milá, že veškeré nedokonalosti knize odpustíte. Krásně se u ní totiž odpočívá a je to dokonalý příběh na horké letní dny, který vás díky své zimní atmosféře dokáže osvěžit. Navíc tento díl má v sobě poměrně vibe knihy Kudy ke hvězdám od Jenn Bennett, takže pokud vás tamní atmosféra bavila, mrkněte se po tomto příběhu.

Obálka knihy je nádherná a nakladatelství udělalo jen dobře, že přebal převzalo z originálu. Přesně tak, jak je sladká obálka, je totiž sladký příběh a celé se to k sobě skvěle hodí.

Co se týká mého názoru, tak já jsem v tomto případě nadšená! O ději jsem si nic nezjišťovala, a především jsem se snažila ubránit veškerým očekáváním. Jestli si totiž pamatujete můj názor z poslední novinky Truly od německé autorky, která byla také dost připodobňována k Moně Kasten, tak to pro mě bylo ohromné zklamání. Tohle však bylo perfektní! Užívala jsem si zde nádhernou přírodu a pohodovou romanci. No a hlavně jsem teď plná očekávání na další díl, který má být o Izzy, jejíž energii jsem si oblíbila už od prvního momentu, co se v Nových začátcích objevila.

Pokud jste si zamilovali sérii Začít znovu od Mony Kasten a hledáte novou, stejně pohodovou a čtivou sérii, tak si tuto knihu rozhodně nenechte ujít.

A teď už hodnocení!

    81 %

Znáte tuto knihu? Chystáte se do ní po vydání hned pustit? Pokud jste už některý román od německých autorek četli, která vás zaujala nejvíc?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)


Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh Nové začátky již předobjednat.

Komentáře

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...