Každý má nějakou tu jizvu na duši, ale nejdůležitější je se s nimi umět vyrovnat…

Začít znovu


Autor: Mona Kasten

Série: Začít znovu 1.

Originální název: Begin Again

Žánr: YA, román

Počet stran: 425

Vydavatelství: Edice Knihy Omega

Oficiální anotace: Allie Harperová se kvůli studiu stěhuje do Woodshillu a touží po jediném – začít znovu od začátku. Proto se jí úplně nelíbí, když jí nezbyde nic jiného než spolubydlet s arogantním grázlíkem. Kaden White je sice neuvěřitelně atraktivní, ale se svým potetovaným tělem a nestydatým chováním také ten poslední, s kým by Allie chtěla sdílet byt. A k tomu ještě hned na začátku vymyslí seznam pravidel, z nichž to nejdůležitější zní: V žádném případě spolu nikdy neskončíme v posteli!
Allie si však záhy uvědomí, že Kaden toho v sobě skrývá mnohem více, než si původně myslela. A čím lépe se navzájem poznávají, tím těžší pro ni je odolat vzájemné přitažlivosti.
Román získal ziskal prestizni cenu Lovelybooks 2016 v kategorii "Liebesromane".

"Scottovo obočí vyletělo nahoru tak, že jsem se bála, že mu každou chvíli upadne a bude se po stole plazit jako housenky."

Začít znovu… Zní to jednoduše, ale zkusili jste si to někdy? Jako začátek úspěchu beru to, že jsem se dostala na vysokou hodně daleko od místa, které bych měla nazývat svým domovem. Ostříhala jsem své dlouhé blond vlasy, na kterých si má matka tolik zakládala, a vrátila jsem se ke své přirozené hnědé barvě. Teď si ale potřebuji najít bydlení, a to se ukázalo jako ten nejtěžší úkol, který se mi stále nedařilo úspěšně splnit…

Chystám se jít si prohlédnout poslední možný pokoj v bytě jakéhosi pana Whitea. Ovšem stalo se tu menší nedorozumění. On si myslel, že jsem kluk a já zas doufala v normálního a slušného spolubydlícího, ke kterému se budu moct nastěhovat. Rozhodně jsem nečekala takové hovado… Ale jelikož on potřebuje peníze a nikdo jiný o jeho volný pokoj nemá zájem, mám rázem bydlení! Teď jen ustát jeho nevyrovnanou osobnost a nemožná pravidla. Ovšem to hlavní, co musím udělat, je vzpamatovat se z mé minulosti. Takový život už totiž nikdy nechci!

"„Nikdy bych nevěřil, že to někdy řeknu“, začal Kaden, když už byl jeho džíp nadohled. „Ale nelíbí se mi, když jsi takhle potichu. Nějak mi to nesedí. Je to jako pizza bez sýra.“"

Román na pomezí YA a NA žánru s hlubší zápletkou. To je kniha Začít znovu od německé autorky Mony Kasten. Jedná se o první díl ze stejnojmenné volně navazující trilogie, jejíž druhý díl by měl vyjít už 26.8.! Tato první kniha čtenáře zaujme svou čtivostí, nenáročností a složitějšími tématy, do kterých se autorka nebála pustit a zhostila se jich skvěle. Příběh je nejen milý, ale také i nádherně sladký a romantický, ovšem nepůsobí to přehnaně, a to je na tom to skvělé!

Mona Kasten (zdroj)
Děj vypráví hlavní dívčí postava, Allie. Je milé po dlouhé době nečíst romantickou knížku, kde se vypravování střídá mezi klukem a holkou. Takhle nevíme alespoň vše hned od začátku a autorka dokázala ve čtenáři neustále vyvolávat otázky o Kadenově a Alliině minulosti. Veškeré postavy, a to jak ty hlavní, tak i jejich přátelé, jsou nesmírně sympatické a konečně tu nemáme hlavní hrdinku, kterou bychom toužili profackovat. Allie i Kadena totiž toužíme spíše obejmout. Autorka zde totiž vykreslila těžká témata, jako je nedůvěra rodičů, zneužití, nenávisti k sobě samotnému a pocity úzkosti.

Kniha je sice německý bestseller, ale to vůbec při čtení nepoznáte. Děj se totiž odehrává v USA, takže vůbec nemáte možnost poznat, že knihu napsala německá autorka. Rozhodně se tedy nebojte toho, že kniha nepochází z pera Američanky. Příběh není vůbec povrchní román, jako jsou v poslední době oblíbené série After a DIMILY. Odvažuji se dokonce napsat, že se příběh hravě vyrovná knize Bez šance od Colleen Hoover. Navíc tu najdete krásně popsaný vývoj celého vztahu, nad kterým se dojmete a troufám si tvrdit, že si ho i zamilujete.

Obálka knihy je pěkná a svými světýlky se krásně hodí k příběhu. Ovšem tak trochu mě mrzí, že ke zbylým dílům se už odkoupily originální přebaly, a tak tento bude nejspíš oproti zbytku vyčnívat. Což je škoda, ale zas ani ty originální obálky nejsou špatné, takže co už…

Já jsem z celé knížky naprosto nadšená! Příběh jsem si natolik užívala, že mě dokonce mrzelo, když skončil. Ovšem zas se těším na další díl, který snad bude stejně dobrý. Autorka si tady nasadila laťku hodně vysoko, tak se docela bojím, že budu z pokračování zklamaná, ale snad ne. Každopádně mi příběh Začít znovu naprosto sedl do nálady. Postavy mi byly sympatické a dokázaly mě pobavit. A ty složitější témata byly uchopeny za ten správný konec a vše bylo nádherně popsané. Dokázala jsem se tu do postav krásně vžít, až jsem záchvaty paniky a úzkosti prožívala naplno s Allie. Za sebe vám tedy knížku moc doporučuji!

Příběh Začít znovu potřebují všechny romantické duše, které hledají příběh s obtížnějšími tématy, sympatickými postavami a čtivou romantickou linkou, která vás pohladí po duši.

A teď už hodnocení!

    87%

Znáte tuto knížku? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, co na ni říkáte?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře.


Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh Začít znovu také pořídit.

Komentáře

Oblíbené články...