#1 Knižní tipy z komiksového světa

Srdcerváči


Autor: Alice Oseman

Ilustrace: Alice Oseman

Série: Srdcerváči 1.

Originální název: Heartstopper: Volume One

Žánr: YA, grafický román

Počet stran: 288

Vydavatelství: CooBoo

Oficiální anotace: Grafický román o životě, lásce, a o všem, co se stane mezi tím.
Charlie je nervák, přiznaný gay a přemýšlivý kluk, někdy možná až moc. Nick je zase veselý, měkkosrdcatý hráč ragby. Tihle dva se potkají na stejné škole a okamžitě se stanou přáteli, ale mohlo by z toho být i něco víc…?
Minulý rok nebyl pro Charlieho Springa dvakrát dobrý, ale aspoň ho už nikdo nešikanuje a má tak trochu přítele, i když je to občas protiva a chce se scházet jen tajně. Nick Nelson o Charliem něco slyšel – o jeho coming outu minulý rok a o pár měsících šikany. Ale nikdy neměl příležitost si s ním promluvit. Až do začátku ledna, kdy se Nick a Charlie potkají na jedné společné hodině. Rychle se z nich stanou přátelé a Charlie se do Nicka brzo hodně zakouká, i když ani nepomyslí na to, že by u něj snad mohl mít šanci. Ale láska dovede překvapit a občas na vás ty dobré věci čekají přímo za rohem…


Příběh dvou mladých kluků, kteří mezi sebou pociťují více než jen přátelství, ale je to vzájemné? Srdcerváči od Alice Oseman jsou asi tím nejroztomilejším a nejkouzelnějším komiksem, který se vám může dostat do rukou. Nejen, že knihu přečtete za jednu hodinu, ale dokáže vám vykouzlit úsměv na tváři, i když si v životě procházíte složitějším obdobím. Tato grafická novela vám totiž nedá na vybranou a donutí vás se po celou dobu usmívat jak mílius a jen se rozplývat nad celou dokonalostí autorčiných kreseb.

Alice Oseman (zdroj)
Co se týká těch ilustrací, tak zde rozhodně nehledejte nic detailního a do puntíku propracovaného. Autorka má dost specifický styl, ale právě v tom se ukrývá to kouzlo. I když jsou ilustrace v celém komiksu černobílé a dost jednoduché, vůbec vám to nebrání v tom si celou knihu užít. Charlieho si zamilujete už od prvního momentu, a i Nick vám rozhodně přiroste k srdci.

Celý komiks je hlavně o lásce, takže všichni milovníci romantiky a roztomilých kreseb pozor, tuhle knihu prostě potřebujete! Autorka tu navíc probírá šikanu, coming out, uvědomování si vlastní sexuality a bojování se sebou samým, když si uvědomíte něco dost podstatného a nevíte, jak na to bude reagovat vaše okolí. Kniha je zkrátka krásná, výstižná, dojemná, vtipná, a tak kouzelná, že já bych ji nejraději četla stále dokola. Tento příběh prostě stojí za to!

Jak už jste pochopili, tak já jsem z komiksu nadšená. Bylo to kouzelné, odpočinkové, nesmírně milé a já potřebuji pokračování! Postavy jsou strašně sympatické, přirostou vám k srdci a vy se do jejich příběhu krásně vžijete. Z celé knížky jsem navíc byla v transu ještě víc, když jsem zjistila, že hlavní hrdinové chodí na chlapeckou školu. Já zkrátka okamžitě viděla Daniela s Kitem z Muffinu a čaje, takže jsem příběh hltala, jak to nejvíc šlo. Po dočtení jsem se navíc stále usmívala jak blázen, jelikož to jinak nešlo.

Pokud hledáte hodně jednoduchý komiks, u kterého si odpočinete a máte rádi milé, roztomilé a romantické linky, tak rozhodně mrkněte na Srdcerváče.

A teď už hodnocení!

    87%

Znáte tuto knížku? Už jste ji četli, nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji už četli, co na ní říkáte? Jaký máte vztah ke komiksům?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)




Komentáře

Oblíbené články...