#2 Knižní tipy z komiksového světa

Pumpkinheads


Autor: Rainbow Rowell

Ilustrace: Faith Erin Hicks

Žánr: YA, grafický román

Počet stran: 242

Vydavatelství: Macmillan Children's Books

Oficiální anotace: Deja and Josiah are seasonal best friends.
Every autumn, all through high school, they’ve worked together at the best pumpkin patch in the whole wide world. (Not many people know that the best pumpkin patch in the whole wide world is in Omaha, Nebraska, but it definitely is.) They say good-bye every Halloween, and they’re reunited every September 1.
But this Halloween is different?Josiah and Deja are finally seniors, and this is their last season at the pumpkin patch. Their last shift together. Their last good-bye.
Josiah’s ready to spend the whole night feeling melancholy about it. Deja isn’t ready to let him. She’s got a plan: What if instead of moping they went out with a bang? They could see all the sights! Taste all the snacks! And Josiah could finally talk to that cute girl he’s been mooning over for three years…
What if their last shift was an adventure?


Přátelé na sezónu… Tak by se dal popsat vztah Deji a Josiaha, kteří spolu v období Halloweenu pracují v zábavním parku dýní. Tento rok však má být jejich poslední... A právě o tom, jak si nejvíce užít poslední den v práci, kterou tak milují, je tento grafický román. Na knize společně pracovala Rainbow Rowell s Faith Erin Hicks, která svými ilustracemi udělala pro čtenáře knihu neuvěřitelně záživnou.

Rainbow Rowell a Faith Erin Hicks (zdroj)
Komiks Pumpkinheads ve vás dokáže vyvolat tu pravou podzimní atmosféru. Po celou dobu čtení se budete usmívat, příběh vás pobaví a v mnohých případech vás můžou i přepadnout výbuchy smíchu. Deja a Josiah snad nemůžou působit více sympatičtěji. Faith Erin Hicks odvedla po grafické stránce neuvěřitelnou práci. Na úplném konci knihy dokonce můžeme vidět, jak Deja a Josiah vypadali v počátečních nákresech. To, že nás autorky zavedou na úplný začátek jejich společné tvorby, byl perfektní nápad. Může to být totiž skvělou inspirací pro ty, kteří by chtěli svůj vlastní komiks a neví na jaké detaily by se měli například u obličejů zaměřit.

Možná si říkáte, proč vám tu doporučuji knihu, která není v českém jazyce. Důvod je prostý. Pumpkinheads je totiž nádherný podzimní příběh, který by si měl přečíst každý! Přeci jen se jedná o grafický příběh, takže vůbec nevadí, když si v angličtině zas tolik nevěříte a nejste v ní perfektní. Angličtina je zde navíc hodně jednoduchá a co neumíte přeložit, tak si můžete najít v překladači, nebo si to díky ilustracím i jednoduše odvodit. Po té jazykové stránce bych se tedy této knížce rozhodně nebránila.

Já si celý komiks neuvěřitelně užila. Trochu jsem se tedy bála té angličtiny, ale nebyl k tomu důvod. Četlo se to krásně, bylo to roztomilé, neuvěřitelně milé a líbilo se mi, že příběh nebyl prvotně zaměřen na lásku, ale především na přátelství. Po celou dobu čtení jsem se rozplývala nad ilustracemi, které byly natolik dokonalé, že jsem nestačila žasnout nad tím, jak Faith dokázala vdechnout na každé stránce svým postavám život. Ohromně mě ta kniha bavila, a to dokonce více než Srdcerváči, které jsem vám představovala v předešlých tipech z komiksového světa. Pumpkinheads jsem tedy rozhodně nečetla naposledy a ráda se ke knize zas příští podzim vrátím a vám to doporučuji také!

Nebojte se angličtiny a pokud hledáte komiks, u kterého se zasmějete, ale zároveň vás dojme a okouzlí svou atmosférou, pusťte se do Pumpkinheads!

A teď už hodnocení!

    96%

Znáte tento komiks? Pokud ano, četli jste ho? Jak se vám líbil? Jak jste na tom se čtením v angličtině? Máte nějaký oblíbený komiks, který by si měl podle vás každý přečíst?
Budu moc ráda, když mi vaše tipy napíšete do komentáře. :)




Komentáře

  1. Obvykle se komiksům vyhýbám, ale tohle vypadá vážně dobře, navíc Rainbow Rowell... :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já komiksy moc nečtu. Ani anglicky moc nečtu. Ale lidi o tomto komiksu neustále mluví, takže už ho mám na poště a zítra si ho vyzvednu :D

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...