Jsi v dobrých rukách…

Ochránce


Autor: Jodi Ellen Malpas

Originální název: The Protector

Žánr: NA, erotický román, pro ženy

Počet stran: 448

Vydavatelství: Cosmopolis, Grada

Oficiální anotace: Lidé si myslí, že mají Camille Loganovou přečtenou: tatínkova holčička; krásná, rozmazlená mladá žena, které tatínek financuje její životní styl. Ale Camille je zvyklá mít život ve vlastních rukou. Jednou udělala chybu, která se jí krutě vymstila. Nyní se snaží být nezávislá, ovšem kvůli obchodním aktivitám svého otce je v ohrožení.
Jake Sharp také v minulosti udělal chybu a následky byly zničující – a to jak osobně, tak profesionálně. Přísahal, že už nikdy nedopustí, aby se to opakovalo. Proto přijme práci bodyguarda Camille Loganové. S její pověstí v tom nevidí žádný problém.
Ona je ale ve skutečnosti jiná. Je soucitná, vřelá a zábavná, a povinnost ji chránit se brzy začne prolínat s potěšením. Ale Jake ví, že ji nemůže mít…

"Zůstávám neznámej a neviděnej – mám to v sobě. Nemůžu následovat osobní zoufalství a city. Ovlivnilo by mě to."

Lidé si o mě myslí, že mi všechno spadlo do klína a celý život nemusím nic dělat. Jakožto dcera bohatého podnikatele mám peníze vždy dostupné a vlastně podle všech nemusím ani občas dělat modelku. Považují mě za rozmazlenou tatínkovu holčičku, která nemusí hnout brvou a má vše na co si vzpomene. Jenže já chci světu dokázat, že mám navíc!

S kamarádkou plánujeme vlastní módní kolekci a vše se postupně začíná rozjíždět. Pak ale přijde mému otci anonym, ve kterém nalezne výhrůžku ohrožující můj život. Díky tomu jsem teď nucena být 24 hodin se svým novým bodyguardem. Připadá mi to jako jedna velká noční můra. Protivnějšího, ale zároveň tak sexy chlapa jsem ještě nepotkala. Ovšem ani ta jeho pěkná tvářička mi nezabrání v tom, abych mu jeho práci nějak ulehčovala. Spíš naopak…

"Dělala mi to naschvál. Přísahám, že ze všech těch holčičích kravin mám z mozku růžovou kaši."

Málokdy v nakladatelství Cosmopolis vychází erotický román, jako je právě jejich novinka Ochránce. Tento příběh už na první pohled vyzařuje tím, že se bude jednat o jednu velkou romantiku a přesně tak tomu v této knize je. Hlavními postavami je zde mladá žena a její bodyguard. Tím to mnohým může připomínat film Osobní strážce v hlavní roli s Whitney Houston a Kevinem Costnerem. Dá se říct, že Ochránce je taková novější verze, která chvílemi působí až nečekaně mafiánsky. Fanoušci filmu Osobní strážce by se po knize tedy měli rozhodně podívat, jen je potřeba počítat s tím, že v knize naleznete kupu lechtivých scén, které ve filmu nejsou.

Jodi Ellen Malpas (zdroj)
Děj je vyprávěn Jakem a Cami, tedy bodyguardem a jeho klientkou. Kniha má sice přes 400 stran, ale jejich vyprávění je nesmírně čtivé a neuvěřitelně rychle plyne. První polovina knihy je navíc nesmírně vtipná a pošťuchování mezi hlavními hrdiny vás zkrátka bude bavit. Cami z počátku vyzařuje jako nesmírně silná žena, jenže od druhé poloviny byste ji nejraději vynadali, aby se zas začala chovat normálně. Stane se tu z ní taková zamilovaná puťka, která někde ztratila mozek. Kolem Jakea je zas od samého začátku jedno velké tajemství, a navíc sem autorka dodala i zajímavé téma posttraumatické stresové poruchy. Tím ten děj alespoň o trochu pozvedla.

Nebudeme si nic nalhávat, příběh je hodně předvídatelný. Na začátku se toho v knize moc neděje, ale je tu vtip, lehká drzost a čtivě popsané poznávání Cami a Jakea. Jenže pak přijde druhá polovina, která je postupem času jen horší a horší. V té druhé části akce nechybí, ale je tu dodána stylem, že větší porno z toho autorka už udělat nemohla, romantická linka přestává působit jakkoli věrohodně a pokud čtete thrillery, tak ta detektivní zápletka je akorát k pláči. Bohužel to tedy bylo jedno velké zklamání.

Obálka k příběhu skvěle pasuje. Originál je sice lepší a filmová obálky by také nebyla k zahození, ale tato česká čtenářům alespoň nebere možnost upravit si vzhled hlavních postav podle svého. Určitě si díky přebalu kniha najde své čtenáře. Já vždy, když se na ní podívám, vidím před sebou z nějakého nevysvětlitelného důvodu 50 odstínů šedi, takže obálka k sobě určitě přiláká tu správnou sortu lidí.

Co na knihu říkám já? Už jste asi pochopili, že jsem ohromně zklamaná. Bylo to hodně, hodně, hodně špatné! Já takovéto odpočinkové knihy čtu ráda, ale tomuto příběhu jsem nějak nemohla uvěřit. Štvala mě zde ta přehnaná romantika, která na mě působila tak kýčovitě, že ať se snažím vzpomenout na nějaký horší NA erotický román, nic mě nenapadá. První polovina byla krásná, ale zbytek prostě ne. Začali mě rozčilovat postavy, děj byl naprosto předvídatelný a nejvíc ze všeho mě naštvala ta detektivní zápletka. Myslela jsem, že dám ještě šanci filmu, který nedávnou podle této knihy vyšel, ale když jsem viděla to obsazení, tak ani na něj nemám odvahu…

Když už bych někomu měla Ochránce doporučit tak především těm, kteří hledají jednoduchý příběh až s přehnaně sladkou romantickou linkou, s hromadou erotických scén a s hodně jednoduchou detektivní zápletkou.

A teď už hodnocení!

    58%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, co na ní říkáte?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)


Mé velké díky patří nakladatelství Cosmopolis za poskytnutí výtisku pro tuto recenzi.
Pokud o tuto knihu máte zájem, můžete si ji pořídit přímo na stránkách Grady.

Komentáře

  1. Knihy tohoto druhu si jednou za čas moc ráda přečtu a vůbec se za to nestydím. :)) Na druhou stranu přesně jak píšeš, i romantická kniha s erotickou linkou může mít hlubší smysl a být zajímavá. :) Tohle bohužel bude případ, kdy žádný hlubší smysl hledat nelze... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky moc za tuhle recenzi. Aspoň už vím, že po knize nešáhnu :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...