Tajnosti, lži a přetvářky…

Mrazivá krutost


Autor: Caz Frear

Série: Cat Kinsellová 2.

Originální název: Stone Cold Heart

Žánr: Krimi thriller

Počet stran: 432

Vydavatelství: Cosmopolis, Grada

Oficiální anotace: Na detektiva Cat Kinsellovou se v kavárně obrátí Joseph Madden. Jeho žena Rachel ho prý donutí zaplatit, ale nemůže – nebo nechce – prozradit podrobnosti. Protože to vše Cat považuje za pouhou manželskou roztržku, odkáže ho na místní policejní oddělení. Později se setkají znovu – když je Joseph zatčen za vraždu. Ale není to jeho manželka Rachel, kdo je mrtvý… Je Joseph Madden cizoložníkem, vrahem, nebo obětí? Jaké je tajemství, které spojuje členy této rodiny?


"Někde na hřišti začne brečet dítě. Fňuká nad utrpením, že mu spadla sušenka nebo protože si odřel koleno. Nejradši bych se rozbrečela taky, protože pryč je ta doba, kdy život býval nekomplikovaný."

Závislost policistů na kávě je snad všem známá. Když mě tahle jednou vyslali, abych pro kávu zašla, odchytil mě tam jeden muž. Potřeboval poradit. Prý mu jeho manželka vyhrožuje. Vypadalo to jako manželské neshody, krapet vyhrocené do extrému, se kterými však jako policie nic nenaděláme. Po odchodu mi to připadalo jako vtipná historka a myslela jsem si, že onoho muže už nikdy neuvidím. Jenže jsem se spletla…

Jsme zavolání k novému případu. Ve svém bytě byla spolubydlícím nalezena zavražděná 22letá žena. Při zjištění všech podrobností zjišťujeme, že pracovala ve firmě, se kterou má spojitost muž, jenž mě odchytl v kavárně, a jeho žena. Co se stalo? Má to nějakou vzdálenou spojitost s tím, co mi onen muž říkal?

"Krev vždy vyhrává. To bych měla vědět."

Před necelým rokem vydalo nakladatelství Cosmopolis knihu Malé sladké lži. Tento kriminální thriller byl skvěle zpracovaný a byl zde dokonale propojen celý případ s minulostí hlavní vyšetřovatelky Cat Kinsellovou. Tentokrát tu máme Mrazivou krutost. Druhý díl ze série o policistce Cat nás tentokrát zavede do úplně nového případu. Děj je opět krásně čtivý a rychle plyne. Ovšem v tomto případě knize chyběla pořádně propracovaná zápletka, aby se z ní nestala jen další béčková detektivka, kterých je na pultech mnoho…

Caz Frear (zdroj)
Dějem nás provází hlavní vyšetřovatelka Cat Kinsellová. Její sarkastická povaha, které se absolutně nedaří v osobním životě udržovat nějaké bližší vztahy, nám už je známá z předchozího dílu. Tím, že se celý případ tentokrát tolik netočí kolem jejího dětství a rodiny, ji zde nyní můžeme poznat více jako tu mladou vyšetřovatelku, která se snaží nastolit spravedlnost. Kniha je takovým příjemným návratem na známou policejní stanici k oblíbeným postavám, díky kterým se příběh dobře čte.

Tím, že byly Malé sladké lži propojené hodně s životem Cat, získal děj velkou hloubku a stal se pro čtenáře zajímavějším. Tady však jakékoli zajímavé části chybí. Nejenže zde nemáme nějakou poutavější zápletka, ale postrádaly se zde i zvraty a pořádný spád. Celý případ, který zde řešíme si jednoduše zasloužil od základů předělat a vůbec by nevadilo, kdyby ho autorka zkrátila. Chyběla zde jakákoli originalita, a navíc zde bohužel byly i dost předvídatelné pasáže…

Obálka je pěkná. Líbí se mi zde ta zamrzlá růže a docela se mi to i hodí k příběhu. Ovšem docela mě mrzí, že tu nemáme moc dobré barevné sladění s prvním dílem. Bohužel mi takto ty knihy k sobě moc nejdou, ale uvidím, jaké to bude, až budu v rukou držet pevný výtisk Mrazivé krutosti.

Jestli jste už u mě na blogu déle, tak si asi pamatujete, jak jsem byla z Malých sladkých lží nadšená. Ovšem Mrazivá krutost se pro mě stala bohužel jedním velkým zklamání. Kniha na mě byla až moc zdlouhavá. V minulém díle mě ty dlouhé popisy bavily díky minulosti Cat, jenže tady se v těch dlouhých popisech absolutně nic nedělo. Nebyly zde žádné pořádné zvraty. Děj mě spíše nudil, než bavil. Je tu však jedno pozitivum, které zde vidím a tím je takřka mafiánská rodina Cat, díky čemuž zde vznikl konec, který do budoucna slibuje mnohem zajímavější případ…

Mrazivá krutost vychází už tuto středu, tedy 26. února, a pokud máte rádi nenáročné a odpočinkové detektivky s dlouhými popisy, tak si knihu už nyní můžete předobjednat na stránkách Grady.

A teď už hodnocení!

    58%

Znáte tuto knihu? Chystáte se na ní až vyjde? Četli jste Malé sladké lži? Jak se vám příběh líbil?
Budu moc ráda, když mi svůj názor napíšete do komentáře. :)


Za zaslání tohoto příběhu před jeho vydáním bych chtěla mockrát poděkovat té nejmilejší Báře a celému Cosmopolisu!
Pokud i vás zajímá tato kniha můžete si ji už objednat na e-shopu Grady.

Komentáře

  1. Tak to jsem zvědavá, co na ni budu říkat já. Teď mi má dorazit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně doufám, že u tebe bude mít větší úspěch...

      Vymazat
  2. Mě osobně kniha příliš nezaujala, ale obálku má parádní. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...