#3 Kultovní fantasy, sci-fi a dystopie, které byste neměli minout…


Zdravím knihomolové!

Dnes vás vítám u dalších tipů z instagramu! Konečně tu pro vás mám jedno pravé a nefalšované fantasy s dokonalým světem, u něhož si odpočinete, ale zároveň vás zaujme natolik, že budete toužit po tom, abyste se stali jeho součástí. Mám tu tedy pro vás tip na mou srdcovou sérii. Pokud mě znáte, tak už rozhodně víte, o čem tu píšu. Takže jdeme na ní!

Nástroje smrti


Autor: Cassandra Clare

Počet dílů série: 6 (Město z kostí, Město z popela, Město ze skla, Město padlých andělů, Město ztracených duší, Město nebeského ohně)

Žánr: Fantasy, Young Adult

Vydavatelství: #BOOKLAB

Oficiální anotace prvního dílu: Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy a vstoupí tak do světa lovců stínů, bojovníků, kteří mají svět chránit před démony. A už z něj nevystoupí, protože její život se převrátí vzhůru nohama... Co je Clary vlastně zač? Kde se vzaly její schopnosti? A jsou pro ni spíš prokletím, nebo požehnáním? Zábavná, odvážná a neotřelá fantasy slibuje svým čtenářům strhující čtení, s nímž nebudou chtít přestat.

Zajímavost: Jedná se o první autorčinu sérii ze světa lovců stínů. Aktuálně v Česku vyšly již tři, a to krom Nástrojů smrti ještě Pekelné stroje (YOLi) a Temné lsti (#BOOKLAB). U #BOOKLABu již také vyšly další doprovodné knihy jako třeba Kodex lovců stínu a ilustrovaná kniha Kdo je kdo ve světě lovců stínu. Brzy navíc vyjde i první díl Rudých svitků magie a na podzim bychom se měli dočkat prvního dílu z trilogie The Last hours. A to vše samozřejmě spadá do kouzelného světa Nefilim, andělů, démonů, upírů, vlkodlaků, čarodějů a lstivých víl, který poznáme zde, v Nástrojích smrti.

Psát o této sérii nějak obecně a naprosto nezaujatě je pro mě dost nemožné. Autorka má neuvěřitelný talent psát dlouhé a podrobné popisy, které sice na první pohled vypadají nudně, ale ona je dokáže podat skvěle, čtivě a záživně. A právě z toho důvodu jsem si ji oblíbila. No, vlastně kvůli Jaceovi. Hlavní badass mužská postava, kterého si oblíbíte už od prvního momentu, kdy ho hlavní hrdinka spatří. Nástroje smrti jsou sérií, které propadne snad každá 14letá dívka toužící po dobrodružství, ale také romantice. Já celý příběh zbožňuji, i když mi je o deset let víc a vsadím se, že mě to jen tak nepřejde. :D U knih Cassandry Clare je navíc skvělé, že oblíbené postavy z jedné série můžete potkat i ve druhé, třetí a naopak. ❤

Tato série si tedy zaslouží doporučení a jelikož znám rovnou čtyři holky, které sérii zbožňují, rozhodla jsem se je všechny oslovit a tady máte jejich názory!

Klára @claire_wick




Tak, a to by bylo z dnešního článku vše. Já doufám, že naše názory s holkami byly přesvědčivé a vy se po Nástrojích smrti, ale i dalších knihách od Cassandry Clare podíváte. :) A pokud jste Nástroje již četli, tak se brzy můžete těšit na další tip!

Znáte tuto sérii? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, co na ni říkáte? Kdo je vaší nejoblíbenější postavou. Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka

Komentáře

  1. Pěkný článek :) Zrovna Nástroje smrti jsou kultovní série, kterou se mi daří úspěšně minout :D Četla jsem první díl a nebyla jsem moc nadšená, víc se mi líbila až Paní půlnoci :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je skvělý koncept článku, hezký nápad :)
    Marky (endlessbibliophile)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju moc za možnost, být součástí <3 Tento koncept mě velmi baví a je super! Nástroje smrti je láska a já už si musím uspořádat čas a knihy dočíst <3 Jaký je tvůj nejoblíbenější díl vůbec? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač! :) Jsem ráda, že ses zapojila. <3 Já mám asi ze všeho nejraději závěr, tedy Město nebeského ohně, které bylo od začátku do konce pro mě tehdy jedno velké překvapení a mnohokrát mě dohnalo i k slzám... <3

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...