Nejsme tím, co o nás říkají…

Cítit znovu


Autor: Mona Kasten

Série: Začít znovu 3.

Originální název: Feel Again

Žánr: NA, román, erotická literatura

Počet stran: 447

Vydavatelství: Edice Knihy Omega

Oficiální anotace: Měl to být jen společný projekt – ale srdce jí říká něco jiného.
Sawyer Dixonová je mladá, docela drsná – a sama. Od smrti rodičů si k sobě nikoho nepustí blíž. To se ale změní, když se seznámí s Isaacem Grantem. Nerdovské brýle s tlustou obroučkou, dost divně oblečený, vlastně je úplný opak jejího obvyklého typu.
Isaac, kterého už nebaví být single, jednoho dne poprosí Sawyer o pomoc. Uzavřou spolu dohodu: Sawyer z Isaaca udělá drsňáka, aby měl větší úspěch nejen u holek, za to si nechá fotky z jeho přeměny, které použije pro svůj studijní projekt.
S čím ale Sawyer nepočítá, jsou intenzivní city, které se mezi ní a Isaacem rozhoří...

"City jsou ten nejhorší neřád."

Za svůj život jsem se naučila nevnímat veškeré urážky mířené na mou osobu. Ignorovala jsem každého. To, co však o mě říkají, není lež. Ano, netoužím po vztahu. Všemu závažnému, co se románků týká, se vyhýbám obloukem. Užívám si společnost mužů. Ovšem po společně strávené noci je všemu konec. Všem nám to tak vyhovuje a já na tom rozhodně nehodlám nic měnit…

Teď je mým nejdůležitějším cílem školní fotoprojekt. Myslela jsem si, že přijít na nějaké pořádné téma bude těžké. Jenže ono mi pomalu samo spadne do klína. Kamarád mé spolubydlící má problém sehnat si holku. Není se ale čemu divit. Někoho tak stydlivého se stylem pro oblékání á la děda, jsem ještě nepoznala. Rozhodnu se mu pomoc. Isaac bude mým projektem! Změním jeho chování, pomůžu mu v sebedůvěře, a hlavně mu pomůžu sehnat nějaké pořádné oblečení. To všechno zachytím na fotkách a projekt je hotov! U něčeho tak jednoduchého se přeci nemůže nic pokazit. Nebo snad ano?

"Byli jsme příliš lehkomyslní a nezadržitelně jsme mířili ke grandiózní katastrofě. Ale volný pád byl jednoduše úchvatný."

Třetí díl ze série Začít znovu, který nám tentokrát svými postavami slibuje vtipnou, odpočinkovou a romantickou jízdu. To je knížka Cítit znovu od německé autorky Mony Kasten, která se ve psaní hravě vyrovná i americkým autorkám NA románů. V příběhu zde nepotkáme žádného bad boye a svatou hlavní hrdinku. Tyto charakteristické rysi tu totiž autorka vyměnila. Ze Sawyere se v dospívání stala nespoutaná dívka, které chce kluka jen do postele a Isaac je zas gentlemanem, který se však bojí oslovit jakoukoli dívku a pozvat ji na rande. A právě toto vyměnění rolí oproti ostatním otřepaným románkům, knize dodává neskutečnou jiskru.

Mona Kasten (zdroj)
Děj nám vypráví hlavní hrdinka Sawyere, kterou můžeme znát z předchozích dílů. První kniha nám ji ukázala jako dívku, které kvůli její pověsti nemůžeme mít nikdy rádi. V tom druhém jsme však měli možnost ji poznat z úplně jiného světla. A teď? Teď nás svým životem a povahou zaujme od začátku natolik, že lze zatím považovat za tu nejlepší ženskou postavu této série. Sarkastická a bohémská Sawyere, která má odpor k navázání jakéhokoli vážného vztahu, vás jednoznačně dostane. Opět zde v příběhu poznáváme staré známé, ale i nové postavy, které vše příjemně zpestří. Co se týká celkového obsazení, tak lze knihu rozhodně považovat za ten nejlepší díl!

Od začátku do konce je kniha neskutečně čtivá a to natolik, že budete mít problém ji odložit. Děj vás pohladí po duši, rozesměje, odreaguje a pohltí natolik, že budete mít příběh během pár večerů přečtený. A to přitom není kniha žádný hubeňour. Máme zde navíc opět závažnější minulost, se kterou se musí postavy vypořádat, takže se kniha neodehrává jen na romantické vlně. Jak jsem už však říkala ve stories, tak je to takovým vhodným „karanténním čtením“, u něhož vypnete a alespoň pár hodit přestanete myslet na aktuální situaci u nás a ve světě. Série navíc touto knihou nekončí a my se snad brzy můžeme těšit na další díl. A jelikož se hlavní postavy v každém dílu mění, zbývá otázka, kdo bude hlavními postavami v tom dalším?

Obálka knihy je krásná! Jsem ráda, že se ve vydavatelství nakonec rozhodli vydávat knihy v původním německém přebalu, jelikož ta grafika je vážně vydařená. Jen mě osobně tedy mrzí, že zrovna Sawyere dostala růžovou obálka, která se k ní absolutně nehodí. Alespoň však sedí barva vlasů hlavních hrdinů…

Cítit znovu pro mě bylo hodně očekávanou jarní novinkou, o které jsem věděla, že mě zkrátka bude bavit. A tak se taky stalo. Na Sawyere jsem se ohromně těšila a nezklamala mě. Bylo příjemné také jednou číst příběh, kde místo „playboye“ máme „playgirl“. Navíc zde opět najdeme na samotném začátku playlist, který se k ději skvěle hodí a pokud rádi posloucháte ke čtení hudbu, tak s touto jen podtrhnete celý příběh. Za sebe jsem tedy z knihy nadšená a doufám, že Sawyere alespoň trochu svou přítomností zasáhne do dalších dílů. Už aby u nás vyšly!

Knihy Mony Kasten jsou skvělými odpočinkovými románky, právě v okamžicích, kdy toužíte zapomenout na realitu. Takže pokud po něčem takovém toužíte, rozhodně se podívejte po knize Cítit znovu.

A teď už hodnocení!

    91%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, co na ni říkáte? Který díl se vám ze série Začít znovu zatím líbil nejvíc?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)


Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh Cítit znovu také pořídit.

Komentáře

  1. Moc pěkná recenze. :) Já zatím četla jen první díl, ze které jesm ale byla naprosto nadšená. Další díly si určitě nenechám ujít. Líbí se mi, že autorka dokáže v zásadě jednoduchý příběh, napsat tak, že se stává neobyčejným... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezká recenze! Rozhodně jsi mě na knihu nalákala. Sama jsem zatím žádnou knihu od autorky nečetla, ale nyní vím, že chci začít :-) Děkuju!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...