Když vyrovnanost potká chodící chaos…

Jeho banán


Autor: Penelope Bloom

Série: Objekty touhy 1.

Originální název: His Banana

Žánr: Román, erotická literatura

Počet stran: 256

Vydavatelství: Kontrast

Oficiální anotace: Můj nový šéf má rád pravidla. Jedno z nich si ale nikdo netroufne porušit... Nesmí se mu sahat na banán. Jako vážně. Tenhle chlápek je závislej na draslíku nebo co. Jasně, že jsem si na něj sáhla. Jestli to chcete rozebírat do detailu, ve skutečnosti jsem si ho i strčila do pusy. A co je ještě horší? Sežvýkala jsem ho… a polkla. Já vím. Pěkně zlobivá holka. A pak jsem ho uviděla. Možná byste tomu nevěřili, ale když se člověk dusí něčím banánem, neudělá to na jeho majitele zrovna ten nejlepší první dojem.

"Ne, nepřitahovalo mě k ní jen to dobré. Miloval jsem dokonce i to, jakou byla chodící pohromou. Bylo to osvěžující a roztomilé."

Znáte někoho, o kom můžete říct, že je chodící katastrofa? Ne? Tak mi věřte, že jste ho právě potkali. Jmenuji se Nataša a přesně tohle mě vystihuje. Nejenže zkazím snad vše, na co sáhnu, ale jestli by měl být někdo korunován královnou trapnosti, tak jste právě našli vhodnou adeptku.

V práci o mně tohle všechno moc dobře vědí, proto mě překvapí můj nový úkol. Mám se ucházet o místo stážistky ve vyhlášené firmě a získat tak nějaké špinavé informace o Bruci Chambersonovi. Myslela jsem si, že to zvládnu. Tedy přesněji řečeno jsem doufala, že alespoň jeden den neudělám nějakou hloupost. Jenže to bych nebyla já, abych do hodiny neprovedla nějaký pořádný trapas. A co že to bylo. Sáhla jsem šéfovi, ano, Bruceovi, na jeho banán. Ups…

"Tenhle chlápek vypadal jako supermodel, s ledem namísto krve."

Příběh plný dvojsmyslů, banánů a nekontrolovatelného smíchu. Tak by se dala vcelku jednoduše popsat kniha Jeho banán, která je prvním dílem z volně navazující série Objekty touhy. Jedná se o příběh, u kterého se zasmějete, odpočinete si a vaše mysl přestane alespoň na chvíli uvažovat o přítomnosti. Už jen z prvního pohledu jde poznat, že se zde ukrývá hodně triviální příběh. Ovšem jednou za čas je fajn moct u čtení vypnout, a právě to nám Penelope Bloom ve své knize nabízí.

Dějem nás provází nejen hlavní hrdinka Nataša, ale také Bruce, se kterým se ve vypravování střídá. Bruce působí hodně seriózně a upjatě. Nataša je zas naopak uvolněná a natolik nešikovná, že si při jejich prvním střetnutí zkrátka nejde nevybavit Anastazii a pana Greye z Padesáti odstínů šedi. Nic takového v Jeho banánu, ať už si ten název vysvětlíte jakkoli, nenajdete. Kniha si od začátku do konce jede na své pohodové vlně smíchu a žádné BDSM praktiky tu nejsou. Naštěstí… Dokonce tu nenajdeme ani tolik sexuálních scén, ale především slovní hříčky, díky kterým příběh působí krapet originálně.

Díky lehkému jazyku a vtipným situacím je kniha neskutečně čtivá. Přečtete ji během chvíle a je ideální v momentu kdy se chcete mentálně připravit na nějakou náročnější knihu, nebo si naopak pročistit mysl po dočtení něčeho obtíženějšího. Je krapet škoda, že autorka alespoň trochu neprohloubila děj nějakým závažnějším momentem. Příležitostí si zde k tomu přichystala spoustu, ale vše bylo hned po krátké zmínce utnuto. Je to trochu škoda, ovšem vzhledem k tomu, že je děj určený především pro odpočinek, tak to zas tak nevadí.


V sérii Objekty touhy nás čekají ještě tyto romány plné dvojsmyslů... (zdroj)

Obálka je jednoduchá, výstižná, a i přes onen dvojsmyslný název působí elegantně. Mně však ta její bělost nedala a rozhodla jsem se dát do barvy ořízku knihy. Kniha na mě tak působí víc veseleji a já se popravdě už nemůžu dočkat, až vyjde zbytek série, nabarvím jednotlivé ořízky a vše pak bude barevně zdobit mou knihovnu. :)

A jaký je vlastně můj názor na tuto knihu? Do knihy jsem původně nechtěla vůbec jít. Vážně jsem o tom byla dlouhou dobu přesvědčená, že si ji zkrátka číst nebudu. Ovšem aktuální situace ve světě mě nutí ke knihám utíkat a potřebě se u čtení zasmát. Proto jsem se do Jeho banánu nakonec pustila. Pomalu nic jsem od příběhu neočekávala. Chtěla jsem se jen zasmát a odpočinout si. A přesně to mi kniha splnila. Sice bych zde ocenila nějakou hloubku, ale nevadí mi, že zde nic takové nebylo. Autorka mi svým čtivým stylem psaní sedla a díky praštěné Nataše jsem si příběh až nečekaně užila…

Jeho banán doporučuji každé ženě, která hledá knihu, u níž si odpočine, zrelaxuje a zasměje se.

A teď už hodnocení!

    58%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ní chystáte? Pokud jste ji četli, co na ní říkáte?
Budu ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)


Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh Jeho Banán také pořídit.

Komentáře

  1. Tú knihu som videla všade, ale že hlavná hrdinka je moja menovkyňa, tak to mi nejako ušlo :D Asi nejaký signál, že si mám prečítať príbeh o nešikovnej Nataši :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, rozhodně je to znamení, že máš do knihy jít! :D

      Vymazat
  2. Pěkná recenze, také si pořád říkám, že do této knihy prostě nepůjdu. Zatím jsem odolala, tak uvidíme :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...