#6 Knižní tipy z komiksového světa

Šestka

Autor: Jody Houser

Ilustrace: Edgar Salazar

Série: Stranger Things (komiks) 2.

Originální název: Six

Žánr: Grafický román

Počet stran: 96

Vydavatelství: Crew

Oficiální anotace: PÍŠE SE ROK 1978. AMERIKA SE STÁLE NACHÁZÍ UPROSTŘED STUDENÉ VÁLKY A PROBÁDÁVÁ NEBEZPEČNÉ HRANICE VĚDY.
Jak daleko doktor Brenner, ředitel tajného projektu MK ULTRA, zajde, aby získal moc, po které touží? To zjistíte v tomto prequelu úspěšného netflixovského seriálu Stranger Things.
Nebýt jejích psychických schopností, byla by Francine obyčejná puberťačka ze sedmdesátých let, ale místo aby s kamarády trsala na hustou muziku, je zavřená v Hawkinsově laboratoři. Pod bdělým dohledem doktora Brennera a jeho zaměstnanců má Francine pocit, že je využívána, jako by se z ní pokoušeli udělat zbraň. Vypětí z testů, kterým ji podrobují, odemkne temnou vizi budoucnosti, budoucnosti, na které se nechce podílet, budoucnosti, o které doufá, že ji může změnit.


Kdo by v dnešní době neznal Stranger Things, jako by neexistoval. Příběh El, jejích přátel, šerifa a celého městečka je nezapomenutelný. Nic by však neexistovalo, kdyby tvůrci nepřišli s myšlenkou Hawkinské laboratoře a doktora Brennera. To on přišel s výzkumem udělat z dětí s nadpřirozenou mocí zbraně. Jenže zapomínal, že pracuje s lidmi, a i děti mají potřebu cítit se milováni a co nejvíce svobodni. To se přesně stalo s Eleven, ale jak to bylo s dětmi, jejichž mysl zkoumal před ní? To nám ukáže tento komiks, ve kterém hraje hlavní roli Šestka, a i další čísla…

Jody Houser (zdroj)
Tento grafický román je jednohubkou, kterou máte do hodiny přečtenou. Najdeme tu nádherné kresby, se kterými si skvělé poradil Edgar Salazar. Ten má na kontě už spoustu světoznámých komiksů. Ilustroval například jeden díl Smallville (11 série: Mimozemšťani) nebo League of Legends (Zed). Kresby mají uvnitř nádherně sladěné barvy. Působí ponuře a dýchá z nich atmosféra, kterou známe ze seriálu.

Komiks je rozhodně určen především fanouškům seriálu. Pokud neznáte seriál, tak vám příběh moc neřekne. Především tedy není stavěn tak, aby na trhu obstál bez nálepky Stranger Things. Jednoznačně to patří k seriálu a je to takovým skvělým dílkem puzzle, který zapadne mezi již známe informace a doplní nám historii Hawkinské laboratoře. Příběh by si možná zasloužil více propracovat a přidat mu klidně dvojnásobný počet stran. Ovšem pokud chcete komiks na půl hodiny, tak tohle je skvělá volba. Navíc není potřeba, abyste četli předchozí díl ze série doprovodných komiksů. Ten by měl být o Willovi a jeho bytí na Druhé straně, takže spojitost s příběhem Šestky tu nenajdeme.

Já sama se ke komiksu někdy ráda vrátím. Vyvolalo to ve mně takovou nostalgii, že aktuálně bojuji sama se sebou, abych zas celý seriál nezačala už potřetí znovu sledovat. :D Líbilo se mi, že tu máme možnost poznat jiné schopnosti, nové postavy a začátky temnějších zkoušek doktora Brennera. Zároveň tu však ale máme až nečekaně dost postav, které známe. Pro mě to tedy bylo zkrátka milé navrácení do začátků Stranger Things, který mě osobně nikdy neomrzí.

Pokud se chcete dozvědět více o tajném projektu doktora Brennera, tak vám tento komiks můžu doporučit! A stejně i Temný experiment od Gwendy Bond, který vyšel před rokem a jedná se o tří set stránkový román, který nás zavede k matce Eleven.

A teď už hodnocení!

    79%

Znáte tento komiks? Četli jste ho, nebo se na něj chystáte? Pokud jste ho četli, co si o něm myslíte? Jaký díl se vám z této komiksové série zatím líbil více?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)




Komentáře

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...