Vysněná romance na zakázku…

Pan romantik

Autor:
Leysa Rayven

Série: Mistři lásky 1.

Originální název: Mister Romance

Žánr: NA román

Počet stran: 392

Vydavatelství: Red

Oficiální anotace: Paul Riley je, stejně jako jeho alter ego Pan Romantik, trošku jiný společník. Žádný sex, jen dokonalé schůzky, kvůli kterým stojí za to i zemřít… Chcete miliardáře, zlobivého kluka se zlatým srdcem nebo sexy motorkáře? Paul to umí zařídit. Přitom si ale velmi pečlivě střeží své soukromí.
Na scénu ale přichází investigativní novinářka Eden Tateová. Když se k ní donesou zvěsti o Panu Romantikovi, je rozhodnuta odhalit jeho skutečnou identitu, proslýchá se totiž, že dokáže i obírat osamělé paničky o jejich jmění.
Paul se zoufale snaží zůstat v anonymitě, a tak Eden vyzve, aby s ním šla třikrát na rande. S podmínkou, že pokud se do něj nezamiluje, může s jeho svolením celý příběh zveřejnit. Pokud jeho kouzlu podlehne, ze sólokapra nebude nic.
Cynická Eden nepochybuje, že jeho rolím odolá, ale když se Paul přizná, že se do ní zamiloval, Eden se musí rozhodnout, jestli jí tenhle profesionální lhář říká pravdu, nebo se jí jen dalším hereckým výkonem snaží zabránit ve zveřejnění celého příběhu.

"Je šílené, jak společnost kouká na lidi, kteří záměrně zůstávají single. Kdybych se vdala za nějaké hovado a pak se s ním rozvedla, tak by nikdo nic neřekl. Ale svobodná pětadvacítka bez závazků je jako mytická předzvěst zkázy."

Užít si, ale hlavně nezávazně. Tak přesně tohle je moje heslo. Nejsem holka, která hledá velkolepou romanci z červené knihovny. Nejsem jako má sestra, která hledá tu pravou lásku s velkým L. Vystačím si s tím, co mám. Stejně na nic víc nemám trpělivost a při své práci ani energii.

Žiji svou prací novinářky a dávám do toho maximum. Jenže v posledních týdnech jsem bez nápadů a bohužel si toho všiml i šéf. Potřebuji tedy přijít s něčím převratným. Sestra se mi nedávno zmínila o tajemném panu romantikovi, kterého si najímají bohaté paničky, aby s ním zažili romantické rande snů. Musím se k němu dostat. To je přesně ten článek, který mě vystřelí na vrchol kariéry. Teď ho však ještě najít…

"Tolik sis zvykla být silná, že někdy nechápeš, že připustit si slabost je taky znakem síly."

Romantická jednohubka na jedno odpoledne, u které se zasmějete, a jejíž postavy si od prvního momentu oblíbíte… Takových knih podle mě není nikdy dost a čas od času nezaškodí potěšit své romantické srdce nějakým tím příběhem plným lásky. A přesně to je kniha Pan romantiky od Leisy Rayven. Jedná se o první díl z volně navazující série Mistři lásky, která nedávno vyšla u Našeho nakladatelství pod značkou Red. Pan romantik nám poskytuje čtivý příběh plný vtipu a v celku pomalu vyvíjející se romancí, která nás zabaví na první dobrou.

Dějem nás provází Eden, která od prvního momentu vybočuje z řad všedních hlavních hrdinek tohoto žánru. Eden totiž netouží po romantice, s muži jedná narovinu a odmítá chodit na rande. Navíc nešetří sarkasmem a ironií. Čtenář se s ní tedy nenudí a u jejích eskapádách spojených s hledáním pana romantika se mnohokrát upřímně zasmějeme. A není jediná, která nás bude bavit. Ale tím se nechte překvapit…

To, že je příběh předvídatelný, asi není žádným překvapením. Prvních 100 stran nám zde autorka však dokázala přichystat nějaké to překvapení, což děj příjemně osvěží. Začátek je tedy asi tím nejlepším z celé knihy, ale ani tak děj neztrácí na čtivosti. Jen tedy autorka chvílemi už krapet přehání a konec tu působí trochu ukvapeně. Jedná se přesně o takovou knihu, z jejíhož konce dostanete cukrovku. Ovšem zároveň vás pohladí po duši, odpočinete si u něj a zapomenete chvíli na celý svět. Takže proč to s tímto příběhem na jeden víkend nezkusit?

Obálka na první pohled působí už krapet přehnaně, ale je zde potřeba brát jako pozitivum jednu důležitou věc. Jedná se totiž o přebal new adult lehce erotické romance, který se obešel bez polonahých těl. Sláva! :) Obálka je navíc převzata z originálu a já musím přiznat, že se mi na ní moc líbí, jak se do té bílé celý pan romantiky "rozpíjí".

Co se týká mého názoru, tak já jsem spokojená. U knihy jsem se pobavila, zasmála jsem se a po dlouhé době mi od prvního okamžiku sedla hlavní hrdinka, takže spokojenost. Ta celá myšlenka s panem romantikem mě bavila. Byla jsem ráda, že se tu romantická linka rozvíjí postupně. Sice ten konec už byl na mě moc "ťuťuňuňu", ale celkově jsem s knížkou spokojená a můžu vám ji doporučit. Jen by mě zajímala jedna věc. Co, kruciš, mají američtí důchodci s těmi kachnami? To už je druhá knížka během pár měsíců, kde se objevily, a já si jen vždy říkám, kdy se tam objeví Chandler a Joey s kuřetem. :))

Pana romantika doporučuji všem ženám, které hledají jednoduchou, vtipnou romanci se sympatickými postavami a dobře vymyšleným dějem.

A teď už hodnocení!

    76 %

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, co na ní říkáte? Jak se vám líbí obálka?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)



Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh Pan romantik také pořídit.

Komentáře

  1. Jo, bonusový bod za to, že už na obálce není nějaké polonahé tělo. :-D Obecně mám raději spíš abstraktní obálky než fotky líbajících se/osahávajících se lidí. I proto, že ti to pak leze do představivosti. :-D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...