Dávej si pozor na Tyrana…

Tyran

Autor:
T. M. Frazier

Série: King 2.

Originální název: Tyran

Žánr: New Adult román, erotická literatura, thriller

Počet stran: 240

Vydavatelství: Ocelot, Gorila

Oficiální anotace: King - Ještě zuřivější. Ještě vášnivější. A ještě odhodlanější.
Poté, co ho senátor zradil, se snaží za každou cenu získat Doe zpátky. Nejprve se však musí vypořádat s Elim, drogovým dealerem, který se mu mstí za vraždu Isaaca. I kdyby mu plán vyšel, bude ho Doe stále chtít? I poté, co se ji pokusil vyměnit za svou dceru a Doe objevila svou totožnost?
Doe byla násilně odvedena ke své rodině, ve které se ale vůbec necítí jako doma. Postupně se však rozpomíná na svoji minulost. Na svůj vztah s otcem. Na svého syna. Na Nikki. Jak je možné, že ji znala ještě dřív, než ztratila paměť? A kdo je ten tajemný Tyran, před kterým ji Nikki varovala?

"Můžeš se na někoho zlobit a zároveň ho milovat."

Tak jo, pravda je na světě. Ztráta paměti můj život obrátila naruby. Teď jsem dorazila zpátky domů. Jenže jako domov mi to tu vůbec nepřipadá. Dobré rodinné vztahy jsou jen přetvářkou pro média. Všechno tu působí uměle a připadá mi to cizí. Nejraději bych se vrátila zpět ke Kingovi. Jenže tato možnost teď nepřipadá vůbec v úvahu…

"Přestaň jen přežívat. Začni žít."

Menší varování hned na začátku. Aktuálně jste začali číst tu nejnegativnější recenzi na tomto blogu. Pokud jste tedy ode mě zvyklí na sluníčková slova, tak touto recenzí budete hodně překvapeni…

Když před dvěma lety vydalo nakladatelství Ocelot Kinga, kniha se stala okamžitě fenoménem, který si oblíbil každý čtenář odpočinkových erotických příběhů. Čekání na druhý díl, který nese název Tyran, se tedy krapet protáhlo, ale je tady. Bohužel… Kniha se snaží hrát si na něco víc, než ve skutečnosti je. Z onoho odpočinkového děje s překvapivými zvraty a sympatickými postavami se totiž stal příběh, který je mnohem vulgárnější, kýčovitý, předvídatelnější a především oplzlejší.

Ve vypravování se zde opět střídá Dove a King. Tento styl k vypravování takovýchto příběhů patří, jenže aby se do hlavních postav mohl čtenář vžít, chtělo by to, aby se s nimi dalo vydržet. Když vám totiž děj začne z pohledu majetnického hulváta a alfasamce myslícího pouze svým rozkrokem se svaly většími než mozek, není to nic příjemného. A když se poté ocitáme u oné křehké květinky, s níž máme soucítit kvůli její ztrátě paměti, tak to nějak nejde. A to pak nemluvě o jejich vztahu založeném především na sexu, a do toho to celé hraničí s pedofilií a stockholmským syndromem. Tohle prostě ne!

Sto lidí, sto chutí, ale tahle kniha je zkrátka celá špatně. Ano, je to fikce a odpočinkový příběh, ale co se tímhle jako snaží autorka poslat do světa? Nechte se sebou jednat jako s majetkem? Je správné všechno řešit sexem? Můžete si zabíjet koho chcete a nikdy za to nepůjdete do vězení, protože to celé děláte pro svou životní lásku? Ne. Ne. Ne! Této knize chybí jakékoli morální zásady, její thrillerová stránka je jak jeden hodně velký a špatný vtip, a z autorčina popisu erotických scén se vám zvedá žaludek… Tento odpad prostě číst nechcete.

Obálka… No, oba díly se k sobě hodí svou temnotou a tetováním. Jenže když se podíváte na obálku 2. dílu trochu blíže, tak působí spíše odpudivě, než aby své čtenáře sváděla ke čtení. A to nemluvě o zpracování a ořezu fousů, které působí uměle.

Tak jo, blížíme se ke konci recenze a můj názor se vůbec neliší od toho, co jste si doteď přečetli. Já jsem i s prvním dílem měla krapet problém, ale oproti tomuto dílu mě zkrátka dokázal uchvátit. Tady jsem autorce nevěřila absolutně nic a krom čtivosti mě nenapadá jediné pozitivum, které bych k této knize přiřadila. Já od podobných knih očekávám především vtip, nějaké to napětí, a hlavně sympatické postavy, se kterými si musím rozumět. Tato kniha však byla morálně celá špatně a onen cit a jemnost, o který se zde autorka snažila, dopadl katastrofálně. A když to řeknu nějak ve zkratce, tak i Anastásia a pan Grey mi byli mnohonásobně sympatičtější než toto, což bych řekla, že mluví za vše…

A teď už hodnocení!

    11 %

Znáte tuto knihu? Jaký na ni máte názor? Patříte mezi fanoušky, nebo to není nic pro vás? Řekli byste, že pro odpočinek je tato kniha v pořádku, nebo byste po něčem takovém v životě nesáhli? Co od podobných knih vyžadujete?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)


Za tuto knížku bych mockrát chtěla poděkovat internetovému knihkupectví Megaknihy, které bylo tak hodné a poskytlo mi tuto knihu nakladatelství Ocelot ve své výjimečné nabídce, které si moc vážím. Děkuji!
Pokud máte o knihu Tyran zájem, naleznete ji ZDE.

Komentáře

  1. Knihu jsem nedávno dočetla. Po prvním dílu, který se mi líbil moc, byla zklamáním. Ne tak silným jako u tebe, ale i tak... čekala jsem mnohem víc. :/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...