Lovení duchů v pařížských katakombách…

Tunel kostí

Autor:
Victoria Schwab (V. E. Schwab)

Série: Cassidy Blake 2.

Originální název: Tunnel of Bones

Žánr: Middle Grade fantasy

Počet stran: 312

Vydavatelství: Slovart, #BOOKLAB

Oficiální anotace: Královna hrůzostrašných příběhů Victoria Schwabová přináší další napínavou zápletku, která zaručeně nadchne všechny milovníky fantasy.
I v druhém dílu série lovkyni duchů Cassidy Blakeovou pronásledují problémy... a to ještě víc než obvykle. Cass se svými rodiči (a samozřejmě i nejlepším kamarádem, duchem Jacobem) tentokrát zamíří do Paříže, kde Blakeovi natáčí další díly pořadu o nejstrašidelnějších místech světa. Bylo by fajn jíst jeden croissant za druhým a užívat si výhled z Eiffelovky, kdyby v podzemních katakombách nečíhalo děsivé nebezpečí. Když Cass omylem probudí mocného poltergeista, zjistí, že to není žádný obyčejný duch a zbavit se ho bude možná nad její síly, pokud včas nevymyslí, jak na něj. A času je zoufale málo...
Vydejte se s Cass do světa duchů, přízraků a zjevení a odhalte tajemná zákoutí světů, o kterých jste neměli ani tušení.

"Připouštím, že na světě není všechno takové, jak se na první pohled zdá."

Natáčení dokumentu o duších je v plném proudu, a proto cestuji s rodiči na nové místo. Tentokrát chtějí pokračovat v Paříži. Kdo by čekal, že tady, ve městě lásky, bude klid, spletl se. Podzemní katakomby, kam se rodiče rozhodli vydat, jsou plné mrtvých duší, které se zasekly v závoji. A tady začíná má práce.

S Jacobem (mým nejlepším kamarádem, který je mimochodem duch) se vydáváme mezi světy, abychom zaseklým duším poskytli klid. Jsem totiž lovkyně duchů, což jsem donedávna nevěděla. A co jsem také nevěděla je to, že existuje jakýsi poltergeist. Mocný duch, se kterým jsem se tak trochu dostala do křížku a musím ho zastavit dřív, než někomu ublíží…

"Začíná to zlobením, pak přichází hrozba a nakonec chaos."

Victoria Schwab je mladou autorkou, která dokáže psát knížky pro všechny věkové kategorie. A právě Tunel kostí to jen potvrzuje. Tento Middle Grade příběh je druhým dílem o lovkyni duchů Cassidy Blake. V prvním díle, Město duchů, jsme měli možnost s ní prozkoumávat krásy historického Edinburghu. Tentokrát se pro změnu ocitáme v romantické Paříži, kterou poznáváme z úplně jiného úhlu pohledu.

Role vypravěčky se opět ujímá Cassidy a její jednoduché vypravování nás okamžitě vtáhne do děje. Nových postav tu nalézáme jen pár a autorka nám zde prohlubuje charaktery především již známých postav. Můžeme se tu tedy opět těšit na rodiče Cassidy, s jejich neutuchající vášní pro paranormální jevy. Nechybí tu ani jejich líný kocour, který je na cestách vždy s nimi. A především tu máme Jacoba, který Cassidy konečně svěří více ze svého příběhu.

Knize nechybí čtivost, vtip a dokonce nějaké to napětí. Máte tu opět velké řádkování i font písma, takže je kniha ideální pro malé čtenáře. V knize nefiguruje láska, ale především přátelství a rodina, což je přesně to, co by v takovýchto příbězích mělo dominovat. Kniha v sobě ukrývá mapu, která krásně doplňuje děj a vzbuzuje ve čtenářích touhu po dobrodružství a cestování. Neustále se tu něco děje a autorka si tak stále udržuje čtenářovu pozornost. Závěr celého příběhu je navíc tak chytlavý, že budete okamžitě toužit po pokračování…

Obálka je krásná. Černá s červenou je asi tou nejběžnější barevnou kombinací, ale funguje. Obálka zaujme na první pohled a přiláká tak své čtenáře. Navíc je jednoduchá, a právě díky barevnosti skvěle ladí s předchozím dílem. V tomto případě je tedy jen dobře, že nakladatelství ponechalo původní přebaly.

I přestože už dávno nespadám do věkové kategorie, které jsou tyto příběhy určeny, moc jsem si knihu užila. Odehrávala se totiž v mé milované Paříži, nechybělo tu nadpřirozeno, a především sympatické postavy. Tato série je pro mě jakýmsi milým a až pohádkovým odlehčením od ostatních knih. Rychle knihu přečtete, zasmějete se a odpočinete si. Victoria je navíc z mnoha důvodů mou srdcovou autorkou, a i když mám mnohem raději její retelingovou dilogii na motivy Romea a Julie, tak se také moc ráda vracím příběhům o Cassidy Blake.

Tento duchařský příběh je ideální pro všechny malé slečny hledající dobrodružný příběh s fantasy prvky. A jak jste také pochopili z mého názoru, jednoznačně můžu potvrdit, že si knihu oblíbí i starší čtenáři.

A teď už hodnocení!

    79 %

Znáte tuto knížku? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, co si o ní myslíte? Jaký díl se vám líbil více?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)


Za zaslání knihy moc děkuji nakladatelství Slovart,
u nichž si Tunel kostí můžete pořídit i vy.

Komentáře

Oblíbené články...