#22 Přečteno za měsíc - říjen 2018

Zdravím, knihomolové!

Vítám vás u nového článku, ve kterém bych vám ráda ukázala mé přečtené knížky za říjen. Minulý měsíc se mi podařilo přečíst devět knih. Nebude tu dnes tedy tolik tipů jako minule, ale snad i zde najdete nějakou inspiraci na čtení. Navíc tu mám opravdu krásné kousky, tak snad vás některá kniha zaujme…


V říjnu mi dělaly společnost především romány a koncem měsíce hodně odpočinkové knihy. Mám tu však i dva fantasy příběhy, také dvě detektivky a jednu sbírku monologů, která mě naprosto okouzlila… Nebudu to tedy déle opisovat a můžeme se do jednotlivých knih hned pustit.



První kniha, do které jsem se v říjnu pustila, bylo Černé znamení od Sebastiena de Castella. Do příběhu jsem se pustila plná očekávání. Byla jsem zvědavá, jaký příběh bude oproti prvnímu dílu. A byla jsem nadšená. Černé znamení bylo daleko lepší než Divotvůrce. Událo se zde více akce, překvapivých momentů a kočkoveverák opět válel. Takže zkrátka perfektní čtení, kterým jsem završila svou čtecí přípravu na Humbook.

Mé hodnocení…     93%

Recenzi na tento fantasy příběh si můžete přečíst ZDE.



Už dlouho jsem se chtěla pustit do knihy od Jojo Moyes a nakonec vyhrálo Zakázané ovoce. Vcelku jsem se bála, jaký příběh bude. Četla jsem totiž pomalu jen samou kritiku, a tak jsem se obávala, že kniha nebude tak dobrá, jak jsem od této autorky očekávala. Ovšem naštěstí se u mě žádné zklamání nekonalo. Trochu mě tedy mrzel závěr, ale první část mě rozhodně pohltila a závěr druhé části jsem zas celý probrečela. Jen ta třetí mohla být lepší…

Nakonec jsem se rozhodla knihu ohodnotit…     81%

Recenzi na Zakázané ovoce pro vás chystám na pátek.



Třetí kniha, do které jsem se v říjnu s nadšením pustila, byl Krutý princ od Holly Black. Ovšem to nadšení už v prologu rychle opadlo. Bohužel, jak už jsem psala v recenzi, mi kniha přišla moc inspirovaná světem víl Cassandry Clare a dalšími maličkostmi z jejích knih, které mi tam zkrátka vadily. Když jsem však na tyto momenty zapomněla, stále mi v knize něco chybělo. Byl to takový pomalý příběh, ve kterém chyběla akce. A na to, jak je kniha v zahraničí kladně hodnocena, toho zde na mě bylo málo. Čekala jsem zkrátka víc. I tak se však těším na druhý díl, ve kterém se snad autorka zlepší.

Knihu jsem nakonec ohodnotila…     72%

Mou recenzi najdete ZDE.



Pak se mi však dostal do rukou zázrak, nebo spíše takový předvánoční dárek díky Báře z Cosmopolisu. Měla jsem totiž tu možnost přečíst si Chladnokrevně od Roberta Bryndzy ještě před jejím vydáním. To byl zkrátka splněný sen. A ten příběh byl dokonalý! Dokonce ještě předčil mé oblíbené Temné hlubiny, třetí díl ze stejné série o Erice Fosterové. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu…

Mé hodnocení je zde asi jasné…     100%

Celou recenzi na Chladnokrevně najdete ZDE.



Myslela jsem si, že Bryndzu nic nepřekoná, ale to by se mi nesměly dostat do rukou Monology do tmy od Barbory Rooster. Tato kniha mě okouzlila od samého začátku, a to kouzlo nepolevilo ani po dočtení. I přesto, že to není žádný Shakespeare, autorčina slova mě naprosto pohltila a já si zatoužila zapamatovat každou větu. Doufám, že Monology do tmy nejsou poslední knihou, kterou Bára vydala.

Tady je mé hodnocení asi jasné…     100%

O této knize si můžete víc přečíst ZDE.



Po duševním vyčerpání z Monologů jsem se pustila do odpočinkového příběhu Po tvém boku od Kasie West. O této autorce všichni básní a tvrdí, jak píše skvělé a odpočinkové příběhy. A mají pravdu. Tato kniha byla tak milá, pohádková, romantická, a dokonce v sobě ukrývala zvrat, který mě naprosto překvapil, že jsem byla opravdu nadšená. Hlavní hrdinka je v této knize navíc uvězněná na celý víkend v knihovně, takže se zde každé knihomolce splní sen. Příběh rozhodně doporučuji každé dívce, která hledá zimní romantický příběh, který je na vánoční prázdniny jak stvořený.

A jak knihu hodnotím?     83%



Dále jsem se pustila do Dopisu od Kathryn Hughes. Od této knihy jsem očekávala úplně něco jiného a musím napsat, že jsem byla moc příjemně překvapena. Příběh se částečně odehrává na začátku 2. sv. války v Anglii a částí v roce 1973. Děj vás dojme, odpočinete si u něj a nebudete se moct od knihy odtrhnout. Dokonce i já si román užila, a to na tyto příběhy moc nejsem. Ovšem toto bylo moc příjemné překvapení.

Knihu jsem ohodnotila…     92%

Celou recenzi na Dopis najdete ZDE.



Předposlední přečtená knížka za říjen je Milá Bridget, chci tě od dvojice autorek Penelope Ward a Vi Keeland. Příběhy, u kterých se z plných plic zasměji, vyhledávám v poslední době asi nejvíc. A tento román byl přesně tím, co jsem hledala. Bylo to sice hodně přeslazené a té erotiky mohly autorky ubrat, ale u příběhu se zasmějete, a to už od první kapitoly, která vás skvěle vtáhne do děje.

Milá Bridget, chci tě si ode mě získala…     78%

Recenzi na tuto knížku najdete ZDE.



Čas vlků od Elisabet Nemert mě už od prvního pohledu zaujal svým názvem. No, a když jsem si pak přečetla anotaci, okamžitě jsem věděla, že tuto knihu si přečtu. Příběh se odehrává ve Švédsku od začátku až do konce druhé světové války. Popisuje spousty osudů a lehce si zahrává s magickým realismem, a to mě naprosto uchvátilo. Sice to nebylo perfektní, ale už kvůli své odlišnosti od ostatních válečných románů si Čas vlků zaslouží vaši pozornost. Za sebe můžu knihu moc doporučit.

Mé hodnocení…     87%

Recenzi na tento román najdete ZDE.


A jsme na konci dnešního článku. Doufám, že jste si tu našli nějakou inspiraci na čtení a některá kniha vás zaujala. Sice zde není tolik kousků, ale já si na žádný příběh nemůžu stěžovat. Jedno menší zklamání zde sice bylo, ale ostatní příběhy mi to naplno vynahradily. A jak už je asi jasné, nejvíce se mi líbily Monology do tmy od Barbory Rooster, které jsem rozhodně nečetla naposledy.

Jaký byl váš říjen? Jaké knihy jste přečetli a která se vám líbila nejvíce? Četli jste některou knihu jako já? Jakou a jak se vám líbila?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Páni to je hromada knih! Hodně z nich mě láká. Zatím jsem nečetla žádnou, ale dnes mi přišel od Cosmopolisu Čas vlků. Hrozně se na něj těším, tak snad s ním už zítra začnu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se ti Čas vlků líbí a brzy se k tobě dostanou i ostatní příběhy, které tě lákají. ;)

      Vymazat
  2. Cítim sa zahanbene... To je vážne slušná kopa kníh! A pozerám, že samé zaujímavé tituly. Na Krutého princa sa vážne teším, ale trochu sa obávam, že mi to úplne nesadne, ale tajne dúfam, že do tej knihy sa zamilujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy je lepší měsíc, někdy horší. Navíc každý máme jiné čtecí tempo a množství volného času. Není tedy důvod cítit se zahanbeně. ;) Ať se ti Krutý princ líbí! :)

      Vymazat
  3. slusna hromadka :-D taky chci tolik knih precist, to by se ty resty hned pohnuly

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mně se ty dvě poličky nepřečtených knih stále nazmenšují a to se snažím :)) Tak ať se tobě ty resty podaří co nejdřív alespoň o trochu snížit. ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...