Když Vánoce patří snílkům…

Polibek v Londýně


Autor: Catherine Rider

Série: Zimní romance 3.

Originální název: Kiss Me in London

Žánr: YA, román

Počet stran: 248

Vydavatelství: CooBoo

Oficiální anotace: Prožijte romantické Vánoce v Londýně!
Londýn, týden před Vánoci. Jason je ve městě svých snů poprvé – a proti vůli rodičů chce zanechat studia práv a stát se hercem. Cassie Winterová má plné zuby filmů, divadel i herců – a má k tomu opravdu dobrý důvod. A tihle dva se setkají na představení Bídníků. A jelikož se Cassie ze všech sil snaží vyhnout rozhovoru se svou mámou a Jason touží oddálit rozhovor s rodinou, rozhodnou se vyrazit na tour po Londýně a jeho divadelních scénách. A třeba se ukáže, že pár společně strávených dní změní jejich osud.

"Už dlouho se snažím přijít na to, co mě v Londýně tak uchvátilo, ale teprve teď a tady mě to trklo. Není to jen město lidí – žije tu i kultura a umění."

Zdá se, že každý v mém okolí má nalinkovaný celý svůj život. Já ne. Matka si myslí, že budu herečkou. Ale to já nechci. Jsem ta, kterou vyhodili z herecké školy a rozhodně se tam nehodlám vracet. Přítel se kvůli mé nerozhodnosti rozhodl, že budu automaticky dělat vše po něm. Jako bych neměla svůj vlastní mozek. Jenže já ho mám a až společně dorazíme do Londýna, konečně něco uskutečním…

Rozejdu se s ním! Ano, vážně to udělám. Neztratím odvahu a tentokrát se konečně rozhodnu sama za sebe a nenechám se jeho plány na "naše" společné Vánoce rozhodit. Možná si říkáte, že je to kruté, rozcházet se s ním takhle před Vánoci. Ale já už to nemůžu odkládat. Rozhodla jsem se strávit alespoň pár dní sama a po svém. No a jako první potřebuju pro sebe získat jeden lístek na dnešní představení Bídníků. Ovšem nejsem sama, kdo ten lístek shání. Ještě se tu totiž ukáže jeden otravný Američan…

"Dívá se na mě tak upřeně, že se skoro bojím zvednout hlavu, aby z mé tváře okamžitě nevyčetla, jak mě tyhle poměry trápí. Kdyby to totiž zjistila, určitě by se začala vyptávat, proč se tak bojím to změnit, a já bych ze sebe sypal jen samé patetické hlášky."

Další vánoční příběh ze zimní romance od dvojice autorů vystupujících pod společným pseudonymem Catherine Rider, který se tentokrát odehrává v Londýně. Nejenže tu poznáváme krásy onoho města, ale autoři nás také zavedou na spoustu divadelních představení. Celá kniha by se dala nejjednodušeji popsat asi jako maraton divadla, nečekaných náhod, romantických momentů, a to vše je opředeno skvělou vánoční atmosférou.

(zdroj)
Ve vypravování děje se střídá Cassie a Jason. Oba pojí láska k divadlu, ale v Cassie se její láska pojí zároveň s menší nenávistí, o které se v knize postupně dozvídáme. Celý příběh je především o přemýšlení nad budoucností. Ani jeden z hlavních hrdinů totiž neví, jakým směrem se má uchýlit a při společném toulání přemýšlí, co si počnou až jejich společná túra za pár hodin či dní skončí. Postavy jsou sympatické a nejde jim moc co vytknout. Asi každý se totiž někdy ocitl v okamžiku, kdy nevěděl, jakým směrem se v životě vydat, a z toho důvodu je dost pravděpodobné, že v charakterech uvidíte sami sebe.

Příběh je krásně čtivý. Sice zde nemáme žádnou napínavou linku, která by nás nutila knihu přečíst na jeden zátah, ale jako zpestření vánočních svátků je to skvělá jednohubka. Celé je to totiž neuvěřitelně milé, krásně romantické a ta vánoční atmosféra vám dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Děj je navíc tak akorát sladký, že to nepůsobí přehnaně. Navíc oproti Polibku v New Yorku příběh nepůsobí ani kýčovitě, což je u podobných vánočních knih velké plus. A ona atmosféra divadla z knihy udělala ještě lepší příběh než Polibek v Paříži.

Obálka jej nádherná. Máme tu významné části Londýna, neznámí pár a vánoční detaily, díky kterým kniha jednoznačně zapadá mezi předchozí díly zimních příběhů od Catherine Rider. Přebalu tedy není co dodat a na první dobrou přiláká ty, kteří hledají vánoční čtení ke stromečku.

A co na knížku říkám já? Nečekaně musím uznat, že se mi příběh zatím líbil z celé série nejvíc. New York byl na mě totiž moc kýčový a působil až moc přehnaně. Paříž byla sice lepší, ale po roce si pomalu nepamatuji, o co v příběhu šlo. Polibek v Londýně se mi zatím líbí úplně nejvíc a perfektně mě naladil na Vánoce. Nevím, jestli se postupem let stávám sentimentálnější anebo jestli mi už vážně chybí sníh, ale mně se ty vánoční příběhy začínají vážně líbit. A z toho důvodu doufám, že za rok vyjde další Polibek. Co třeba taková Praha? Ta by podle mě nebyla vůbec špatná. :)

Pokud milujete Vánoce a chcete si je ještě více užít, tak se do Polibku v Londýně rozhodně pusťte. Kniha ve vás totiž dokáže perfektně vyvolat skvělou a pohodovou vánoční atmosféru.

A teď už hodnocení!

    78%

Znáte tuto knihu? Už jste ji četli nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila? Který díl Polibku je zatím váš nejoblíbenější?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)


Komentáře

Oblíbené články...