Princezna a komisař…

Komisař


Autor: Paulina Świst

Série: Prokurátor 2.

Originální název: Komisarz

Žánr: Detektivka, román, erotická literatura

Počet stran: 304

Vydavatelství: Kontrast

Oficiální anotace: Zuzanna Kadziewiczová žije jako ve slonovinové věži. Milující otec – byznysmen – svou jedinou dcerušku finančně zajistil. Zuzanna sice pracuje jako pedagožka, ale nedělá to kvůli penězům. Prostě jen velmi ráda pomáhá dětem. V jejím světě odtrženém od skutečnosti se jednoho dne objevuje muž.
Radosław je vzdělaný, mužný, atraktivní, dobře vychovaný a bohatý. Dokáže trávit večery v divadle stejně jako trpělivě radit při nákupech v buticích. Navíc se po pěti týdnech známosti ukáže, že je to džentlmen i v posteli. Jednoduše ideální chlap.
Tento vysněný muž však bohužel pracuje u policie. Je to komisař Radosław Wyrwa – specialista na tajné akce. Zuzanna je pro něj pouhou loutkou, která má posloužit jako prostředník k tomu, aby pronikl do nekalých kšeftů jejího otce. Antoni Kadziewicz totiž sice budí dojem uznávaného byznysmena, ale ve skutečnosti dováží z Ukrajiny dívky na práci ve veřejných domech. Je zadlužený a vydíraný ukrajinskými mafiány a nedokáže se z té špíny vyhrabat.

"Jeden ideální muž.
Jedna žena hledající vzrušení.
Jeden opravdu temný případ."

Poslední tři měsíce je můj život dokonalý. Díky svému otci žiji v perfektním domě. Mám úžasnou práci a hlavně mám toho nejkouzelnějšího přítele. Ovšem ta má dokonalá pohádka se najednou zhroutila, jako domeček z karet.

Otec se zapletl s mafií. Hrozí, že přijdeme úplně o vše. A můj dokonalý přítel? Vyklubal se z něj komisař, který byl tajně nasazen na mého otce. Jak to že jsem to nepoznala? Navíc to vůbec není ten šarmantní gentleman, do kterého jsem se zamilovala. Je to obyčejný hulvát. Už ho nechci v životě vidět. Jenže s ním musím trávit celé následující dny i noci. Má mě totiž ochránit před těmi, kteří jdou po mém otci.

„Mám sto chutí poslat jí bednu vodky.“
„Kytku, Kingo, kytku. Holky rády dostávají kytky.“
„Já ne. Advokát není koza, kytek se nenažere.“

Nesmírně čtivý a akční příběh s erotickými scénami, který své čtenáře natolik vtáhne do děje, že nebudou chtít knihu až do jejího závěru odložit. To je druhý díl ze série Prokurátor od polské autorky Pauliny Świst, která svou kvalitou psaní v mnohém předčí i americké autorky píšící stejný žánr. V Komisařovi tentokrát autorka ještě více rozjíždí kriminální zápletku a nejenže své čtenáře dokáže překvapit, ale také v nich vyvolá velkou touhu po podobných příbězích.

Ve vyprávění děje se střídá Zuzana a Radek. Z počátku jsou čtenáři vhozeni do příběhu a můžou mít pocit, že byli ochuzeni o začátek vztahu mezi hlavními hrdiny. To se však po pár stranách změní. Vůbec o nic zde totiž ochuzeni nejsme. Autorka se vyhnula tomu, aby knihu zbytečně prodlužovala nějakým nudným intrem a jsme tak v podstatě od začátku vhozeni na jednu velkou horskou dráhu mafie, vztahů, práva a momentů ohrožujících život. Dost často se zde také objevují postavy z předchozího dílu, což je skvělé, jelikož Kinga a Chladnej své čtenáře nikdy neomrzí.

Kapitoly jsou zde opět jako v předchozí knize dělené pouze paragrafy a dá se říct, že je to v podstatě celé jedna dlouhá kapitola. Po každém paragrafu se však střídá vypravěč. Chvíli je tedy příběh podáván z úhlu pohledu Zuzany a poté zas na chvilku Radkem. Tato série popírá to, že erotický krimi thriller/román je vždy špatný. S Padesáti odstíny šedi či ochráncem se to vůbec nedá srovnávat. Tohle je zkrátka mnohem lepší. Nechybí tu akce, napětí a postavy vás dokáží naprosto pohltit. Na jaře 2020 by měl už i vyjít závěrečný díl z této trilogie, který by se měl jmenovat Podezřelý a věřte mi, že po tomto konci ho budete nutně potřebovat!

Obálka Komisaře je perfektní. Tím, že působí jako obrácená verze prvního dílu, k sobě série zatím skvěle ladí a já jen doufám, že to třetí díl nepokazí. Navíc ty červené hřbety se skvěle vyjímají v knihovně a díky paperbacku jsou knihy skvělou volbou na čtení na cesty.

A co na tuto knihu říkám já? Komisaře jsem začala číst v den, který se řadí rozhodně mezi ty nejhorší z tohoto roku. Bála jsem se, že mi to tedy z knihy zkazí prožitek, nebo ji budu číst dlouhou dobu. To se ale nestalo. Kniha vás dokáže svou mafiánskou zápletkou naprosto uchvátit a přivést na jiné myšlenky. Autorka zde opět odvedla skvělou práci a v tomto žánru erotických detektivek se řadí na vrchol mého osobního žebříčku. Sice mi zde tentokrát nesedli tolik hlavní postavy, jako tomu bylo v předchozím díle, ale nevadilo mi to. Hlavně jsem si totiž užívala tu detektivní zápletku, která se zde tak povedla, že si knihu v budoucnu ráda ještě někdy přečtu.

Komisaře a jeho předchozí díl Prokurátor doporučuji všem, kteří hledají příběh s mafií, erotickými scénami a nevadí jim břitký jazyk.

A teď už hodnocení!

    82%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, co na ni říkáte? Který díl se vám zatím líbil víc?
Budu moc ráda, když mi vaše názory napíšete do komentáře. :)


Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh Komisař také pořídit.

Komentáře

Oblíbené články...