#5 Knižní tipy z komiksového světa

Catwoman: Ve svitu měsíce


Autor: Lauren Myracle

Ilustrace: Isaac Goodhart

Originální název: Under The Moon - A Catwoman Tale

Žánr: YA, grafický román

Počet stran: 180

Vydavatelství: Crew

Oficiální anotace: Selina Kyleová je tvrdší, než sama tuší. Patnáct let snášela řetěz špatných známostí své matky. Když se Dernell, matčin současný vyvolený, ukáže krutější než všichni ostatní, Selina přehodnotí svůj vztah k domovu. Žádným způsobem nedokáže sdílet střechu nad hlavou s Dernellem. A protože Dernell se nikam nechystá, musí jít Selina. Jedna z nejprodávanějších autorek podle New York Times Lauren Myracleová a kreslíř Isaac Goodhart přinášejí příběh o tom, jak přežít ve světě, který tě vypudil z domova, a jak najít spojence v nejméně očekávaných chvílích.


Příběhů z Gothamu není nikdy dost! Jedná se o město Batmana, Jokera, Harley Quinnové, Poison Ivy a především také Catwoman. Dívky, která si prošla nelehkým dospíváním, a právě o tom vypráví novinka z nakladatelství Crew. Lauren Myracle v tomto grafickém románu společně s Isaacem Goodhartem popisuje změnu patnáctileté Seliny v Catgirl. Ano, je to ještě předtím, než se stala onou známou Catwoman…

Lauren Myracle (zdroj)
Život se s naší hlavní protagonistkou nikdy nemazlil. Vše si musela tvrdě vydřít, a proto ani tento komiks není procházkou v růžové zahradě. Selena si zde prochází nejen domácím týráním ze strany matčina přítele. Prožíváme tu s ní mnohé složité situace, které nás můžou rozplakat. Máme tu ale také momenty naděje a nečekaných změn, které párkrát vedou i pozitivním směrem, o němž si Selena přestala myslet, že existuje. Fanoušky DC hrdinů zde však potěší i jedna nečekaná postava, která pro ně bude rozhodně i milým zpestřením a především překvapením.

Po grafické stránce nejde o knize říct jediný nedostatek. Isaac Goodhart vystihl Selenu i celý Gotham perfektně! Z knihy dýchá ona temnota, která k městu neodmyslitelně patří. Postavy jsou vykreslené do těch nejmenších detailů. Vše působí tak, jak má, a celý román je jednoduše pastvou pro oči, kterou po dočtení s radostí ještě mnohokrát otevřete. Když se zaměřím jen na příběh, tak tu máme přesně děj, který zaujme YA čtenáře, pro nichž je tato kniha především určena. Ano, něco zde mohlo být více dotáhnuto do konce. Chvílemi to i působí, že by Lauren s Isaacem plánovali pokračování, ale to se ještě uvidí…

V poslední době začínám komiksům stále víc propadávat, a tak jsem si neskutečně užila i tento kousek. Tvůrci DC si mě svými postavami získali už dávno. Neexistuje snad nikdo, kdo by neznal Batmana a Jokera – toho nejlepšího záporáka ever. Navíc u CooBoo vychází už nějakou dobu série Ikony DC, z nichž jsou těmi nejlepšími právě ty příběhy, které se odehrávají v Gothamu. Neskutečně si mě už tedy získala Catwoman od Sarah J. Maas, ovšem i tento příběh od Lauren Myracle si mě ohromně získal. Líbí se mi, že každá autorka pojala příběh Seleny úplně jinak. Stále tu však máme onu badass a zároveň citlivou stánku Catwoman, která k ní zkrátka patří. Z komiksu jsem tedy nadšená, a to jak po grafické stránce, tak i té dějové, takže vám knihu můžu jedině doporučit. Já jsem ji rozhodně nečetla naposledy!

Catwoman: Ve svitu měsíce doporučuji všem milovníkům DC, ale i těm, kteří světu DC zatím nepřišli na chuť. Příběh je čtivou jednohubkou a zároveň vám dodá touhu v těchto obtížnějších časech vzít do rukou tužku a něco si pro odreagování nakreslit. Tento dojemný a poutavý komiks si jednoduše zaslouží vaši pozornost!

A teď už hodnocení!

    89%

Znáte tento komiks? Četli jste ho nebo se na něj chystáte? Pokud jste ho četli, co na něj říkáte? Jaká je vaše nejoblíbenější postava od DC?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)




Komentáře

  1. Pěkná recenze. :) Já osobně komiksy/grafické romány moc nevyhledávám, ale tenhle vypadá dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejsem úplně komiksový tip, ale Catwoman se mi moc líbila! Těším se an další díly téhle série :)
    Marky (endlessbibliophile)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...