#2 Kultovní fantasy, sci-fi a dystopie, které byste neměli minout…


Zdravím, knihomolové!

Dnes tu pro vás mám další tip z Instagramu, který bude ještě kratší, než byl ten minulý. Tentokrát to je však zároveň i menší tip se spousty důvody, proč si danou knihu konečně přečíst, i pro mě. Ano, chápete správně. To, co vám chci dnes doporučit, jsem ještě nečetla. Hanba mi! Jedná se totiž o českou dystopii, kterou jsem už dokonce začala číst, ale po kapitole jsem ji odložila, a tak už mi přes rok a půl leží na stole. Chci se k ní však vrátit, jenže stále čekám na to správné rozpoložení se do knihy pustit. Ale třeba ta správná nálada přijde brzy…

Projekt Kronos


Autor: Pavel Bareš

Série: Projekt Kronos

Počet dílů série: Prozatím 2, ale série by ještě měla pokračovat

Žánr: Dystopie, New Adult, česká literatura

Vydavatelství: Host

Oficiální anotace: Být hrdinou není ve skutečnosti ani zdaleka takové, jak se o tom píše v komiksech…
Píše se rok 2052 a to málo, co po válce ze světa zbylo, halí šero nukleární zimy. Attiona City, jednu z posledních výsep lidské civilizace, zevnitř požírá záhadná epidemie a společenské rozkoly. Zatímco prominentní občané v horní části města se vzpamatovávají z válečných hrůz, méně šťastní obyvatelé spodního Downtownu je stále prožívají. Drogový byznys jen kvete, ulicím vládnou konkurenční gangy a zoufalí Downtowneři se ocitají v čím dál větší izolaci. To vše jsou ale jen první výstřely do tmy předznamenávající občanskou válku.
Mladý Downtowner Jason Blake vždycky toužil být hrdinou. A teď se mu — k jeho smůle — tohle přání beze zbytku vyplní. Naproti tomu Luco Scarpa nikdy nechtěl nic jiného než prožít svůj život v klidu a míru. Přesto má pod taktovkou nejmocnější organizace světa lovit právě takové lidi, jako je Jason. A ačkoli o tom ani jeden z nich nemá nejmenší tušení, brzy se z nich mají stát pouhé figurky šachové partie, ve které se hraje o osud celého města.

Zajímavost: Děj je vyprávěn er-formou a najdeme tu i pár záznamů z hovorů. K této knize vám tedy žádné své osobní pocity nenapíšu.

Jediné, co mě napadá je, že od toho jednoznačně neočekávejte odpočinkový příběh, který vám dovolí vypnout. Ovšem holky, které jsem oslovila, vám mají k Projektu Kronos rozhodně co říct, takže tady máte jejich názory!

Salli @salli858


Zuzka @bo_okista

Tak, to by bylo z dnešních tipů vše. Já doufám, že vám holky pomohly v rozhodnutí, zda do knihy jít či nikoli. Věřím, že si Pavlovu knihu osobně co nejdříve přečtu, jen potřebuji najít odhodlání. Přesvědčená už každopádně jsem, takže snad brzy pro vás budu mít už své vlastní hodnocení Projektu Kronos.

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, co na ní říkáte?
Budu moc ráda, když mi vaše názory napíšete do komentáře. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka

Komentáře

  1. Mám to stejně jako ty. Jsem přesvědčená a odhodlaná si knihu přečíst, jen zatím nějak nebylo kdy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha mě zaujala anotací a hlavně chválou :) Ale není to úplně můj šálek kávy :/

    OdpovědětVymazat
  3. Do knihy jsem původně jít nechtěla, nějak jsem tomu nevěřila :) Ale teď jsi mě přesvědčila, šanci jí dám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím, Projekt Kronos je boží! Jen netuším, kdy se dostanu ke druhému dílu :D
    Marky (endlessbibliophile)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...