#1 Kultovní fantasy, sci-fi a dystopie, které byste neměli minout...


Zdravím knihomolové!

Dnes jsem si tu pro vás přichystala další tipy na knihy. Ovšem tentokrát jsem se to rozhodla zpracovat trochu jinak, než tomu bylo minule u románů. Když si necháváte doporučit nějakou knihu, přeci jen si na ni přečtete více názorů než jen jeden. Z toho důvodu jsem se rozhodla poptat na Instagramu, jestli by do tipů na knihy nešli i jiní bookstagrameři či "obyčejní" sledující. A povedlo se! Pravidelně bych vám sem tedy ráda dávala tipy na fantasy, csi-fi a dystopie, které ovládají Česko, a které byste rozhodně neměli minout. Můžeme se tedy dnes pustit do prvního doporučení!

Akta Illuminae


Autoři: Amie Kaufman a Jay Kristoff

Počet dílů série: 3 (Illuminae, Gemina, Obsidio)

Žánr: Sci-fi, Young Adult

Vydavatelství: CooBoo

Oficiální anotace prvního dílu: Píše se rok 2575 a korporátní těžební kolonie na planetě Kerenza IV je napadena korporací BeiTech. Obyvatele před útokem nikdo nevaroval, nikomu na nich nezáleží a pro BeiTech jsou jen potenciálním zdrojem problémů. Kady Grantová, její bývalý přítel Ezra a několik tisíc dalších lidí dokáže utéci díky intervenci lodě pozemské vlády Alexander. Jenže po celé planetě se šíří zmutovaná epidemie. Úniková flotila se snadno může stát pastí a jejich hrobem. A jedna z lodí BeiTechu se přibližuje, rozhodnuta dokončit, co začali.

Zajímavost: Knihy nejsou psané klasickým vyprávěním. V podstatě se jedná o tři obsáhlé složky tajné operace akt Illuminae, které jsou vyprávěné přepisem rozhovorů, kamerových záznamů, chatů, emailů a různých ilustrací.

Celý příběh nejvíce vystihují tyto slova: originalita, akce, nečekané zvraty, sympatické postavy a strhující děj. Na první pohled se můžete zaleknout toho, jak jsou knihy tlusté. Ovšem díky grafickému zpracování, přečtete jeden díl hravě za víkend. Postavy vám zde přirostou k srdci. Budete s mini vše naplno prožívat. Autoři vám zde zlomí srdce, donutí vás se smát z plných plic a odvypráví vám zde jedinečný příběh, který bude neskutečným zážitkem i pro vaše oči.

Já sama jsem z této trilogie nadšená a moc ráda si ji za pár let přečtu znovu. Děj je chvílemi až umělecký zážitek a pokud nad přečtením stále váháte, tak tady máte názory ostatních!

Michaela @tyrkysoveknihy


Adéla @adella.kr


Já moc děkuji holkám, za jejich přesvědčivé názory! Perfektně vystihly celý příběh a důvody, proč se do knihy pustit. Doufám, že vám tento tip pomohl k rozhodnutí, zda se do série pustit. A pokud jste Aktu Illuminae již četli, brzy se můžete těšit na další tip!

Jak se vám tento článek líbil? Četli jste již Aktu Illuminae? Pokud ano jak se vám líbila? Máte i vy nějaký tip na sci-fi, fantasy nebo dystopii, kterou bych zde měla doporučit? Pokud ano, budu moc ráda, když se mi ozvete na Instagramu a můžeme se domluvit. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka

Komentáře

  1. Já sérii zatím ještě nečetla, ale už nějakou dobu mě láká. Přesto, že sci-fi není žánr, který běžně vyhledávám, na téhle sérii se mi líbí hlavně její zajímavé zpracování... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě na knihách prvně upoutalo především to zpracování. Příběh, který v celé sérii najdeme, je díky tomu mnohem lepší! ❤

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...