#5 Kultovní fantasy, sci-fi a dystopie, které byste neměli minout...


Zdravím knihomolové!

Dnes tu pro vás mám další tip na fantasy, které se stalo celosvětovým bestsellerem a to zaslouženě. Když jsem plánovala tento článek, mělo to být původně o sérii, kterou jsem ještě nečetla a ani jsem ji neměla doma. Aktuální doba však zapříčinila spoustu volného času, mé velké nákupy knih, a pomalu žádné příběhy k "povinné" recenzi, takže jsem mohla dohánět své vlastní resty, mezi které patří i tato dilogie…

Šest vran


Autor: Leigh Bardugo

Série: Šest vran

Počet dílů série: 2 (Šest vran, Prohnilé město)

Žánr: Fantasy, Young Adult

Vydavatelství: Fragment

Má anotace prvního dílu: Ketterdam, město, které mě obralo o vše, ale já se nenechal zlomit. Musel jsem začít od nuly. A teď mi podsvětí Ketterdamu může říkat pane. Stal jsem se králem podvodníků a zlodějů. Podlé lži a intriky jsou pro mě na denním pořádku. Nikoho si nepřipustím k tělu. Celé město si povídá fámy o mé temné minulosti. Říkají mi Krkavec, a právě teď mi byl nabídnut šílený úkoly, který mi však může přinést mění.
Jenže potřebuji pomocníky. Takovou šílenost nejsem schopný zvládnout sám. Z toho důvodu se mnou půjde Inej, špionka s tichou chůzí kočky. Jasper, mistr ve střelbě. Nina, okouzlující Smrtička. Matthias, který se vyzná ve městě, kam máme namířeno. A Wylan, expert na výbušniny, který mi však může posloužit i jako rukojmí. Snad tohle všichni přežijeme…

Zajímavost: V příběhu máme rovnou šest hlavních postav, které nezapadají mezi obvyklé hrdiny, kteří dělají jen to dobré. Postavy se zde vypořádávají s vlastními démony a za dosáhnutím svého cíle se nebojí sáhnout po špinavých praktikách, které jsou pro ně přirozené. Vše se navíc odehrává ve stejném universu jako autorčina předchozí série Griša. Právě tu scénáristi spojili s Šesti vranami a brzy se můžeme těšit na seriál, který na Netflixu vznikne podle této předlohy.

Já jsem tuto sérii strašně dlouho odkládala. Než jsem se dostala k Vranám, tak jsem od autorky četla pouze první díl Griši a Wondew Woman: Válkonošku, které pro mě byly takovými podprůměrnými příběhy. Autorčin styl psaní mi neseděl a nechápala jsem, co na ní všichni mají. Nechtěla jsem to ale vzdávat a Šest vran mi vždy připadalo jako jediné možné světlo na konci tunelu, které by mě donutilo mít tuto autorku ráda. A přesně tak se i stalo! Tuto sérii jsem si zamilovala! Byla akční, ukrývá v sobě naprosto neotřelé hlavní hrdiny s perfektně vykreslenými charaktery a celé je to jedno velké WOW!

A proč je tato série tak skvělá? To můžete buď zjistit u mě v recenzi, anebo rovnou tady od holek, které tu pro vás mají své vlastní doporučení! :)




Tak, to by bylo z dnešního článku vše. Já doufám, že pokud jste tuto sérii doposud odkládali jako já, tak vás holky přesvědčily, abyste do Šesti vran šli. Musím se přiznat, že Dianin názor byl pro mě osobně největším impulzem, abych knihy už přestala odkládat a šla do nich. No a rozhodně toho nelituji! Byla to jízda a tato série si opravdu zaslouží, aby se o ní mluvilo!

Souhlasíte, že je tato série skvělá? Četli jste ji, nebo se na ni chystáte, ale stále ji odkládáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila? A kdo je vaše nejoblíbenější postava?
Budu moc ráda, když mi napíšete do komentáře. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka

Komentáře

  1. Nemůžu soudit, jestli je série skvělá, protože mně moc osobně nic neříká, ale strašně se mi líbí obálky :D
    PS: Pěkná změna blogu .)

    OdpovědětVymazat
  2. Sérii Šest vran mám přečtenou, mám ji moc ráda a můžu ji jedině doporučit. :) Naprosto souhlasím s komentářem Sabči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Sabča to shrnula dokonale! Snad tím zaujme i další čtenáře. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...