Milovník třešní s kleptomanskými sklony…

Její třešničky

Autor:
Penelope Bloom

Série: Objekty touhy 2.

Originální název: Her Cherry

Žánr: Román, erotická literatura

Počet stran: 200

Vydavatelství: Kontrast

Oficiální anotace: Jak jsem potkala Williama? Přišel ke mně do pekárny, koupil si věneček, ukradl květiny z vázy – pořád netuším, co s nimi chtěl dělat – a nechal mi svou vizitku. Než vám řeknu, jak jsem s ní naložila, měla bych něco vyjasnit: William mi vstoupil do života v ten nejhorší možný okamžik. Pekařství krachovalo, můj vlezlý bývalý mě odmítal nechat na pokoji. A jen tak mimochodem jsem byla pětadvacetiletá panna, což mi mí přátelé neustále předhazovali.
Vyřešit poslední z mých problémů s Williamovou pomocí by bylo jako zabít mouchu kladivem – přehnané, ale úžasné. William byl neuvěřitelně přitažlivý – byl sexy přesně tím způsobem, který ženské nutí dělat pitomé věci, a já kvůli tomu myslela na úplné šílenosti.
Napadlo mě, že kdyby ji zabil William se svými nemožně vypracovanými svaly, té mouše by to ani nevadilo – a já na tom byla stejně. A tak jsem mu zavolala.
Možná jsem věděla, že to není dobrý nápad. Možná jsem se řítila vstříc katastrofě. Věděla jsem, že si koleduju o potíže, když se do telefonu zasmál tím svým hlubokým sexy hlasem a řekl: Pořád mám chuť na ten váš věneček. Nabízíte donáškovou službu?

"Kam nechodí slunce, tak chodí doktor – nebo ideálně vůbec nikdo."

V mém okolí mě už považují za divnou. Je mi 25 a mou jedinou vášeň a touhu ovládá pečení. Zařídila jsem si svou vlastní malou pekárnu a mým nejlepším přítelem je můj zaměstnanec. Toho už považuji jako součást své rodiny. A pak je tu má skutečná rodina. Přesněji řečeno tedy sestra a babička, která je ve svých 80 letech živější a společenštější než já.

Mně to však takto vyhovuje. Jenže mé rodině ne. Podle jejich slov si mám najít chlapa a skončit už s tou samotou. Dosud mě však nezaujal nikdo, kdo by stál za mou pozornost. Ovšem teď jsem poznala Williama. Moje zdrženlivost vzala roha, a tak trochu sebou vzala i mou sebekontrolu. Hlavně se chovej normálně, Hailey! Ale to se snadněji řekne, než udělá…

"Pokud je tvá mysl jako železná past, jednoho dne zmokne, zreziví a nepůjde otevřít."

Knížka, ke které budete potřebovat koláč nebo zkrátka něco dobrého na zub. Tak by se daly popsat Její třešničky neboli druhý díl ze série Objekty touhy od Penelope Bloom. Po Jeho banánu tu tentokrát opět máme erotický román plný dvojsmyslů. Ten je nyní ještě vtipnější a mnohem více postavený na hlavu. Ale není to přesně to, co od takové knížky čtenáři chtějí? Ano, je to přesně tak. Takže pokud hledáte něco, u čeho vypnete a zapomenete na vše, co se aktuálně děje, tak třešničky jsou trefou do černého.

Dějem nás provází Hailey a William, kteří se ve vypravování střídají. Williama můžeme znát již z Jeho banánu. Jedná se totiž o tu vtipnější a nijak naškrobenou verzi Bruce. Máme tu tedy v hlavní roli jeho dvojče, který by šel na jednu stranu popsat jako princ se zlatou kreditkou, ale zároveň i jako vyvrhel a kleptoman. A pokud si pokládáte otázku, že nikdo bláznivější než on tu být nemůže, tak to jste ještě nepoznali Hailey. Ta je ze začátku takovou menší chodící pohromou, které se smůla lepí na paty. U jejích částí se zasmějete, budete s ní soucítit a zároveň ji budete toužit proplesknout, aby se vzpamatovala. Máme tu tedy zkrátka odvázanější a ještě vtipnější dvojku, než tomu bylo u předchozího dílu.

Jak už jsem psala na začátku, kniha je mnohem vtipnější a uhozenější než Jeho banán. Někdy je tu toho však zkrátka moc a autorka to docela hnala do extrémů. Banán byl rozhodně lépe zpracován. A to nejen co se dvojsmyslů týká, ale také měl i poměrně dobrý děj. Tady byly zas části, u kterých si vyloženě ťukáte na hlavu, a i když tohle má být kniha především k pobavení, autorka to mohla pojmout lépe. Příběh je ovšem čtivý a ty základní požadavky splňuje.

Obálka je opět krásně elegantní a název jí opět dodává korunu. Narovinu je tedy jasné o co půjde a že se jedná o volné pokračování Jeho banánu. Jsem ráda, že tu jsou převzaty obálky z originálů, za kterými si stojí sama autorka…

Můj názor na knihu… No, co si budeme, je to blbost. Ovšem blbost, kterou chcete číst. Příběh mi sedl do nálady. Byl vtipný, přečetla jsem ho během několika hodin, a to mi přesně vyhovovalo. Chvílemi jsem sice měla trochu problém s Williamem, jelikož mi vadilo jeho kleptomanství, to jak k tomu přistupuje a hlavě jeho chvilkové chování naprostého alfa samce. To je něco, co já vyloženě na takovýchto knihách nesnáším, a kdyby se u nich tak dobře neodpočívalo, už bych se jim asi navždy vyhýbala. Jenže jsou vtipné, vypnete u nich a na chvíli zapomenete úplně na vše. Takže i když to tak úplně nevypadá, jsem s příběhem spokojená.

Kniha je přesně to, co hledáte, když chcete vypnout, a především se zasmát. Takže pokud vám nejde o hluboký děj a smysluplné myšlenky, mrkněte se po Jejích třešničkách.

A teď už hodnocení!

    50%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila? Co se podle vás autorce povedlo více? Banán nebo Třešničky?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)


Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh Její třešničky také pořídit.

 

Komentáře

  1. Já se chystám na obě knihy. :) Tak jsem na ně zvědavá.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Je jasné, že nejde o žádné hluboké čtivo s dramatickým příběhem, ale i tak (nebo možná právě proto) mě obě knihy lákají. Na odpočinek a pobavení jsou jistě ideální. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...