Neurovědkyně na stopě nebezpečného vraha…

V kleci


Autor: Ellison Cooper

Série:  Sayer Altairová 1.

Originální název: Caget

Žánr: Krimi thriller

Počet stran: 432

Vydavatelství: Vendeta

Originální anotace: Neurovědkyně FBI Sayer Altair pátrá po zlu v nejhlubších zákoutích lidské mysli.
Zatímco se stále vzpamatovává ze smrti svého snoubence, netouží po ničem jiném než se zaměřit na svůj výzkum mozků sériových vrahů. Ale když washingtonská policie začne vyšetřovat strašlivou vraždu dívky, která pomalu vyhladověla k smrti, zatímco byla vězněna v kleci, je Sayer přivolána, aby vyšetřování vedla. Když je oběť identifikována jako dcera známého senátora, stává se Sayer středem pozornosti.
Zatímco roste tlak ze strany veřejnosti, zjišťuje, že byla unesena další dívka, která se potácí na hranici smrti. S přibývajícími důkazy se Sayer usilovně snaží zachránit druhou oběť. Brzy ale zjišťuje, že pátra po vrahovi s nebezpečnou posedlostí – vrahovi, který je jí blíž, než si myslela.

„Thriller se závratným tempem, pořádnou porcí akce a výraznou ženskou postavou… Čtivý a originální.“
– Library Journal

Být vyšetřovatelkou vražd u washingtonské policie, je práce, na kterou si lehce zvyknete. Ovšem ten pohled na novou oběť je vždy otřesný. Zrovna jsem přivolána k novému případu. Byly nalezeny ostatky dívky, kterou podle všech prozatímních informací pachatel věznil v kleci, dokud nezemřela žízní. Už takhle je to hrozný případ a o to šokující je zjištění, že obětí je dva roky pohřešovaná dcera senátora…

Na informace o případu mají rázem spadeno i média. Celá toto nežádoucí pozornost je však ještě horší po zjištění, že pachatel vězní další dívku. Ta však může být ještě naživu a já s mým týmem uděláme cokoli, abychom tu dívku našli!

„Tento debut bude velice atraktivní pro fanoušky thrillerů, které přitahuje pátrání po sériových vrazích.“
– Booklist

Nápaditý kriminální thriller, který vás svými zvraty dokáže tak překvapit, že chvílemi nedokážete odtrhnout oči od textu. To je kniha V kleci, kterou nedávno vydalo nakladatelství Vendeta. Jedná se o první díl se série s vyšetřovatelkou Sayer Altairovou v hlavní roli. Dá se tedy říct, že tu máme novou kriminální sérii s jinou Erikou Fosterovou. A tak to chvílemi i vypadá, ale obě jsou naštěstí úplně jiné. Sice se jim oběma v životě stala dost podobná a do očí bijící tragédie, ovšem jejich charaktery se dost liší.

(zdroj)
Příběh je vyprávěn er-formou a autorka nás tak může zavést nejen k hlavní vyšetřovatelce, ale také k ostatním policistům, a dokonce i k uneseným dívkám. Kapitoly unesených dívek jsou asi těmi nejzajímavějšími a dodávají celému příběhu daleko větší napětí. Je zde spousty postav, na které si z počátku musí čtenář zvykat a jak už tomu u kriminálek bývá, postavy jsou oslovovány především příjmením. Takže když jsou pak osloveni křestním jménem, nevíte, o kom je řeč. Ale na to už jsou čtenáři detektivek jistě zvyklí. Co se týká hlavní vyšetřovatelky, tak to je hodně zajímavá osoba, ale chvílemi působí tak, že nevíte, jestli ji máte mít rádi nebo ne. Působí totiž docela zmateně a vyznat se v ní je dost velký oříšek.

Kniha má hodně originální námět, takže dokáže nejednoho čtenáře v mnohém překvapit a zaujmout. Jenže některé části a celkové rozuzlení působí tak nereálně, že tím většinu lidí zklame. Bohužel je tu hodně věcí navíc přitažených za vlasy. To mohla autorka lépe vychytat. Celkově má kniha lehce přes 400 stran, ale je tak čtivá, že pokud máte čas, hravě jí přečtete za jediný den. Navíc vás dokáže i pobavit. Každá kapitola s babičkou hlavní hrdinky prostě stojí za to!

Obálka knihy se nakladatelství ohromně povedla. Je daleko hezčí než originální, a hlavně dokáže zaujmout na první pohled. K příběhu neodmyslitelně patří klec a ten kouř tomu skvěle dodává ještě tajemnější atmosféru. Takže podle mě je celý přebal skvěle vystihující.

Co na knihu říkám já? Popravdě jsem tím příběhem lehce zklamaná. Rozhodně jsem totiž očekávala něco reálnějšího a hrozně mě mrzí, že mi nesedla hlavní hrdinka. Ta byla na můj vkus taková nijaká a když to porovnám s vyšetřovatelkami z ostatních kriminálek, tak tato je mi rozhodně nejméně sympatická. Naštěstí tu ale byla její babička a pak ještě jeden z policistů, Ezra, který by mohl v ději rozhodně dostat více prostoru. Tak uvidíme v dalších dílech… Jen to snad příště bude více reálné…

Příběh doporučuji všem čtenářům – především čtenářkám – detektivních thrillerů, kteří si chtějí u knihy především odpočinout a nevadí jim nereálný děj, přitažený za vlasy.

A teď už hodnocení!

    77%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji už četli, co na ní říkáte?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)


Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh V kleci také pořídit.

Komentáře

  1. Výborná recenze :) Kniha mi taky přišla a právě se na ni chystám, takže ráda vidím, že se mám na co těšit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha zněla docela zajímavě, ale po téhle recenzi nevím jestli se do ní pustím.

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejhorší je, jak je to celé přitažené za vlasy. Ale pokud se přes to přeneseš, mohlo by se ti to líbit. :))

      Vymazat
  3. Když nesedne hlavní hrdinka, tak je to opravdu smutné :( Bohužel mám to stejně, když mi postavy nesednou, tak se mi příběh celkově dost špatně čte a neoblíbím si ho :_(

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...