Co se stane, když začnete vzdorovat michelinskému šéfkuchaři?

Hvězdný šéf


Autor: J. D. Hawkins

Originální název: Cocky Chef

Žánr: NA, román, erotická literatura

Počet stran: 196

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Cole Chambers je majitel a také šéfkuchař exkluzivní restaurace Knife v Los Angeles. Precizní, neoblomný, přísný jak k sobě, tak i ke svým kolegům. Knife je často vyhledávána celebritami a v kulinářském světě je Cole Chambers považován za hvězdu, které se nevyplácí odporovat.
Co se přihodí, když do jeho restaurace nastoupí houževnatá kuchařka Willow, která sem přijela z Idaha hledat štěstí po nevydařeném pokusu vést vlastní podnik? Promění se kuchyně v bitevní pole silných osobností, nebo do sebe ti dva zapadnou jako dílky skládačky?
Poutavý příběh, který naladí vaše chuťové pohárky a opět vás přesvědčí o tom, že láska prochází žaludkem.

"Pamatuju si Ashinu radu „řiď se svým srdcem“,
ale co když je vaše srdce rozděleno napůl?"

Mým největším snem vždy bylo otevřít si vlastní úspěšnou restauraci. Ten první bod se mi povedl. Restauraci jsem otevřela. Jenže nebyla úspěšná… Musela jsem ji tedy zavřít, a nakonec jsem se rozhodla i přestěhovat. Z mého rodného městečka se tedy rázem stalo mým domovem L.A. Našla jsem si zde práci jako pomocná síla v kuchyni u vyhlášeného Colea Chamberse, který už získal nejednu michelinskou hvězdu.

Dalo by se tedy říct, že se mi daří skvěle, jenže to by nesměl být můj šéf takový blbec. Po prvním setkání mám pocit, že dostanu okamžitou výpověď, a i když se tak nestane, pracovat pro něj rozhodně není žádný med. Jsme jak kočka a myš. Jenže kdo je z nás kočka a kdo myš?

"Mým problémem bývalo, že jsem myslel na práci, když jsem se měl bavit, ale teď myslím na Willow, když bych měl pracovat."

Odpočinkový příběh z kuchařského prostředí s nádechem NA erotického románu. To je kniha Hvězdný šéf, kterou přednedávnem vydalo nakladatelství Baronet. Příběh slibuje oddechový románek, který vás pobaví, vy se u něj zasmějete a ještě si odpočinete. A přesně to děj splňuje. Je to skvělá, oddechová jednohubka na jedno odpoledne, jež potěší každou ženu, která ráda vaří.

Autorova druhá kniha,
která bude vycházet 30.7.2019
Kniha je vyprávěna oběma hlavními postavami. Máme tu tedy náhled na celý příběh z pohledu Colea i Willow. Oba strašně rádi vaří a oba také věří, že jejich jídlo je to nejlepší, což zapříčiní nejedné hádce a jejich neshodě. Vůbec by nevadilo, kdyby se autor více věnoval jejich popisům. Sice víme, jak dokonale vypadá Willow a jaký tvar mají její rty, ale co Cole? I když on ten přebal knihy je k jeho popisu více než dostačující… Willow i Cole jsou každopádně hodně sympatičtí, takže se do jejich vyprávění i charakterů dá dobře vžít.

Na knize nelze poznat, že je autorem muž a ne žena, jak tomu u tohoto žánru knih bývá. Je to celkem na stejné úrovni a rozhodně by ten děj mohl autor lépe pojmout. Ale i přes nějaké chyby, je příběh milý, čtivý, odpočinkový, jednoduchý a zábavný, což to je to hlavní, co čtenářky od tohoto žánru chtějí. Pro ty, co však mají rádi scény plné detailů, tato kniha asi moc nebude. Autor právě moc do detailů nejde, ale to bylo v některých scénách jen dobře.

Póza na obálce ve stylu "Jsem hladový šéfkuchař a bojím se o své nádobíčko" má asi působit sexy, ale na mě působí především vtipně a i hloupě. Vážně, kdo ty obálky vymýšlí? Sice to je krapet originální, ale proč musí mít v puse to tričko? Co na tu obálku říkáte vy?

A jak knihu hodnotím já? Jsem spokojená. Od děje jsem neměla extra přehnané očekávání. Tyto příběhy přeci jen bývají předvídatelné, a tak tomu bylo i tady. Ale děj je čtivý, takže jako vsuvka mezi nějaké fantasy to je skvělá volba. Já si u knihy krásně odpočinula, děj mě dokázal rozesmát a krom té obálky a krátkých popisů mě nenapadá nic, co bych knize vytkla. Takže jako letní čtení je to naprostý ideál…

Tento NA román z kuchařského prostředí by neměla minout žádná žena, která miluje vaření a hledá příběh u něhož vypne a odpočine si.

A teď už hodnocení!

    69%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, co na ní říkáte? Už se vám do rukou dostal podobný román z kuchařského prostředí?
Budu moc ráda, když mi vaše tipy a názory napíšete do komentáře. :)

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Baronet, u kterých si knihu Hvězdný šéf můžete pořídit.


Komentáře

  1. Souhlasím, že póza na obálce je trochu zvláštní. :))) Jinak ale zajímavá kniha, podle mě na letní dny ideální. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, dá se nazvat zvláštní... XD Každopádně souhlasím, na letní dny je to ideál!

      Vymazat
  2. No mě dost ta obálka odrazuje :-( Kvůli tomu některé tituly dokonce přecházím.. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu. Já kdybych nečetla anotace, tak to kvůli těm obálkám nejspíš také přehlížím... :/

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...