Dům smrti, který ničí naši rodinu…

Žena v temnotě


Autor: Vanessa Savage

Originální název: The Woman in the Dark

Žánr: Psychologický thriller

Počet stran: 416

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Život rodiny Sarah a Patricka se vždy odvíjel v poklidu. Po smrti matky se ale pro Sarah začne vše měnit stále více k horšímu. Patrick cítí, že rodina potřebuje začít někde jinde a úplně znovu. Rozhoduje se proto, že se všichni odstěhují do domu, kde on sám kdysi dávno vyrůstal.
Má to ale háček. Zatímco pro Patricka je ono místo spojeno se šťastnými vzpomínkami, pro všechny ostatní je to především dům, kde kdysi došlo k brutálnímu zavraždění rodiny, jež zde žila. A zatímco Patrick je přesvědčený, že se pro ně dům stane i přesto ideálním místem k novému životu, jejich děti zde trpí nočními můrami a pocitem, že je kdosi sleduje. Ani Sarah si není jistá, zda se ocitli na správném místě, neboť čím déle v domě bydlí, tím více se její manžel mění v kohosi úplně jiného.
Mrazivý psychologický thriller o rodině, jež přestává normálně fungovat, a o tajemstvích, která nás pronásledují. Příběh, který uchvátí fanoušky B. A. Paris, Clare Mackintosh či knihy Osvícení Stephena Kinga.

"Mám pocit, jako bych stála na okraji útesu a nemohla už jinam než dolů."

Svůj život jsem podřídila rodině. Jenže teď se už v roli dokonalé hospodyňky a milující matky a manželky začínám dusit. Ale co bych pro svou rodinu neudělala. Své děti miluji z celého srdce a na neustále opakující se žádost manžela Patricka nakonec souhlasím se stěhováním.

Naším novým domovem má být starý viktoriánský dům, ve kterém Patrick vyrůstal. Jenže pro mě to nikdy nebude domov, ale dům smrti. Předchozí majitelé zde totiž byli zavražděni. Jediný, kdo tehdy přežil byl jeden z jejich synů, který nyní po patnácti letech souhlasil s prodejem.

Místo toho, aby se všechno po stěhování začalo obracet k lepšímu, je vše ještě horší. Děti se probouzí s nočními můrami. Já mám pocit, že náš dům stále někdo sleduje. A Patrick? Tak toho už chvílemi ani nepoznávám…

"Změnil se. Dům, který byl kdysi prostě jenom domem, pak Domem smrti a teď… čím je teď?"

Vanessa Savage (zdroj)
Psycho thriller plný tajemství, který se vám zaryje pod kůži. To je kniha Žena v temnotě, která vám i v horkých letních dnech dokáže nahnat svou mrazivou atmosférou husí kůži. Příběh je v některých okamžicích až nečekaně děsivý a pokud nejste fanouškem hororů a strašidelných příběhů, je dost pravděpodobné, že se u čtení budete nečekaně bát. Pokud se však začtete a ději podlehnete, nebudete ho chtít i přes tu vlnu strachu odložit.

Příběh vypráví hlavní hrdinka Sarah, která na tom se svou psychikou není už od samého začátku moc dobře. Je zajímavé zkoumat její osobu a to, jak je ovlivňována svým okolím. Jsou tu však i mnohé další postavy, které vás zaujmou a vy o nich budete chtít vědět stále víc a víc… Krom vypravování Sarah tu jsou ještě části psané kurzívou, které nejenže krásně oživí děj, ale také jsou tím nejděsivějším a nejmrazivějším, co kniha čtenáři nabízí. Dodává to totiž ději hloubku a další velkou záhadu, kterou toužíte odhalit.

Na to, že se jedná o thriller, je kniha vcelku dlouhá. Nejde říct, že by ta délka něčemu extra vadila, ale kdyby byl příběh kratší, dokázal by možná více udržet čtenářovu pozornost a v samotném závěru i více překvapit. I tak je to však nesmírně čtivé, poutavé a děj vás dokáže v některých momentech mnohokrát překvapit. Takže pokud máte rádi psycho thrillery a chcete na léto něco mrazivého, tak se rozhodně podívejte po této knize!

(zdroj)
Obálka knihy je vcelku děsivá a k příběhu se hodí, ale ta originální, která vypadá jak strhaná tapeta, by se k příběhu přeci jen hodila o trochu víc. Český přebal je možná až moc ohraný a chybí mu kapka originality, která by knihu na policích knihkupectví více odlišila… Co si o obálce myslíte vy?

A jak knihu hodnotím já? Příběh jsem si brala s tím, že to podle zahraničního hodnocení asi nebude nic extra skvělého. Ale ten děj, který se mi dostal do rukou, mě ohromně překvapil. Od samotného začátku mě kniha nesmírně překvapila. Vypravování mě od začátku bavilo, četlo se to pomalu samo, a hlavně mě překvapilo, jaký mi kniha dokázala nahnat strach. Už dlouho jsem se u žádné knihy tolik nebála a musím přiznat, že jsem si to dost užívala. Psycho thrillery zkrátka můžu a tohle se podle mě dost povedlo.

Ženu v temnotě doporučuji všem, kteří si chtějí přečíst mrazivý psycho thriller plný rodinných tajemství, psychické nevyrovnanosti a nečekaných zvratů.

A teď už hodnocení!

    83%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Baronet, u kterých si knihu Žena v temnotě můžete pořídit.


Komentáře

  1. Tak na tuhle knihu se taky musím podívat! Z anotace mám mráz po zádech.. líbí se mi spíš původní obálka. Ta naše vypadá dost strašidelně..

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mně běhal mráz po zádech i když jsem knížku četla. :D Také bych byla raději, kdyby byla vydaná s originální obálkou. Ta se k příběhu daleko víc hodí...

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...