Každé dveře mají klíč, teď jen najít ten správný…

Wildcard: Divoká karta


Autor: Marie Lu

Série: Warcross 2.

Originální název: Wildcard

Žánr: YA, sci-fi

Počet stran: 320

Vydavatelství: CooBoo

Oficiální anotace: Emika Chenová z warcrossového šampionátu jen sotva vyvázla životem. Teď, když už ví, co se doopravdy skrývá za Hideovým novým algoritmem NeuroLinku, už nemůže věřit tomu jedinému člověku, ke kterému vždycky vzhlížela. K tomu, kdo měl být na její straně.
Aby Hideovy plány zastavila, spojí se s Fénixovými jezdci… a brzy zjistí, že v neony osvětlených ulicích Tokia se skrývá nová hrozba. Někdo na Emičinu hlavu vypsal odměnu, a tak je její jedinou šancí na přežití spolupráce se Zerem a jeho nemilosrdnou skupinou Černoplášťů. Brzy však vyjde najevo, že ani Zero není takový, jakým se zdá, a jeho ochrana má svou cenu.
Emika musí čelit zradě i hrozbě budoucnosti bez svobodné vůle. Jak daleko zajde, aby zničila muže, kterého miluje?

"Ticho nám burácí v uších, jakoby bylo živé."

Už nevím, komu věřit… Byla jsem vyloučena z Fénixových jezdců a při šampionátu Warcrossu jsem málem přišla o život. Do všeho jsem se zapletla kvůli Hideovi, muži, do něhož jsem se zamilovala. Jenže pak jsem zjistila pravdu o jeho algoritmu a už to pro mě není ten Hideo. Musím ho zastavit! Ale jak?

Není tu však jen on, kdo proti mně stojí. Stále je tu Zero. Nebo bych měla říct… No, poté, co jsem zjistila jeho pravou totožnost, je vše ještě zamotanější. Jenže právě Zero a jeho skupina Černoplášťů mi nabídnou spolupráci. Mám s jejich pomocí zastavit muže, kterého miluju? A pokud ano, co všechno pro to budu muset udělat?

"Budila jsem se uprostřed noci zalitá potem, protože se mi zdálo, že jsem v jednu chvíli naživu a hned nato mrtvá."

Příběh, ve kterém si oblíbíte i ty největší záporáky. To je závěrečný díl duologie Warcross, který nás zavede do různých virtuálních světů, které si zamilují všichni hráči počítačových her. Máme tu opět nenásilnou romantickou linku a autorka se vyvarovala jakémukoli klišé. Tentokrát to nebyla žádná kopie knihy Ready Player One pro dívky, ale opravdu originální příběh s nečekanými zvraty, které vás donutí překvapením otevřít pusu dokořán.

Marie Lu (zdroj)
Vypravěčkou příběhu je opět hlavní hrdinka Emika. Ta vás okamžitě vrátí do celého příběhu, a i díky autorčinu naťuknutí si vzpomenete, co se dělo v minulém díle. Emika je sarkastická, nebojácná a její příběh si zamilujete. Není to typická ženská hrdinka, ale co se hackerského světa týká, tak neexistuje lepší postava. Krom starých známých tu jsou i nové postavy, které příběh oživí a udělají ho ještě zajímavější.

Děj je krásně čtivý a od samého začátku i svižný a poutavý, takže ho nebudete chtít ani na chvíli odložit. Příběh navíc oživuje i pár vsuvek z internetových zpráv, v nichž se dozvídáme události ze světa. Jsou tu překvapivé zvraty a dokonce momenty, kterým nebudete chtít uvěřit. Autorka v tomhle díle vážně dokázala překvapit a neustále tak svým čtenářům dokazuje, jak skvěle umí psát. Pokud jste tedy od Marie Lu nic nečetli, doporučuji to napravit! :)

Obálka knihy je krásná. Mně osobně se líbí ještě více než přebal prvního dílu. Na něm bylo na můj vkus až moc růžové. :D Každopádně oba díly k sobě krásně ladí svým vzhledem. Přebal Wildcardu také krásně vystihuje takovou tu temnější atmosféru celého příběhu. Který díl se vám svou obálkou líbí víc?

A teď je na řadě můj názor… Já jsem z celého příběhu nesmírně nadšená! Sice jsem ho přečetla už před více než měsícem, ale stále na knihu vzpomínám a nejraději bych si ji přečetla znovu, a to rovnou celou duologii. Tento díl mi naštěstí nedával tolik důvod k porovnávání s Ready Player One a to je možná i ten největší důvod, proč se mi tenhle příběh líbil daleko více než první díl. Navíc je tu Emika a já tu její osobnost zbožňuju! Prostě sarkazmus a osobitý styl, to já můžu. :) Navíc se mi moc líbil ten konec, který působí tak trochu otevřeně, i přesto že otevřený není. Prostě jako konec autorčina Batmana…

Celou sérii doporučuji všem čtenářům YA, kteří mají rádi digitální světy a chtějí objevovat stále nové.

A teď už hodnocení!

    92%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, co na knihu říkáte? Který díl se vám líbil více? První nebo druhý?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)


Komentáře

  1. Ty jo! Já nevím, ale většinou čtu spíše negativnější recenze na druhý díl této série. Já ale ještě teda nečetla ani první.

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bych řekla, že je to takové padesát na padesát v hodnocení tohoto dílu. Každý si v něm najde něco jiného, co ho buďto nadchne nebo zklame...

      Vymazat
  2. První díl jsem bohužel nečetla a nevím zda se do této série vrhnout, recenze mi stačí o čem ta kniha je! 🤗

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud se do série přeci jen pustíš, přeji hezké čtení! :)

      Vymazat
  3. Víc se mi asi líbil první díl, ale i dvojka mě bavila a od autorky si určitě ještě něco přečtu :)
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...