Prokurátor či milenec?

Prokurátor


Autor: Paulina Świst

Série: Prokurátor #1

Originální název: Prokurator

Žánr: Román, erotická literatura

Počet stran: 320

Vydavatelství: Kontrast

Oficiální anotace: Dlouhá léta žila po boku jednoho muže a jako brilantní advokátka dosahovala řady úspěchů v soudní síni. Teď jí však štěstí přestalo být nakloněno. Nestačilo, že přistihla svého muže při nevěře, ale navíc se musela zhostit případu nebezpečného zločince zvaného Šedivák. A co hůř, tento zločinec je její nevlastní bratr, s nímž už hodně dlouho neměla – a nechtěla mít – vůbec nic společného.
Nešťastné události posledních týdnů se pokouší dostat z hlavy na diskotéce. Poprvé ve svém životě ji popadne chuť zachovat se nezodpovědně… a podaří se jí to snad až příliš. Skončí v bytě jistého Łukasze, kterého jen krátce předtím poznala na tanečním parketu. Po extatickém milostném dobrodružství se – uspokojená sexuálně, ale s morální kocovinou – nepozorovaně vytrácí domů.
O pouhých pár hodin později však zjišťuje, že smůla se jí na paty přilepila snad definitivně. Ten „milenec na jednu noc“ je totiž prokurátorem, který vede vyšetřování případu jejího nevlastního bratra. A aby toho nebylo málo, všechno nasvědčuje tomu, že mimopracovní styky Kingy a Łukasze nezůstanou jen u jednoho žhavého setkání.

"Kingo, vysvětli mi, jak je možný, že ty piješ jako chlap, nadáváš jako chlap, vyznáš se ve fotbale jako chlap, ale někdy se chováš jako ta nejhloupější peroxidová blondýna z nějaký venkovský diskotéky?"

Jak vypadá dokonale šťastný život? Ještě před několika týdny bych řekla, podívejte se na ten můj. Jenže teď? Poté, co jsem načapala manžela v posteli s naší osmnáctiletou sousedkou, se vše začalo hroutit. Naštěstí má advokátní kariéra je stále dobře rozjetá, takže se o sebe dokážu postarat. Ovšem teď mám za úkol obhajovat Šediváka. Nebezpečného zločince, kterému bych se nejraději už celý život vyhýbala, ale to nejde. Je to totiž můj nevlastní bratr.

Už je toho na mě moc. Potřebuju na chvíli vypnout. Rozhodnu se tedy s kamarádkou vydat do baru a ve společnosti alkoholu strávit celý večer. Nakonec se však dostanu do bytu neznámého Łukasze a odvážu se ještě víc… Když se probudím, napadá mě jediné rozumné východisko. Musím z bytu rychle a nenápadně pryč a na celou záležitost zapomenout! Kéž by to ale bylo tak snadné. O pár hodin později totiž zjišťuji, že prokurátorem případu Šediváka je právě onen neznámý. Łukasz…

"Nemohla jsem se rozhodnou, která kocovina mě tíží víc – jestli to je třeštící hlava, nebo pozvolna se dostavující morální výčitka."

Polský erotický román s kriminální zápletkou, který se hravě vyrovná těm americkým. To je kniha Prokurátor, která u nás nedávno vyšla a může lehce připomínat sérii Padesát odstínů šedi. Ovšem Prokurátor je lepší! Kniha je daleko svižnější, čtivější, není tolik o BDSM a nesmyslných postelových scénách a má hlavně daleko sympatičtější postavy. Pokud tedy hledáte něco odpočinkového, tak tato kniha by vám neměla uniknout!

Příběh je vyprávěna ich-formou, tedy Kingou a Łukaszem. Děj od samého začátku díky jejich vypravování získává neuvěřitelný spád a nejde ho odložit. Kinga a Łukasz se ve vypravování rychle střídají, děj tak nikde nestagnuje a nutí vás stále pokračovat ve čtení. Oba jsou navíc nesmírně sympatičtí. Kniha nemá žádné kapitoly jen jednu dlouhou dělenou paragrafy. Kvůli tomu se může kniha zdát hůře přehledná, ale tak to vůbec není. Právě když je text oddělen paragrafem, tak se se vypravování střídají dvě hlavní postavy a není to tak nic složitého na orientaci. Možná i právě díky tomu, že tu nejsou klasické kapitoly, se příběh čte ještě rychleji a pokud máte volné odpoledne, hravě knihu přečtete na jeden zátah.

Jak už jsem psala, tak kniha je ohromně čtivá a jen těžko se odkládá. Příběh vás dokáže rozesmát a pokud máte rádi ironii a sarkazmus, oblíbíte si okamžitě Kingu a její vypravování. Sice celý děj z počátku působí dost průhledně, ale autorka dokáže překvapit, a to je snad u těchto knih nejdůležitější. Prokurátor je tedy erotický román s příchutí detektivky a pořádnou dávkou sarkazmu, u kterého si skvěle odpočinete!

Obálka knihy odpovídá příběhu. Je navíc použita stejná jako na originální verzi a nejde jí moc co vytknout. Už jen z náhledu jde určit o jaký se jedná příběh, takže zajisté zaujme tu správnou skupinu čtenářů.

A co si o Prokurátorovi myslím já? Podle mě je to naprosto skvělý příběh, který mě okamžitě dostal ze čtecí krize. Právě takovéto příběhy mám ráda, když si chci odpočinout a úplně největší radost mám, když mě děj dokáže překvapit, což se tady povedlo. Kniha předčila má očekávání a já si ji ráda klidně v budoucnu přečtu znovu. Doufám, že se v Čechách dočkáme i další autorčiny knihy, protože by byla škoda, kdyby tu vyšla jen tato.

Pro všechny ženy, které hledají krátký příběh na odpočinek s přitažlivým hlavním hrdinou a ženou, která pro ránu nejde daleko.

A teď už hodnocení!

    76%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)


Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh Prokurátor také pořídit.

Komentáře

  1. Knihu znám, teď mě docela i mrzí, že jsem si o knihu nenapsala, ale možná si ji nakonec později pořídím. Tvá recenze mě na ni nalákala. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem tě na ní nalákala. :) Řekla bych že tohle je ten styl románu, který tobě přesně sedne. ;)

      Vymazat
  2. Ach ta kniha zní jako něco, co by se mi mohlo líbit :D Pravá odpočinková četba, kterých je opravdu třeba :-) Docela mě překvapilo, že se jedná o paperback :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten paperback mě také překvapil. :) Ale i díky němu kniha působí víc dovolenkově a přesně k takovému odpočinkovému příběhu se hodí. :)

      Vymazat
  3. Tak ta kniha, je rozhodně na letní dny, natož, že to je erotický román tak má krásnou obálku. ♥

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...