Vlčí hora, která náhle ožije…

Vlčí hora


Autor: Ivana Ondriová

Originální název: Vlčia hora

Žánr: Thriller

Počet stran: 256

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Milující manžel Gregor Kavecký se rozhodne, že svou manželku Michaelu překvapí neobvyklým dobrodružstvím. Výlet na Vlčí horu jim má přinést vytoužený únik před hlukem a stresem velkoměsta. V srdci nedotčené krásy a drsné hory však začíná skutečný boj o život. 
Vlčí hora… náhle zdivočí…
Jednoho rána zmizí Gregor beze stopy. V chalupě po něm zůstanou pouze krvavé šmouhy vedoucí kamsi do hlubokého lesa. Ublížil mu snad vlk? A proč jeho manželka nic neslyšela a neviděla?
Zamilovaná Michaela se rozhodne vzít osud do vlastních rukou a vydá se hledat manžela do nelítostných hor, sama se však ocitá na hranici mezi životem a smrtí. Fyzicky a psychicky vyčerpaná potkává dva muže, kteří jí podávají pomocnou ruku. Jsou to však opravdu lovci hledající posledního vlka, nebo číhají na něco jiného? Že by právě na jejího manžela? A co když má být jejich kořistí i ona?

"Rukou jsem automaticky zašátrala po straně jeho. Byla prázdná. A studená… Vlastně ne. Po chvilce jsem ucítila na konečcích prstů cosi teplého a lepkavého."

Neobvyklé dobrodružství s manželem Gregorem. To jsem si slibovala od našeho výletu na Vlčí horu. Měl to být únik před světem. Jen my dva, poklidná chata uprostřed lesů a nádherná příroda. Chtěli jsme si odpočinou a pokusit se o miminko… Jenže to jsem si náš výlet plánovala v hodně růžových barvách.

Rázem jsem totiž na naší chatě úplně sama. Gregor bez vysvětlení zmizel. Netuším, co se stalo. Vím ale, že je v ohrožení života. Jeho polovina postele je totiž plná krve. Musím mu pomoc. Ale jak? Není tu telefon, mobil sebou nemám a civilizace je bůhvíjak daleko. Musím se vydat ho najít. Jenže může být kdekoli. Netuším, kdy ho najdu. Ovšem musí to být dříve, než ho objeví vlci…

"Nedokázala jsem se ani posadit. Malátné ruce mi visely podél těla, hlava mi klesla na prsa. Byla jsem jako hadrová panenka."

Vlčí hora od vcelku známé slovenské autorky románů pro ženy, Ivany Ondriové. To je příběh, který se mi nedávno dostal do rukou a já od něj měla obrovská očekávání. A co napsat takhle na začátek? Autorka se měla držet svého žánru a nepouštět se knihy plné napětí. Měl to být thriller, ale spíše to to působilo jako komedie. Děj totiž nejde brát vážně. Je tu sice pár světlých momentů, ovšem i tak je většina z nich nesmírně přitažena za vlasy a vůbec to nepůsobí věrohodně. Autorka tu měla skvělý nápad na děj, ale to zpracování je příšerné.

Ivana Ondriová (zdroj)
Kniha je i tak poměrně čtivá. Jenže ty postavy… Příběh vypráví hlavní hrdinka Miša a věřte mi, že tak ufňukanou a naivní vypravěčku jste v žádné knize ještě neměli. Nechá si vše líbit a vypadá to, že postrádá jakékoli logické uvažování. A její manžel? Většího hulváta a sobce, který si vinutí sex prakticky kdykoli a kdekoli jste v knize také ještě neměli. A to nejhorší je, že musíte od samého začátku číst, jak ho Miša oddaně a vroucně miluje a jeho chování neandrtálce ji vlastně hrozně přitahuje. Takže si při čtení jen neustále říkáte PROČ?!

Děj je strašně předvídatelný. Kniha má v sobě nepřeberné množství kýčů, a tak nerealistických scén, že vše odhadnete už v samotném začátku. Celé to působí na čtenáře příšerně stroze. Příběh měl potenciál a anotace dokáže nalákat spoustu čtenářů, ale jakoukoli dobrou část příběhu autorka zabila. Naštěstí je to však krátké, takže u knihy tak dlouho netrpíte.

Obálka je pěkná. Sice se s ní dalo pohrát daleko víc, ale vzhledem k příběhu na tom ani nezáleží. Už tahle je totiž lepší než celý příběh… Mně se navíc osobně líbí o trochu více než ta slovenská, která působí až moc tvrdě.

Jak už jste asi pochopili, kniha mě naprosto zklamala. Absolutně mě nenapadá, jestli jsem někdy četla ještě něco horšího. Postavy mě vůbec nebavili. Manžel Miši na mě od začátku do konce působil jedině odporně a nechutně, takže tu touhu ho nají, jsem vážně neměla. Soucítit s Mišou jsem tedy nemohla. Navíc mi ani nebyla sympatická, ale to jste už asi pochopili… Kniha se naštěstí četla lehce, ale to je asi tak jediné pozitivum, které knize můžu dát. Bohužel to pro mě byl příběh, který mě za celý život zatím nejvíce zklamal…

V tomto momentu se knihu vždy snažím někomu doporučit, ale obávám se, že v tomhle případě to nejde… Pokud vás kniha zaujala, tak se do ní pusťte jen na vlastní nebezpečí.

A teď už hodnocení!

    31%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ní chystáte? Pokud jste ji četli, co na ní říkáte?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Baronet, u kterých si knihu Vlčí hora můžete pořídit.


Komentáře

  1. Záčatel zněl fakt slibně ale Škoda no. S obálkou souhlasím, k ději moc nezapadá.
    Jinak hezky jsi napsala recenzi.

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...