Všechno krásné začíná trochu bolestivě…

Láska a tetování


Autor: J. D. Hawkins

Originální název: Love & Ink

Žánr: NA, román, erotická literatura

Počet stran: 256

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: JSEM SVĚTOVĚ PROSLULÝ TATÉR A NA TERMÍN SI U MĚ POČKÁTE ŠEST MĚSÍCŮ.
Každý chce své tělo ozdobit mým uměním. Jsem ten nejžádanější artikl v L. A. a do postele dostanu každou holku, tudíž poslední, co čekám, je, že do mého tetovacího studia zabloudí Ash Carterová.
Posledních sedm let jsem spal s polovinou žen na severní polokouli, ale žádná z nich se nevyrovnala té, kterou jsem opustil. Ash byla můj svět, jenže pro její vlastní dobro jsem se jí musel vzdát. Byla to největší chyba v mém životě a teď udělám cokoliv, abych Ash získal zpět.
Sedm let jsem se neúspěšně snažil zapomenout na její kůži, oči a neuvěřitelnou odvahu. Nezměnila se. Říká se, že byste měli odpustit a zapomenout, ale Ash nikdy nezapomene na to, co jsem jí provedl, a já si to nikdy neodpustím.
Ale pokud mě přijme zpět, dokážeme překonat minulost a jít společně vstříc budoucnosti?

"Několik martini a rozchod ve mně namíchali palivo z motivace a slepého odhodlání – bez ohledu na následky – začnu být upřímná, začnu přebírat kontrolu."

Mám pocit, že volný čas v mém životě přestává existovat. Jsem šťastná, když si dokážu najít chvíli pro sebe. Dnes jsem si takovou chvíli našla a rozhodla jsem se ji pořádně využít. Nechám si udělat své první tetování! Jsem objednaná do toho nejslavnějšího tetovacího studia. Mám vše pečlivě promyšlené. Psychicky jsem připravena na každou bolest. Jenže vážně jsem nečekala, že tatér, ke kterému jdu, je Teo…

Ve svém životě jsem byla pořádně zamilovaná jen jednou. Ale on, kluk, se kterým jsem náš vztah chtěla konečně přestat tajit, zničehonic utekl. Zmizel v den maturitního plesu a sedm let jsem o něm neslyšela. Až teď. Je to jako špatný vtip. Všechny pocity se mi rázem vrací. Chci mu skočit do náruče, ale zároveň bych mu nejraději vrazila facku. Tváří se totiž, jako by se nic nestalo. Já ale potřebuji zjistit, proč odešel. I když… vážně to chci vědět?

"Kdo potřebuje psychologa, když máte psa?

Láska a tetování. Příběh od autora nedávno vydaného románu Hvězdný šéf, který nám na jaře představilo nakladatelství Baronet. Tentokrát tu máme opět knihu s nádechem erotického románu, která nás však zavede ne do kuchyně, ale do tetovacího studia. To téma tetování tu však není zas tak výrazné. V příběhu se řeší především minulost, křivdy a celé je to o touze dvou lidí, kteří se bojí projevit vzájemnou lásku.

Ve vypravování se střídají dvě hlavní postavy. Chvíli je tedy vypravěčkou Ash a poté ji střídá Teo. Máme tu tedy náhled na situaci z obou úhlů pohledu a tím se dá do příběhu i krásně vžít. Postavy jsou vcelku sympatické, ale Ash dokázala v některých momentech působit až moc naivně. Teo byl ale naštěstí sympaťák. Jenže to bohužel v některých okamžicích vypadalo, že si na něm autor snaží dokázat, jak vypadá pořádný chlap a působilo to, jak kdyby si na něm kompenzoval své nedostatky. Kdyby z Tea nedělal chvílemi takového alfa samce, bylo by to daleko lepší.

Děj se dal více rozvést. Kdyby autor na některých scénách více zapracoval, jen by to příběhu pomohlo. Takhle to však působilo moc uspěchaně. Základ příběhu byl dobrý, ale autor doslova zabil jakoukoli zápletku. V okamžiku, kdy se totiž začalo něco dít, udělal z jakéhokoli zvratu takový kýč, že to působilo jak ten nejhorší béčkový film pro dívky… Kdyby alespoň nějak rozvedl téma tetování, jenže to on ne. Celá kniha je hlavně o touze mezi Ash a Teem, toť vše.

Obálka je oproti předchozímu dílu nádherná. Ano, není to nic originálního, ale aspoň tu není další nesmyslná póza, jako na předchozím autorovu příběhu. Já jsem tedy s touho obálkou spokojená a ten muž docela i odpovídá popisu Thea. Která autorova kniha se vám svou obálkou líbí víc?

A teď je na řadě můj názor… Já jsem bohužel z knihy zklamaná. Moc mě to mrzí, ale bohužel se nedá nic dělat. Rozhodně se dal děj více rozvést a prohloubit. Takhle to pro mě byla kniha dost o ničem. Naštěstí se u příběhu ale dalo krásně vypnout a sebrat energii do dalšího čtení. Takže proč ne? Když na něco podobného máte náladu, určitě se po knize podívejte! Já ale nejspíš další autorovy příběhy vynechám. Nějak jsem zjistila, že na knihu tohoto žánru, kterou napsal muž, nemám energii…

Lásku a tetování doporučuji všem ženám, které hledají příběh, u něhož naprosto vypnou, zasmějí se a odpočinou si. Rozhodně od toho ale nečekejte nic převratného…

A teď už hodnocení!

   57%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Baronet, u kterých si knihu Láska a tetování můžete pořídit.



Komentáře

  1. Tak tuhle knihu si asi nechám ujít. Díky za ušetřené peníze a čas. Nevadí mi prvoplánové erotické romány, ale vadí mi, když je to tak laciné. Mrzí mě, že autor více nerozvedl téma tetování.

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vypadá skvěle, anotace taktéž. Škoda jen, že autor příběh nechal na tak povrchní rovině. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezká recenze :) Zrovnate´d na knihu chuť nemám, jedu na fantasy vlně, ale myslím, že někdy později se k ní vrátím. Vypadá to jako skvělá oddechovka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ach Škoda, že tě kniha nenadchla. Na letní čtení to je super.

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...