Začít znovu věřit bývá mnohdy to nejtěžší…

Věřit znovu


Autor: Mona Kasten

Série: Začít znovu 2.

Originální název: Trust Again

Žánr: NA, román, erotická literatura

Počet stran: 456

Vydavatelství: Edice Knihy Omega

Oficiální anotace: Dawn si užívá života na univerzitě ve Woodshillu. Vyučování ji baví, daří se jí psát novely, jak si vždy vysnila, a našla dobrou partu skvělých přátel.
Jen jedno jí kazí náladu… Spencer. Spencer Cosgrove je úžasný a vtipný kamarád, ale zároveň také nesmírně přitažlivý muž. A má o Dawn zájem. Ona se však už s nikým zaplést nechce. Jak to ale udělat, když ani jí není Spencer lhostejný?

"Sakra práce, ty slzy už vůbec neustávaly. Připadala jsem si jak prasklá vodovodní trubka."

Všichni lidé, co přijdou na vysokou, chtějí hlavně jedno a tím je úspěšně vystudovat. Já chci ale úplně něco jiného. Zapomenout… Můj poslední rok byl příšerný. Má první láska mi zlomila srdce. Nehledám vůbec žádný vztah. Jenže čáru přes rozpočet mi udělal hned první týden školy Spencer Cosgrove. Mé srdce má v jeho společnosti problém zůstat klidné. Ale já teď vážně žádného chlapa nechci!

Potřebuji teď klid na studium, a hlavně na mou největší vášeň. Tajně totiž píšu erotické příběhy, které pod pseudonymem vydávám na internetu. Není nic lepšího než si vydělávat na život svým koníčkem. To však nikdo z mých přátel neví. Jsem plná tajemství, která mě uvnitř dusí. Ovšem zjišťuji, že tajemství může být ještě bolestivější než to mé. A právě takové před světem skrývá Spencer…

"Vlastní bolest se nedá srovnat s tou, kterou člověk pociťuje, když vidí trpět někoho, kdo mu leží na srdci. To bylo mnohem horší."

450 stran, které se čtou sami. To je knížka Věřit znovu od Mony Kasten, která nám zde představuje příběh nové dvojice. Tu jsme již mohli poznat v prvním dílu její volně navazující série Začít znovu. Opět zde máme protagonisty z prvního dílu a střetáváme se zde se starými známými. I z toho důvodu je rozhodně lepší mít přečtený předcházející díl, než se pustíte do této romantiky, abyste se ve všech lépe vyznali. Opět se zde autorka pouští do vážnějších a hlubších témat, ale tentokrát to bohužel nebylo tak skvělé, jako v první knize z této trilogie.

Mona Kasten (zdroj)
Příběh vypráví Dawn, tedy hlavní hrdinka, která je chvílemi hodně náladová. Můžeme mít tedy problém se v ní vyznat. Ovšem když zjistíme, co si prožila, je daleko jednodušší ji pochopit. Ale někdy může dát čtenářům vcelku zabrat její potrhlá a poblázněná mysl. A hlavní mužská postava Spencer? Pokud jste četli první díl, jistě mi dáte za pravdu, že už tam byl mnohdy daleko zajímavější než Kaden. Hlavně pokud máte slabost pro muže s tmavými vlasy, kteří nosí košile. V tom případě si Spencera okamžitě oblíbíte a jeho příběh vás dokáže i více dojmout než ten Dawnin. Jsou tu i další zajímavé postavy a teď je jen otázkou, která bude hrát hlavní roli v posledním dílu trilogie Začít znovu.

V tomto díle se autorka nebála přidat daleko více postelových scén. Předešlý díl jsem přirovnávala k začátkům psaní Colleen Hoover. Tohle už ale bohužel napsat nemůžu. Tentokrát je příběh spíše takovým lepším průměrem klasických NA erotických románů, které mají hloubku, ale ne takovou… I tak je však kniha nesmírně milá a čtivá. Velké plus, které se však autorce musí nechat je to, že z hlavních postav nedělá soběstačné roboty. Většina podobných románů se zabývá především láskou mezi hlavními protagonisty, pár jejich přáteli a okrajově studiem. Pomalu všichni autoři však zapomínají na to, že i studenti na vysoké mají a mnohdy potřebují své rodiče. A právě na to Mona Kasten nezapomíná a příběh působí zas o kapku uvěřitelněji.

Obálka knihy je krásná, ale… Já jsem asi jedna z mále, která viděla spíš kouzlo v té, jež je na prvním dílu. Ta totiž k příběhu krásně pasovala, působila nesmírně roztomile a dávala čtenáři prostor k představivosti. Na této obálce však máme už obličeje, takže pápá představivost. Navíc mám asi nějaký problém s očima. Copak ten muž má černé vlasy a ta holka zrzavé? Proč se v originálu nemohli držet toho, jak ty postavy autorka vykreslila?

A jaký je můj názor na knížku? Mně se líbila. Bylo to čtivé, milé, jednoduché, odpočinkové a praštěnost hlavní hrdinky mi sedla. Jenže Začít znovu bylo zkrátka lepší… Ovšem i tady se autorka snažila pustit do nějakého náročnějšího tématu, jen to nedostalo takovou hloubku, kterou bych si po prvním díle představovala. Ale pokud hledáte jednoduchou romanci z vysoké s lechtivými scénami, Věřit znovu se vám bude líbit.

Knihu a celou tuto sérii doporučuji každé romantické duši, která hledá příběh, u něhož se zasměje a zároveň se bude rozplývat nad romantickou linkou.

A teď už hodnocení!

    73%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila? Co říkáte na originální obálku oproti té první české?
Budu moc ráda, když mi vaše názory napíšete do komentáře. :)


Za knihu bych chtěla moc poděkovat e-shopu Knihy Dobrovský,
u kterých si můžete příběh Věřit znovu také pořídit.

Komentáře

  1. Krásná recenze! Na tuto knihu jsem hodně zvědavá a čekám, jakmile se ke mně dostane první díl v nové obálce, aby mi k sobě oba ladily :-) těším se na příběh a doufám, že to bude pravá oddechovka, která mi zvedne náladu..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...